با همکاری جهاددانشگاهی خراسان رضوی ؛

اولین سمپوزیوم ملی ارگانوئیدها برگزار شد

۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۰۹:۲۷ کد : ۶۷۵۶
گروه زیست‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد با همکاری انجمن علمی دانشجویی زیست شناسی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد و جهاد دانشگاهی خراسان رضوی «اولین سمپوزیوم ملی ارگانوئیدها » را در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد برگزار ‌کرد.
اولین سمپوزیوم ملی ارگانوئیدها برگزار شد

 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، اولین سمپوزیوم ملی ارگانوئیدها با هدف معرفی دانش نوین و پیشرفته و همچنین تبادل اطلاعات دانشمندان این حوزه امروز،  با حضور دکتر احمدرضا بهرامی رئیس سمپوزیوم، دکتر مریم مقدم متین دبیر سمپوزیوم، دکتر علی موسوی شائق دبیر علمی سمپوزیوم، دکتر یاسر تهمتنی عضو هیات علمی گروه سلول‌های بنیادی پژوهشکده رویان، دکتر عباس پیریایی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و نیز دکتر سینا مظفری از انستیتو ماکس پلانک گوتینگن آلمان در دانشگاه فردوسی مشهد 11 اردیبهشت ماه برگزار شد.

 دکتراحمدرضا بهرامی رئیس اولین سمپوزیوم ملی ارگانوئیدها در این همایش به صحبت در مورد اهمیت ارگانوئیدها پرداخت و مطرح کرد که تاکنون نتوانسته‌ایم تکنولوژی‌ و بنیادهای علمی را به ثروت تبدیل کنیم، زیرا ابزار لازم برای تحقق این امر مهم وجود ندارد و متاسفانه هنوز در گذشته زندگی می‌کنیم و برای رسیدن به اهداف منحصر به فرد باید از خواب غفلت بیدار شویم.

وی به این نکته اشاره کرد که سلول بنیادی یک اتفاق علمی بود که در زمان خودش اتفاق افتاد. امروز اتفاقات مهم‌تری در این زمینه صورت گرفته است که باید به آن‌ها افتخار کنیم، اما باز هم به شدت عقب هستیم و نیاز داریم به ساختارهای مناسب دست پیدا کنیم.

دکترمریم مقدم متین دبیر اولین سمپوزیوم ملی ارگانوئیدها  نیز در ادامه همایش، تعریفی از ارگانوئیدها مطرح و عنوان کرد که یکی از جدیدترین پیشرفت‌ها در سال‌های اخیر در زمینه سلول‌های بنیادی، ظهور ارگانوئیدها بوده است. ارگانوئیدها به عنوان بهترین تکنیک سال 2017 انتخاب شدند و یکی از قوی‌ترین روش‌ها برای مطالعه بیولوژی بدن انسان هستند. این ابزار جذاب همچنان در حال بررسی و کامل شدن است.

مدیر گروه پژوهشی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی جهاددانشگاهی خراسان رضوی به افق دانش اشاره کرد و گفت: پیش‌بینی می‌شود در سال‌های آینده این تکنیک بیش از پیش مورد استفاده قرار گیرد و انقلابی را در عرصه بیولوژی و سلول‌های بنیادی ایجاد کند. بنابراین بر آن شدیم تا همپای کشورهای پیشرفته وارد این حوزه نوین و جذاب علم شویم و با برگزاری اولین سمپوزیوم ملی ارگانوئیدها معرف این دانش نوین در کشور باشیم و به تبادل اطلاعات دانشمندان این حوزه در کشور بپردازیم.

دکتر یاسر تهمتنی عضو هیات علمی گروه سلول‌های بنیادی پژوهشکده رویان، در خصوص پیشرفت و توسعه سلول‌های بنیادی در دنیا نسبت به سال‌های گذشته، گفت: همان‌طور که می‌دانید دانش سلول‌های بنیادی حداقل طی یک دهه گذشته از شتاب بسیار بالایی در سطح جهان برخوردار بوده است.

وی بیان کرد: در کشور ما با زیرساخت‌های دانشی که توسط مراکز مختلف فناوری در حوزه سلول‌های بنیادی ایجاد و با تولید اولین سلول‌های بنیادی توسط پژوهشگاه رویان آغاز شد، خوشبختانه مراکز زیادی به این فناوری دست پیدا کردند و تحقیقات با ارزشی را در این زمینه انجام داده و می‌دهند.

عضو هیات علمی گروه سلول‌های بنیادی پژوهشکده رویان با بیان اینکه در کشور ما این زیرساخت‌ها ایجاد شده است، تصریح کرد: به زیرساخت‌های دانشی و فناورانه‌ لازم برای توسعه کشور، دست پیدا کرده‌ایم، اما نکته مهم این است که سرمایه‌گذاری‌ها به صورتی باشد که بتوانیم با کشورهای دیگر در زمینه فناوری رقابت کنیم.

وی در خصوص اینکه چه بیماری‌هایی با سلول‌های بنیادی قابل درمان هستند، تصریح کرد: در حال حاضر چه در سطح جهان و چه در سطح کشور، تعداد بیماری‌هایی که به طور مستقیم توسط سلول‌های بنیادی درمان می‌شوند، اندک هستند. برای تعداد بسیار زیادی از بیماری‌ها، در حال انجام کارآزمایی‌های بالینی هستیم که امیدواریم طی سال‌های آینده به صورت خدمت درمانی وارد بازار سلامت شود.

عضو هیات علمی گروه سلول‌های بنیادی پژوهشکده رویان بیان کرد: برای توسعه سلول‌های بنیادی در کشور با نوعی فناوری سروکار داریم که باید به صورت پویا و  پایا انجام شود و فناوری‌های لازم برای تجاری‌سازی توسعه پیدا کنند که در این صورت می‌توانند در این زمینه به لحاظ اقتصادی کمک کنند.

 

 

 


نظر شما :