با هدف ایجاد ارزش افزوده ی گیاهان دارویی؛
جهاددانشگاهی واحد گلستان با روستای الگوی اقتصاد مقاومتی وامنان همکاری می کند
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد گلستان، مدیریت پژوهشی جهاددانشگاهی واحد استان گلستان به درخواست اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان و تعاونی روستایی سایت الگویی اقتصاد مقاومتی، در زمینه افزایش تولید محصولات گیاهان دارویی وامنان، به منظور ایجاد ارزش افزوده محصولات گیاهان دارویی، همکاری نمود. در قالب این فعالیت، دستگاه تولید اسانس و عرقیجات نیمه صنعتی جهاددانشگاهی در محل سوله کارگاهی فراوری محصولات کشاورزی تعاون روستایی برای ایشان راه اندازی و به منظور تکمیل و همیاری با آن شرکت تعاونی در اختیار آنان قرار گرفت. مطابق برآورد، در فصل گل محمدی، توان تولید گلاب به میزان دو برابر افزایش یافته، از خروج گل خام، ایجاد ضایعات محصول و درآمد نازل ناشی از خام فروشی جلوگیری شد. همچنین با افزایش تولید محصول فراوری شده، خرید گل محمدی از کشاورزان منطقه افزایش یافته، فرهنگ سازی و ترویج کشت و توسعه محصولات مشابه در نزد کشاورزان منطقه ایجاد گردید.
اخیرا با تلاش های گسترده محمد احمدی، روحانی و امام جماعت مستقر در روستا و حمایت اداره کل منابع طبیعی استان، کشت زعفران، گل محمدی، گل گاو زبان و دیگر گیاهان دارویی در اولویت قرار گرفته است. در این روستا با وجود آب و هوای کوهستانی، زعفران مرغوبی تولید می شود به گونه ای که وامنان را در استان گلستان با نام زعفران می شناسند. در منطقه مذکور هم اکنون 300 هکتار زعفران کشت می شود.
در زمان راه اندازی و تحویل دستگاه جهاددانشگاهی، معاون عمرانی استانداری، مدیر کل امور روستایی، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان گلستان نیز حضور داشتند، که حضور جهاددانشگاهی در جهت تقویت درآمد و اقتصاد پایدار روستایی مورد تقدیر وی قرار گرفت.
مهندس موسوی مدیر پژوهش واحد استان گلستان در پاسخ به تقدیر مدیر کل منابع طبیعی، آمادگی این واحد را در مشاوره و همکاری در حوزه های مشابه اعلام نمود.
نظر شما :