برگزاری سلسله کنفرانس علمی کاربرد گیاهان دارویی در درمان دردهای عضلانی و درمان گیاهی میگرن

۱۵ بهمن ۱۴۰۲ | ۱۲:۵۲ کد : ۶۸۱۹۷ پژوهش و فناوری
کنفرانس علمی«کاربرد گیاهان دارویی در درمان دردهای عضلانی و درمان گیاهی میگرن» به همت پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی پانزدهم بهمن ماه برگزار شد.
برگزاری سلسله کنفرانس علمی کاربرد گیاهان دارویی در درمان دردهای عضلانی و درمان گیاهی میگرن

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، در این وبینار که با سخنرانی دکتر رضا حاجی آقایی، متخصص فارماکوگنوزی و عضو هیات علمی این پژوهشکده و دکتر سعید کیانبخت ، متخصص فارماکولوژی و عضو هیات علمی این پژوهشکده برگزار شد، به گیاهان دارویی موثر بر کاهش دردهای عضلانی و میگرن پرداخته شد و آخرین یافته های علمی مربوط به این حوزه مورد بررسی قرار گرفت.

دکتر کیانبخت با اشاره به اینکه میگرن یک بیماری شایع عصبی است که باعث درد شدید و احساس تپش در یک طرف سر می شود، بیان کرد این بیماری معمولا شامل سردرد همراه با حالت تهوع ،استفراغ، حساسیت به نور، بو یا صدا، سرگیجه، اختلالات بینایی و سوزن سوزن شدن یا بی حسی صورت، دست ها یا پاها می باشد.
این عضو هیات علمی در ادامه گیاهان دارویی و داروهای گیاهی پیشگیری کننده از حملات میگرن را برشمرد که از این گیاهان می توان به کورکومین، بالنگ، و گشنیز  و همچنین منتول و بابونه به عنوان داروهای تسکین دهنده حمله حاد میگرن، اشاره کرد.
کیانبخت اظهار کرد تاکنون 19 کارآزمایی بالینی اثرات بابونه گاوی ، سایبان ، اسانس نعناع، گشنیز، بالنگ، گل محمدی ، بابونه و اسطوخودوس را بر میگرن بررسی کرده اند .
وی بیان کرد نتایج درباره اثربخشی بابونه گاوی، متناقض است و شواهد مثبت ولی محدودی برای سایبان وجود دارد.

دکتر حاجی آقایی با اشاره به این که درد عضلانی یا میالژی یک درد شایع است که بیشتر افراد در زندگی‌شان آن را تجربه می‌کنند، بیان کرد علائم درد عضلانی شامل گرفتگی عضلات و درد در نزدیکی ناحیه‌ی مفصل‌ها می باشد.

این عضو هیات علمی در ادامه گیاهان دارویی و فرآورده های گیاهی موثر بر  دردهای مفاصل و عضلانی را برشمرد که می توان به گردو، آویشن باغی، بنه، کرفس، رزماری، فلفل قرمز، نعنا ، نعنا فلفلی ، بابونه، گل همیشه بهار و زردچوبه اشاره کرد.

وی در این وبینار قسمت های مورد استفاده، ترکیبات، مواد موثره ، خواص درمانی و عوارض جانبی گیاهان دارویی موثر در درمان دردهای عضلانی  را از نظر طب کلاسیک و طب سنتی برشمرد و در پایان به فرآورده هایی که از این گیاهان در بازار دارویی موجود می باشد و در خصوص این گیاهان با داروسازان به بحث و تبادل نظر پرداخته شد.
گفتنی است، در این وبینار که دارای امتیاز بازآموزی بوده و با مجوز اداره کل آموزش مداوم جامعه پزشکی کشور از زیر مجموعه های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار گردید، آخرین یافته های علمی مربوط به این حوزه مورد بررسی قرار گرفت.
مخاطبان این دوره پزشکان عمومی، داروسازان و متخصصان طب سنتی بودند و این دوره به صورت مجازی و آنلاین بر بستر آموزش های مجازی جهاددانشگاهی (امجد) برگزارگردیده ودر انتهای برنامه فایل پاورپوینت ارائه شده و فیلم ضبط شده برنامه نیز در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت.
در پایان، شرکت کنندگان دوره به مدت 72 ساعت فرصت داده شد تا در آزمون آنلاین پایان دوره شرکت کنند. و با پاسخ صحیح به 70 درصد سوالات بتوانند امتیاز بازآموزی دوره را کسب کنند.
 

 

 


نظر شما :