رییس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی:
برگزاری نشست های منطقهای در راستای ارتباط افزایی بیشتر با بدنه دانشجویی است/رسیدن تعداد گروه های دانشجویی به بیش از ۴۰۰ نفر
به گزارش روابط عمومی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی نشست منطقه دو کشوری باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست، به میزبانی جهاددانشگاهی دانشگاه علم و صنعت و دانشکده مکانیک آن دانشگاه و با حضور دبیران کانونها و انجمنهای علمی دانشجویی از استانهای تهران، البرز، قزوین، مرکزی و قم برگزار شد.
درابتدای این نشست، دکتر جبارعلی ذاکری رییس دانشگاه علم و صنعت گفت: دانشگاه علم و صنعت با توجه به ظرفیت علمی خود تصمیم به راه اندازی پردیس حمل و نقل دارد که این امر می تواند در حل مشکلات زیست محیطی اثرگذار بوده وراهی به سمت حمل و نقل سبز خواهد بود.
وی در ادامه اظهار کرد: هم اکنون دانشکده ها و پژوهشکده هایی در راستای محیط زیست فعالیت هایی را انجام می دهند که در چشم انداز پیش رو تصمیم بر ایجاد پژوهشکده محیط زیست نیز وجود دارد.
وی گفت: دانشگاه علم و صنعت در صدد گسترش مراکز نوآوری بوده و به سمت دانشگاه نسل سوم در حال حرکت می باشد. دانشگاهی که در آن از رویکرد صرفا آموزشی به سوی فعال سازی ایده ها و خلاقیت های دانشجویی پیش خواهد رفت. درادامه این نشست مهندس آب روشن رییس جهاددانشگاهی واحد علم و صنعت با تاکید بر اثر بخشی ساختارهایی همچون باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی در همگرایی و تقویت فعالیتهای دانشجویی، اهم فعالیتها و پروژههای صنعتی جهاد دانشگاهی علم و صنعت در حوزهی محیط زیست و کاهش آلودگی هوا توسط مرکز مهندسی کنترل آلایندههای صنعتی را تشریح کرد.
مهندس مهدی کاظمی خالدی رییس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی نیز در این نشست گفت: باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست مجموعه ای از فعالین تشکل های فعال در عرصه محیط زیست است که بعد از وقفه ای در سال ۸۹، از سال ۹۴ دوباره احیا شد و تا سال ۹۶، مجموع دانشجویان عضو این باشگاه نزدیک ۱۴۰نفر انجمنهای علمی تخصصی محیط زیست بود.
وی ادامه داد: به همت دانشجویان، درسال تحصیلی جاری، تعداد گروه ها به بیش از ۴۰۰ نفر رسیده است و نشست های منطقه ای با این هدف شکل گرفت که ارتباط افزایی بیشتر با بدنه دانشجویی داشته باشیم. چرا که هنوز ارتباط خوبی با ظرفیت تخصصی موجود در دانشگاه نگرفته ایم وامیدواریم نشست های منطقه ای مقدمه خوبی برای این ارتباط باشد.
همچنین دراین نشست دکتر کیومرث کلانتری رییس سازمان حفاظت محیط زیست و معاون رئیس جمهور گفت: موضوع محیط زیست مجموعه ای از منابع انرژی، آب، خاک، انسان و … است، که باید در شرایط مناسبی باشند که بگوییم تعادل محیط زیستی برقرار است.
وی اظهار کرد: هر روز که می گذرد حساسیت ها نسبت به محیط زیست بیشتر می شود. وزن محیط زیست تغییر کرده است و در کنار سلامت و ایمنی است که محیط زیست معنا پیدا کرده است. توسعه کشور بر محیط زیست اثر میگذارد بنابراین باید این اثرات را کنترل کنیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد:سازمان حفاظت محیط زیست از توسعه جلوگیری نمیکند، بلکه توسعه را هدایت می کند. توسعه اگر پایدار نباشد محکوم به شکست است. درسیل اخیر ما تلفاتی داشتیم که در واقع این سیل بود که حقایق محیط زیستی را نمایان کرد.
سپس دکتر یوسف رشیدی عضو هیات علمی گروه آلایندههای محیط زیست دانشگاه شهید بهشتی در ادامه بیان کرد: بحث اصلی در رابطه با آلودگی ها، حمل و نقل درون شهری است. باید نگاهمان را عوض کنیم، پروژه های مختلفی انجام شده است. از اولین قانون کاهش آلودگی هوا، استانداردهای کیفیت هوا و… باعث کم شدن غلظت آلودگی هوا شد.
وی در ادامه گفت: ما می توانیم از استعدادهای داخلی و ایجاد فضاهای کسب و کار بهره بگیریم تا در تولید تکنولوژی های پرهزینه خودکفا شویم. دولت هم باید فضا را بازتر کند. اما موتور اصلی اقتصاد هر قسمتی بخش خصوصی است و باید از این ظرفیت استفاده کند.
گفتنی است، در این مراسم پنل موضوعی با محور کسب و کارهای نوآورانه در حوزه محیط زیست برگزار شد وسوالات مطرح شده دانشجویان در رابطه با ایده و تجربیات خود توسط اساتید پاسخ داده شد.
نظر شما :