معاون فرهنگی جهاددانشگاهی عنوان کرد:

اجرای ۱۲ طرح ملی متمرکز در واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی/ ایجاد نهضت مطالعه مفید در میان دانشجویان

۱۸ بهمن ۱۴۰۲ | ۱۲:۳۰ کد : ۶۸۳۸۴ فرهنگی
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی «دانشگاه» را مرکز و نهادی تخصصی برای تولید علم عنوان کرد و افزود: جهادگران جهاد دانشگاهی پایبند به نظام ارزشی و آرمان‌های انقلاب اسلامی هستند.
اجرای ۱۲ طرح ملی متمرکز در واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی/ ایجاد نهضت مطالعه مفید در میان دانشجویان

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایسنا، دکترعلیرضا کلانتر مهرجردی صبح چهارشنبه ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۲ در نشست با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان، اظهار کرد: جهاددانشگاهی مولود انقلاب اسلامی است که نقش ویژه‌ای در فعالیت فرهنگی دانشگاه‌ها دارد.

وی با بیان این که جهاددانشگاهی مجموعه فعالیت‌هایی را برای ارتقای نظام فرهنگ دانشگاهی انجام می‌دهد که شاخص‌های مختلفی دارد، ادامه داد: برگزاری مناظرات دانشجویی یکی از این برنامه‌های شاخص‌ بوده که در راستای اطاعت و انجام به فرامین مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برگزار می‌شود.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، «دانشگاه» را مرکز و نهادی تخصصی برای تولید علم دانست و افزود: ارتقای مهارت نوشتن دانشجویی از دیگر اهداف جهاددانشگاهی بوده که در سازمان تخصصی ترویج و نشر مطالعه تعریف و جشنواره‌های ترویج کتاب و پایان‌نامه سال دانشجویی را برگزار کرده‌ایم.

وی ۲۰ تا ۲۵ رویداد جهاددانشگاهی را متأثر از تعریف شاخص‌های فرهنگی دانست و خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی از همان ابتدا در صحن شورای انقلاب فرهنگی حضور داشته و عضو رسمی این شورا بوده است و حکم رئیس جهاددانشگاهی کشور را رئیس جمهور صادر می‌کند.

دکترکلانتر مهرجردی رابطه جهاددانشگاهی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را منسجم و پیوسته برشمرد و اضافه کرد: جهادگران پایبند به نظام ارزشی و آرمان‌های انقلاب اسلامی هستند و برای همین دلیل است که در حوزه فرهنگی پنج مرکز تخصصی سازمان دانشجویان، خبرگزاری دانسجویان ایران «ایسنا»، سازمان ترویج مطالعه و نشر، سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشجویان، مرکز افکارسنجی ایسپا دارد.

وی خبرگزاری ایسنا را ابتکار عملی مهم دانست که در جهاددانشگاهی شکل گرفت و تصریح کرد: امروز شاهد فعالیت‌های رسانه‌های مختلف در سطح کشور هستیم، ولی «ایسنا» همچنان تمایز و ساختار خود را با اتکا به نیروی دانشجویی حفظ کرده است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی اجرای طرح‌های ملی متمرکز را از دیگر اقدامات جهاددانشگاهی در اقصی نقاط کشور عنوان کرد و توضیح داد: در چارچوب این طرح، مسائل ملی شناسایی و با ظرفیت استانی به آن پرداخته می‌شود که هم اکنون ۱۲ طرح ملی در استان‌های مختلف اجرا می‌شود.

رییس سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی با بیان این که طی دو سال اخیر رویکرد فرهنگی‌تری در تولید محتوای جهاددانشگاهی حاکم شده است، افزود: باید فروشگاه کتاب و محصولات فرهنگی خوب در استان گلستان با نگاه به ادبیات پیشرفت منطقه ایجاد شود.

دکتر حامد علی‌اکبرزاده صبح چهارشنبه ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۲ در نشست با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان، اظهار کرد: طی دو سال اخیر همکاری‌های جهاددانشگاهی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزایش یافته است.

وی با بیان این که از سال ۱۳۵۹ تا به حال بیش از ۱۲ هزار عنوان کتاب در حوزه‌های مختلف در جهاددانشگاهی منتشر شده است، ادامه داد: ۹۵ درصد این کتب در حوزه‌های تخصصی و علمی دانشگاهی هستند.

رییس سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی با تأکید بر این که طی دو سال اخیر رویکرد فرهنگی‌تری در تولید محتوا حاکم شده است، افزود: نشر و رونمایی از آثاری که سابقه فرهنگی بیشتری دارند در دستور کار است و دو نمونه از این گونه کتب امروز در استان گلستان و شهر گرگان رونمایی شد.

وی ادبیات پیشرفت، تاریخ شفاهی دانشگاه و آموزش عالی و پژوهش در کشور، تاریخ علم در ایران و دوره اسلامی و رسانه را دستورالعمل‌های سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی دانست و خاطرنشان کرد: اینها هر کدام به دغدغه‌های فرهنگی جهاد دانشگاهی مرتبط هستند.

دشمن هویت ایرانی و دینی ما را زیر سؤال می‌برد/ لزوم توجه به ادبیات پیشرفت گلستان

دکترعلی‌اکبرزاده تولید آثار خوب و فاخر را از مهمترین اقدامات برای ایجاد خودباوری در بین جوانان برشمرد و اضافه کرد: باید افتخارات علمی خودمان را در سطح جامعه معرفی کنیم.

وی ترویج فرهنگ مطالعه را از مهمترین برنامه‌های در دست اقدام جهاددانشگاهی عنوان کرد و گفت: ایجاد نهضت مطالعه مفید به خصوص در میان دانشجویان و دانشگاه‌های کشور یکی از مهمترین مسائل مدنظر مقام معظم رهبری بوده که تغییر در ساختار سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی را دستور کار قرار دادیم.

رییس سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی برگزاری ۳۱ دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی، ۲۱ دوره پایان‌نامه سال، مسابقات ارائه‌های سه دقیقه‌ای دانشجویان و تشکیل حلقه‌های مطالعه دانشجویان را از دیگر اقدامات برشمرد و توضیح داد: یکی از اقدامات خوب در این حوزه، برگزاری سلسله نشست‌های نقد و بررسی کتب حوزه علوم انسانی طی پنج سال بوده که بیش از ۳۰۰ نشست برگزار شده است.

وی با تأکید بر این که استان‌های مختلف به خصوص استان گلستان در حوزه ترویج مطالعه و نشر کارهای مهمی را انجام داده اند، تصریح کرد: باید فروشگاه کتاب و محصولات فرهنگی خوبی در استان گلستان راه‌اندازی و با نگاه به ادبیات پیشرفت منطقه از ظرفیت جهاددانشگاهی در این زمینه به شکل شایسته بهره‌مند شد.

دکترعلی‌اکبرزاده با اشاره به این که دشمن در حوزه‌های کتاب به خوبی کار می‌کند و هویت ایرانی و دینی ما را زیر سؤال می‌برد، افزود: وقتی به موجی از این کتاب‌ها نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که دشمن در حال ایجاد جریانی است که باید با برنامه در مقابل این توطئه‌ها قرار بگیریم.


نظر شما :