در نشست هم اندیشی تشکل های ایثارگری با رییس جهاددانشگاهی مطرح شد؛

تأکید بر هم افزایی بیشتر تشکل‌های ایثارگری و جهاددانشگاهی/ همواره مدیون اقدامات و حرکت جهادی ایثارگران هستیم

۳۰ آذر ۱۴۰۲ | ۱۲:۴۳ کد : ۶۶۴۹۰ فرهنگی تاپ خبر
در نشست هم اندیشی تشکل های ایثارگری با رییس جهاددانشگاهی بر افزایش تعامل و هم افزایی بین این دو حوزه تأکید شد.
تأکید بر هم افزایی بیشتر تشکل‌های ایثارگری و جهاددانشگاهی/ همواره مدیون اقدامات و حرکت جهادی ایثارگران هستیم

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی در نشست هم اندیشی با نمایندگان تشکل‌های ایثارگری با بیان اینکه امروز از روزهای پرافتخار و خوبی است که در جهاددانشگاهی در خدمت شما بودیم، گفت: شهید، ایثارگر و جانباز کلمات زیبایی است که برای آن احترام خاص قائلند و اگر ایثار و فداکاری امثال شما در کشور نبود، مشخص نبود امروز کجا باشیم. 

وی افزود: اگر امروز مردم بی گناه و بی پناه فلسطین در غزه مقاومت می کنند به برکت خون شهدای دوران دفاع مقدس و مدافعان حرم است. 

دکتر مسلمی نائینی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی به فرموده مقام معظم رهبری یک نهاد انقلابی است که از ابتدای انقلاب اسلامی کارهای بزرگی انجام داده است، تصریح کرد: این نهاد در ابتدای انقلاب نهال جوانی بود و امروز به درخت تنومندی تبدیل شده است که در حوزه های پزشکی، پژوهش، فرهنگی، فناوری، اقتصاد دانش بنیان و درمان ناباروری و سلول های بنیادی پژوهشگاه رویان اقدامات مهمی انجام داده و پیشرفت های بسیار خوبی داشته و توانسته پرچم کشور را در سطح ملی و بین المللی در این حوزه ها برافراشته کند. 

فرزندان جمهوری اسلامی سعی کرده اند با مسأله محوری به مردم خدمت کنند 

وی افزود: جهاددانشگاهی به عنوان نهاد متولد انقلاب اسلامی که در عرصه های مختلف از سال 1359 فعال بوده است و با شروع جنگ تحمیلی نیز در ابعاد مختلف خدمت رسانی کرده است و افتخار دارد که بیش از 100 شهید تقدیم نظام و انقلاب اسلامی کرده است.

رییس جهاددانشگاهی با بیان اینکه خدمت به مردم دغدغه مشترک جهاددانشگاهی و ایثارگران کشور بوده است، گفت: بحمدلله فرزندان جمهوری اسلامی در عرصه های مختلف سعی کرده اند با مسأله محوری به مردم خدمت کنند و پایبندی به اخلاق همیشه سرلوحه کار جهادگران بوده است. 

دکتر مسلمی نائینی ادامه داد: جهاددانشگاهی در جنگ تحمیلی به عنوان کمک رسان به انقلاب فرهنگی نه تنها در حوزه سخت افزاری بلکه در عرصه های مختلف اقدامات خوبی انجام داده و در حوزه های فرهنگی، پزشکی، درمان، فنی و مهندسی، ساخت و بازسازی قطعات مختلف نظامی و همچنین اعزام نیرو و پشتیبانی از جنگ به خوبی حضور داشته است و مفتخریم که امروز نیز در گستره کشور، واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی در حوزه های مختلف مشغول خدمت رسانی به مردم هستند. 

وی به ظرفیت بسیار خوب همکاری که در بخش خصوصی برای پیشبرد اهداف وجود دارد اشاره و اظهار کرد: خیرین سرمایه گذاران خوبی برای اجرای طرح ها هستند.

رییس جهاددانشگاهی تأکید کرد: یکی از موضوعاتی که باید به آن توجه داشت ایثارگران و خانواده های آنها هستند و همچنین فرزندان آنها که باید تدبیر اساسی برای آنها داشت. لذا امیدواریم بتوانیم در جهاددانشگاهی منشأ خیر برای خدمت به بهترین افراد جامعه باشیم. 

دکتر مسلمی نائینی ادامه داد: جهاد و ایثار دو حوزه مرتبط با هم هستند و جهاددانشگاهی به عنوان خانه شما تشکل های ایثارگری است که از این طریق می توانیم کارهای بزرگی را با کمک هم انجام دهیم. 

وی با بیان اینکه از ابتدای ورودم به این نهاد اعلام کردم که آمادگی داریم در حوزه های مختلف با تشکل های ایثارگری همکاری کنیم، گفت: اینجا خانه شما تشکل های ایثارگری است. کشور ایران اسلامی مدیون اقدامات و حرکت جهادی شما است و خانواده های شهدا و ایثارگران همواره بر گردن ما حق دارند. 

رییس جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی همزمان با هجدهمین سالگرد درگذشت زنده یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی بنیانگذار پژوهشگاه رویان و سلول های بنیادی در ایران پویش سعید ایران را برای معرفی بیشتر این مدیر و دانشمند انقلابی برگزار می کند، گفت: اقدامات این مدیر مومن انقلابی در کشور و دنیا پرچم کشورمان را در عرصه های مختلف بالا نگه داشته است. 

جهاددانشگاهی می تواند در حوزه صدور گفتمان انقلاب فرهنگی اقدامات خوبی انجام دهد

در ادامه این نشست دکتر رحیم نریمانی مدیرکل دفتر تشکل‌های ایثارگری و مشارکت‌های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران بیان کرد: جنس کار حوزه بنیاد شهید و امور ایثارگران، تشکل های مردمی ایثارگری و جهاددانشگاهی به نگاه داهیانه و تدابیر بلند رهبر معظم انقلاب بر می گردد که در اوایل انقلاب فرمان تاسیس 16 نهاد انقلابی را صادر کردند. 

وی افزود: بنیاد شهید و امور ایثارگران و جهاددانشگاهی باب انقلاب فرهنگی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را باز کردند و با بررسی گفتمان سازی و جهاد تبیین، جوهره نظام از همین ادبیات نشأت گرفته است. امروز ثمره آن نگاه بلند را در 40 ساله اول انقلاب می بینیم و در بیانیه گام دوم و نگاه به آینده تدابیر مقام معظم رهبری برای 40 ساله دوم نقشه راه خواهد بود.  

مدیرکل دفتر تشکل‌های ایثارگری و مشارکت‌های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: تشکل های شاهد و ایثارگری در بنیاد شهید و امور ایثارگران در قالب اداره کل تشکل ها و مشارکت های مردمی شکل گرفته و این تشکل ها امروز طلایه دارانی هستند که با تجربه دو دهه گذشته، آمادگی نقش آفرینی، مشارکت دهی و خدمت رسانی به عنوان مجموعه ای اجرایی و با ضریب نفوذ فرهنگی و اعتماد آفرینی بالا را در جامعه دارند و در قالب های تخصصی مختلف جانبازان، جوانان، بانوان، شهدای مدافع حرم، آزادگان، دیپلماسی فرهنگی و ایثار در بین الملل فعالیت دارند که نقاط مشترک خوبی وجود دارد. به خصوص حوزه دیپلماسی ایثار در سطح بین الملل که گفتمان جدیدی است و مورد تاکید مقام معظم رهبری است، یکی از حوزه هایی است که جهاددانشگاهی می تواند در موضوع صدور گفتمان انقلاب در باب گفتمان فرهنگی اقدامات خوبی داشته باشد.

وی در سخنانش بر بحث اقتصاد دانش بنیان حوزه هنر و تجاری سازی طرح ها در راستای توسعه فرهنگ ایثارگری تأکید کرد.

جهاددانشگاهی می تواند در توسعه دیپلماسی ایثار گام های بلندی بردارد

در ادامه دکتر علیرضا رجایی مشاور وزیر امور خارجه و مدیر مرکز توسعه خواهر شهری گفت: آنچه در شکل گیری انقلاب و دفاع مقدس مهم است این است که اگر مردم نبودند این موضوعات شکل نمی گرفت و اکنون نیز نقش مردم در حوزه های مختلف بسیار مهم است و مقام معظم رهبری نیز بر آن تأکید داشته اند.

وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی از مواردی است که می تواند در بحث توسعه دیپلماسی ایثار گام های کلانی بردارد، گفت: بحث توسعه دیپلماسی ایثار را در قالب پژوهش انجام داده ایم و نیاز به افراد نخبه داریم که تحت عنوان سفرای نمادین ایثار پس از آموزش های لازم آنها را سازماندهی دهیم. جهاددانشگاهی می تواند در قالب جهاد در جذب، جهاد در ارتقا و جهاد در عشق ورزی از حقانیت جمهوری اسلامی دفاع کرده و حامی کسانی باشد که دچار ظلم شده اند و تشکل دیپلماسی ایثار نیز می تواند در این رابطه کمک کند.

مدیر مرکز توسعه خواهرشهری تاکید کرد: سازمان های مردم نهاد نباید نادیده گرفته شوند.

تأکید بر شبکه سازی برای توسعه فرهنگ ایثارگری

غلامرضا جوکار عضو جمعیت خدمتگزاران ایثار و مقاومت در ادامه این نشست ضمن ابراز خرسندی از ایجاد نگاه هم افزایی بین جامعه ایثارگران و جهاددانشگاهی گفت: ان شاءالله این گفت و گوها و دیدارها مستمر باشد. 

وی در رابطه با موضوع شبکه سازی بیان کرد: جامعه ایثارگران برگرفته شده از خانواده شهدا، جانبازان و آزادگان است که ظرفیت های بسیاری دارند و می توان از این ظرفیت در جهت خدمت رساندن به جامعه استفاده کرد و مقام معظم رهبری نیز بر استفاده از ظرفیت جامعه ایثارگران در این حوزه تأکید داشتند و بر این اساس مجلس ایثارگران تشکیل شد که با توجه به نیازهای جامعه هدف دارای کمیسیون های تخصصی شد.

عضو جمعیت خدمتگزاران ایثار و مقاومت گفت: پیشنهاد می کنم برای هم افزایی بیشتر تشکل های ایثارگری با جهاددانشگاهی، کمیته های تخصصی ایجاد شود تا با همکاری هم بتوان از ظرفیت هایمان برای رفع دغدغه های رهبری و نظام بهره برد.

هم افزایی جهاددانشگاهی در آموزش و توسعه فرهنگ ایثارگری در بین مدیران

در ادامه جانباز عباس علیقلی طایفه عضو انجمن خادمان شهدای حرم بیان کرد: این انجمن از شش سال پیش تاسیس شد و اعضای آن از ایثارگران و غیر ایثارگران هستند و وقت خود را وقت خدمت به خانواده های شهدای حرم کرده اند و راهبرد اصلی انجمن نهادینه کردن فرهنگ خادم الشهدایی در جامعه است. 

وی در ادامه گفت: شما در جهاددانشگاهی ایثار کرده اید و در حوزه نشر علم و بالا نگه داشتن پرچم علم تلاش می کنید. طبق فرموده رهبری جهاد یک فرهنگ است و خدمت به مردم و به ویژه خانواده شهدا باید یک فرهنگ باشد و در تمام صفوف بتوانیم آن را نشر دهیم. 

عضو انجمن خادمان شهدای خواستار همکاری و هم افزایی جهاددانشگاهی در آموزش و توسعه فرهنگ ایثارگری در بین مدیران شد و گفت: در این راستا انجمن و جهاددانشگاهی می توانند طرح های مشترکی را در راستای ارتقا و آموزش فرهنگ ایثارگری در سطح مدیران اجرا کنند. همچنین کار رسانه ای جهاددانشگاهی در صداوسیما برای شناخت بیشتر مردم از اقدامات این نهاد افزایش یابد.

هنر زبانی مشترک برای ترویج فرهنگ ایثار است

گرجی از اعضای هیأت علمی دانشگاه و عضو انجمن فرهنگی هنری طلیعه آفتاب بیان کرد: این انجمن از زبان هنر که زبانی بین المللی و مشترک بین جوامع است برای ترویج فرهنگ ایثار، زیست عفیفانه و ولایتمداری استفاده می کند. 

وی یادآور شد: با توجه به اینکه اعضای انجمن فرهنگی و هنری طلیعه آفتاب را بیشتر جوانان متخصص و نخبه تشکیل می دهند، خواستار تعامل و همکاری بیشتر جهاددانشگاهی با این انجمن هستیم تا برای برگزاری همایش ها به خصوص حوزه علمی هم افزایی بیشتری داشته باشیم. 

استفاده از ظرفیت جهاددانشگاهی برای مفهوم سازی مقوله ایثار

در ادامه دکتر حسنیه السادات حسینی عضو مجمع جهانی زنان ایثارگر دوستدار صلح بیان کرد: در مجمع کارهای بسیاری انجام دادیم تا به جهان بگوییم افرادی در ایران با نیت خاصی ایثارگری می کنند. 

وی عنوان کرد: با توجه به اینکه جهاددانشگاهی مرکز علمی و بانی بسیاری از مقالات در کشور است و ظرفیت بالایی در این حوزه دارد، نیاز داریم تا در بحث مفهوم سازی، هنجارسازی و جریان سازی مقوله ایثار در داخل و کشورهای مختلف اقدام کنیم. 

عضو مجمع جهانی زنان ایثارگر دوستدار صلح گفت: بنا داریم کنفرانسی را با عنوان جایگاه صلح در دیپلماسی ایثار برگزار کنیم که لازمه آن نشست های مقدماتی علمی است و جایی بهتر از جهاددانشگاهی برای کمک در این رابطه سراغ نداریم. لذا آمادگی داریم تا در این خصوص از ظرفیت جهاددانشگاهی استفاده کنیم. 

رفع خلأهای علمی با استفاده از ظرفیت بالای جهاددانشگاهی

در ادامه دکتر مهدی سیمیاری از نخبگان ایثارگر و عضو هیأت علمی دانشگاه افسری امام علی (ع) در رابطه با خلأهای موجود در بین نخبگان شاهد و ایثارگر بیان کرد: با توجه به شرح وظایف جهاددانشگاهی بسیاری از این خلأ ها می تواند با همکاری این نهاد مهم رفع شود. از جمله در بحث استخدام فرزندان شاهد و ایثارگر که تحصیلات خوبی نیز در سطوح مختلف دانشگاهی داشتند برای ورود به حوزه تحقیقات و طرح های دانش بنیان، جهاددانشگاهی می تواند حمایت خوبی از آنها داشته باشد. 

وی عنوان کرد: طرحی از طریق ستاد کل نیروهای مسلح با عنوان جهاد علمی وجود دارد که در سه حوزه قرار است مشارکت شود، لذا آمادگی داریم در قالب تفاهم نامه بین دانشگاه افسری امام علی (ع)، جهاددانشگاهی و مرکز نخبگان شاهد و ایثارگر از ظرفیت به وجود آمده در این طرح ها استفاده کنیم.

عضو هیأت علمی دانشگاه افسری امام علی (ع) در رابطه با بیانات رهبری در خصوص نابودی اسرائیل که فرمودند 25 سال بعد نابود خواهد شد، بیان کرد: باید طرح هایی اجرا کنیم که این روند را جلوتر بیاندازیم. لذا ما به عنوان دانشگاهیان و نخبگان حوزه ایثارگر باید وظایمان را در این حوزه به خوبی اجرا کنیم. 

جهاد علمی و فرهنگی آزادگان از دوران اسارت آغاز شد

در ادامه عبدالرحیم فرخ سهراب عضو جمعیت آزادگان دفاع مقدس بیان کرد: امیدواریم از توانمندی هایی که در جهاددانشگاهی وجود دارد به خوبی در راستای ترویج فرهنگ ایثارگری استفاده شود. 

وی با اشاره به بیانات رهبری در خصوص نقش مردم در پیشرفت گفت: تشکل های اجتماعی وظیفه شان این است که ارتباط بین مردم و حاکمیت را تسهیل کنند. 

عضو جمعیت آزادگان دفاع مقدس با بیان اینکه بیش از 40 هزار آزاده سراسر کشور را تحت پوشش داریم، تصریح کرد: تشکل های اجتماعی فی نفسه وظایف خود را می دانند و انجام می دهند. رابطه ارگان ها و نهادهای اجتماعی و انقلابی مانند حلقه های زنجیر هستند که اگر بتوانند به یکدیگر بپیوندند، قدرتمندتر خواهند شد. 

وی گفت: در گذشته ارتباط خوبی با جهاددانشگاهی داشته ایم و تلاش داریم از ظرفیت این نهاد در خدمت به جامعه بیشتر استفاده کنیم و این ارتباط افزایش یابد. همایشی را به زودی برگزار خواهیم کرد با عنوان پیمان ابراهیم که در این راستا هم افزایی و همکاری جهاددانشگاهی را می طلبیم.

عضو جمعیت آزادگان دفاع مقدس گفت: ما جهاد علمی و فرهنگی خود را از دوران اسارت آغاز کردیم، اما اسارت رزمندگان فقط در حد چند فیلم مطرح کردند اما کسی به بخش علمی که در اسارت ایجاد شد نپرداخته است، از جمله اینکه در طی سه سال اسارت، رزمندگان اسیر ایرانی در زندان رژیم بعث عراق زبان انگلیسی و فرانسه آموختند. 1265 پزشک داریم و حدود 300 نفر از آنها متخصص و جراح هستند. لذا طرح های بسیاری داریم که امیدواریم در ارتباطاتی که ایجاد می شود از ظرفیت جهاددانشگاهی بتوانیم استفاده کنیم.  

خبرنگاران و نویسندگان دفاع مقدس ظرفیت بزرگی برای همکاری با جهاددانشگاهی هستند 

در ادامه ناصر ملایی عضو انجمن روزنامه نگاران دفاع مقدس گفت: با توجه به اینکه عضوی از جهاددانشگاهی و خبرنگار ایسنا هستم و در آستانه هجدهمین سالگرد درگذشت دکتر سعید کاظمی آشتیانی بنیانگذار پژوهشگاه رویان و سلول های بنیادی در ایران قرار داریم، افتخار داشتم تا کتابی در رابطه با ایشان و شهید صبوری نوشتم. 

وی افزود: مجمعی داریم که از 20 سال پیش با عنوان مجمع خبرنگاران و نویسندگان دفاع مقدس فعال شده است. یکی از اهداف ما در مجمع معرفی سفیران مقاومت است که تاکنون 5 نفر معرفی شده اند. در حوزه های دیگر نیز حدود 250 عضو شامل خبرنگاران و نویسندگان حوزه ایثار و شهادت را داریم که ظرفیت بسیار بزرگی برای همکاری با جهادانشگاهی و سایر نهادها است. 

عضو انجمن روزنامه نگاران دفاع مقدس گفت: امیدوارم تمامی سازمان ها و نهادها بیشتر از پیش به تشکل های مردمی اعتماد داشته باشند و آنها را عزیز بدارند و به عنوان مشاوران خوب از ظرفیت آنها استفاده کنند. 

به جانبازان اعصاب و روان بیشتر توجه شود

در ادامه این نشست، خانم رجایی فعال در حوزه جانبازان اعصاب و روان جنگ تحمیلی گفت: این قشر نسبت به جانبازان جسمی کمتر مورد توجه قرار گرفته اند و باید در حوزه های بازتوانی، ایجاد فضای آرام برای خانواده های آنان و نشاط پروری و بازآفرینی این قشر بیشتر تلاش کنیم.  

در پایان این نشست دکتر مسلمی نائینی گفت: جهاددانشگاهی در شبکه درمان ناباروری و پیشگیری از سرطان پستان در سطح کشور مراکزی را دایر کرده که در این حوزه پزشکان و متخصصان تشکل های ایثارگری می توانند با جهاددانشگاهی همکاری داشته باشند. 

همچنین در حوزه های آموزش و مهارت آموزی و اجرای طرح های پژوهشی در حوزه دیپلماسی ایثار که دغدغه مشترک است بسترهای لازم وجود دارد و پارک های علم و فناوری جهاددانشگاهی در سراسر کشور در حوزه هنر و رسانه آمادگی همکاری دارند و پویش سعید ایران را به مناسبت هجدهمین سالگرد درگذشت زنده یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی برگزار می کنیم که در این رابطه می توانیم همکاری خوبی با تشکل های ایثارگری در راستای اقدامات دکتر کاظمی آشتیانی که به نوعی ایشان نیز ایثارگر بودند داشته باشیم.


نظر شما :