همزمان با ایام الله دهه مبارک فجر؛
جهادگران جهاددانشگاهی اردبیل با جانبار انقلاب « هوشنگ اسدی» دیدار کردند
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان اردبیل، رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل در این دیدار، انقلاب اسلامی را مرحون مجاهدتهای شهدا، ایثارگران و جانبازان دانست و گفت: نظام جمهوری اسلامی مدیون فداکاریهای شماست و ما قادر به جبران ایثارگریهای شما نیستم.
حسام رسولی افزود: هرچه مسیر درست در نظام جمهوری اسلامی وجود دارد در سایه فدارکاری و ایثارگری های شماست و جهاددانشگاهی به عنوان مولود انقلاب همواره در خدمت این قشر فرهیخته است .
وی، دیدار با خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران را پاسداشت ارزش های انقلاب اسلامی دانست و تصریح کرد: طبق برنامهریزیهای انجام گرفته کارکنان جهاددانشگاهی استان اردبیل به طور مستمر در مناسبتهای مختلف از جمله ایامالله دهه مبارک فجر، هفته دفاع مقدس و ... با خانواده معظم شاهد و ایثارگر دیدار میکنند.
در ادامه این نشست ولی نژاد، معاون مددکاری و مشارکت مردمی بیناد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل نیز با اشاره به اینکه امنیت کشور مدیون فداکاری و ایثارگری شهد و جانبازان است و باید تا آخرین لحظه از ارزشها انقلاب پاسداری کنیم، ادامه داد: وجود خانوادههای شهدا و ایثارگران در جامعه مایه دلگرمی است و مسئولان را برای خدمترسانی در جهت تحقق اهداف کشور مصممتر میکند.
وی به مبارزات مرم استان اردبیل در بهمن ماه 1357 اشاره کرد و افزود: 47 شهید و 36 جانباز نتیجه مجاهدت های انقلابیون استان اردبیل بوده است .
در این دیدار هوشنگ اسدی کلخوران، جانباز 30 درصدی بهمن ماه 1357 خاطراتی از مبارزات مردم استان اردبیل علیه رژیم شاهنشاهی و نحوه زخمی شدن خود بیان نمود .
گفتنی است: مردم اردبیل در ۲۳ بهمن سال ۵۷ در حالی که تمام ایران غرق در جشن و شادمانی پیروزی انقلاب بود، مبارزات خود را در مقابل گارد شاهنشاهی رژیم طاغوت به اوج رساندندر شامگاه ۲۲ بهمن مردم انقلابی اردبیل برای برچیدن آخرین عمال شاه پهلوی به سمت محله شاهباغی حرکت کردند تا بساط «انجمن میهن پرستان» را برچینند؛ اعضای این انجمن که به فکر فرار شبانه از شهر اردبیل بودند به سمت مردم انقلابی تیراندازی و سه تن به نامهای نصرالله توفیق، رسول خلیل آبادی و شیر اوغلان شریعت را به شهادت رساندند.
صبح روز ۲۳ بهمن در حالی که مردم سراسر کشور شادمان از پیروزی انقلاب اسلامی ایران بودند در اردبیل روزی خونین رقم خورد.
در چنین ساعاتی در اردبیل، سرهنگ آل احمد فرمانده پادگان اردبیل با برفراشتن پرچم سفید روی ادوات زرهی ارتش همبستگی ارتش با ملت را اعلام کرد و نیروهای ارتشی همگام با مردم انقلابی اردبیل به طرف میدان مجسمه(شریعتی فعلی) حرکت کردند.
در میدان شریعتی عدهای از راهپیمایان شادمان از پیروزی انقلاب جدا شده و به سمت محله شاه باغی رفتند و از آنجا به سوی داشکسن کورپوسی(پل ججین) و سپس به سمت بیمارستان بوعلی روانه شدند.
اجتماع راهپیمایان اردبیلی از طریق خیابان فرعی بیمارستان بوعلی به میدان شهدا(شهربانی سابق) رسید و نیروهای شهربانی که در طول چندین ماه تظاهرات همواره با خشونت با مردم برخورد میکردند، با دیدن صفوف راهپیمایان در اصلی قرارگاه شهربانی را بسته و تیربارها و مسلسل را بر بام قرارگاه گذاشتتند.
ماموران شهربانی با گشودن آتش مسلسل به روی اجتماع کنندگان گروهی از مردم را به گروگان گرفتند و به داخل ساختمان شهربانی بردند، با آغاز تیراندازی پرسنل شهربانی صفی از جنازهها خونین روی زمین افتاد این وقایع در حالی رخ میداد که در خیابانهای اصلی شهراردبیل مردم و نظامیان مشغول شادمانی بودند و از جنگ تمام عیاری که در میدان شهدا جریان داشت بیخبر بودند.
درگیری حدود سه ساعت ادامه داشت، تعداد شهدا و مجروحین قابل شمارش نبود و جنازهها همچنان در وسط میدان و در گوشه و کنار شهربانی در محوطه شهربانی روی زمین مانده بودند.
شعله ور شدن دود و اتش و اوج گرفتن رگبار مسلل از محوطه نارین قلعه به تدریج مردم خیابانهای اطراف را متوجه حوادث میدان شهدا کرد.
ساعت ۱۲ ظهر بود که یکی از ادوات زرهی به حمایت مردم میآید و با گلوله توپ راه را برای ورود مردم به شهربانی میگشاید حالا دیگر پرسنل شهربانی به آخر خط رسیده اند و سرانجام هم با مداخله ارتش و توپی که پرتاب میشود ساختمان شهربانی به تصرف درمی آید.
مردم خشمگین ساختمان شهربانی را به آتش کشیدند آتش از گوشه کنار ساختمان شهربانی زبانه میکشید صدای رگبار مسلسلها لحظهای قطع نمیشد، در این حال برخی از پرسنل با در اوردن لباس نظامی قصد داشتند در ازدحام جمعیت به نحوی از محل حادثه بگریزند.
نظر شما :