دکتر بیجندی مطرح کرد:
ضرورت فرهنگ سازی مشاغل خانگی در جامعه
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی،7 اردیبهشت ماه ، نشست بررسی روند اجرای الگوی توسعه مشاغل خانگی با حضور رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی و رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد.
ضرورت فرهنگ سازی مشاغل خانگی در جامعه
رییس سازمان تجاری سازی و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی با اشاره به الگوی نوین مشاغل خانگی، گفت: باید این باورپذیری را در مردم ایجاد کنیم که در خانه هم میشود شغل پایدار ایجاد کرد.
دکترمحمد صادق بیجندی، اظهار کرد: در ارزیابیهای صورت گرفته خراسان جنوبی از نظر اجرای فاز یک طرح و مطالعات تقریبا بهترین مطالعه را انجام داده و کار دقیقی داشته است.
وی با بیان اینکه در اجرای فاز دو و فاز سه خراسان جنوبی علی رغم محدودیتها، دقیقترین واحدهای ما در اجرا بوده است، افزود: باید این باورپذیری را در مردم ایجاد کنیم که در خانه هم میشود شغل پایدار ایجاد کرد.
رییس سازمان تجاری سازی و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی با بیان اینکه اهمیت مشاغل خانگی از پتروشیمی کشور پایین تر نیست، تصریح کرد: باید بتوانیم از فناوری به شکل ویژهای استفاده کرده و شبکه توسعهای خود را به معنای واقعی شکل دهیم.
دکتربیجندی ادامه داد: از این استان، محصولات خیریه حضرت رسول(ص) بیرجند را به تمام وزارتخانهها به عنوان هدیه فرستادیم.
وی تصریح کرد: در برخی از استانها جلساتی به طور منظم و به صورت اختصاصی برای مشاغل خانگی برگزار میکنند و نظرات در این جلسات بیان میشود که لازم است از این ظرفیت در این استان نیز استفاده شده و هم دلی و هم افزایی ایجاد شود.
رییس سازمان تجاری سازی و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی گفت: امیدواریم تعامل بین اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاد دانشگاهی بیش از پیش وجود داشته باشد و با این نگاه همگرایانه به اهداف این طرح دست یابیم.
اختصاص 20 میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی به خراسان جنوبی
رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در سال گذشته، حدود 20 میلیارد تومان برای تسهیلات مشاغل خانگی به خراسان جنوبی اختصاص داده شد که دستگاههای تخصصی و بانکها در این استان در مقایسه با بسیاری از مناطق همکاری خوبی داشتند.
مهناز امامدادی، با اشاره به ظرفیتهای خوبی که در خراسان جنوبی وجود دارد، اظهار کرد: در این استان دنیایی از امکانات و ظرفیتها وجود دارد که باید بستر و زمینه بهره گیری از این ظرفیتها فراهم شود.
وی با بیان اینکه در بحث الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی، خراسان جنوبی به عنوان یکی از استانهای پایلوت انتخاب شد، افزود: این طرح در قالب قراردادی در مهر ماه سال 96 بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاد دانشگاهی به امضا رسید و خراسان جنوبی به عنوان یکی از 9 استان پایلوت انتخاب شد.
رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: در جلسه امروز گزارشات خوبی را از اجرای این طرح در استان دریافت کردیم.
امامدادی ادامه داد: قطعا با توجه به شرایط آب و هوایی این منطقه، مشاغل خانگی، صنایع دستی و رشتههایی که وابستگی کمتری به بخش کشاورزی دارد، ظرفیتهای بی شماری داشته و باید به آنها پرداخته شود.
وی افزود: این مشاغل میتواند موفقیت بسیاری را برای افراد دارای مهارت به ویژه زنان ایجاد کند و این افراد میتوانند با حداقل سرمایه فعالیتهای بسیاری داشته باشند.
رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: امیدواریم با هماهنگیهای جهاددانشگاهی و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی شاهد اتفاقات خوبی در این زمینه باشیم.
امامدادی ادامه داد: آنچه که در این طرح مهم است شناسایی ظرفیتها، توانمندسازی متقاضیان و اتصال به بازار است.
وی اظهار کرد: در سال گذشته، حدود 20 میلیارد تومان برای تسهیلات مشاغل خانگی به خراسان جنوبی اختصاص داده شد که دستگاههای تخصصی و بانکها در این استان در مقایسه با بسیاری از مناطق همکاری خوبی داشتند.
رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه با اعطای تسهیلات در ابتدای شروع کار مخالف هستیم، خاطرنشان کرد: نکته قابل توجه در این طرح کاهش وابستگی به تسهیلات است چراکه این امر کمک میکند افراد با همت خود کار را انجام دهند و وام و تسهیلات زمانی در اختیار این افراد قرار میگیرد که به حدی از توسعه در فعالیت خود رسیده باشند و برای بزرگتر کردن کار این تسهیلات را دریافت کنند.
وی در پایان با بیان اینکه وجود 500 نفر ثبت نام کننده از خراسان جنوبی در این طرح باعث بهره مندی چندین خانواده از مزایای آن می شود، اظهار کرد: اگر پایشی در ارزیابی و مشاوره افراد ثبت نام کننده داشته باشیم خواهیم دید افراد دارای مهارت بیکار بسیاری داریم که در اولویت قرار دارند و باید از این ظرفیت استفاده کنیم تا باعث کاهش امار بیکاری این افراد با مهارت شویم.
28 شغل مزیت دار در خراسان جنوبی شناسایی شد
رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی در این نشست اظهار کرد: بحث شغل، امروزه دغدغه اصلی کشور است و اگر طرح ملی توسعه مشاغل خانگی جهاد دانشگاهی به خوبی پیش رود، خواهد توانست دغدغهها را کاهش دهد.
وی افزود: طرح ملی الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی در قالب قراردادی در مهر ماه سال 96 بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاد دانشگاهی برای کمک به حل مشکل توسعه مشاغل خانگی در کشور به امضا رسید.
رییس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: در قالب این طرح، جهاد دانشگاهی با توجه به فعالیتهای مهمی که در حوزه تجاری سازی فناوری و اشتغال در کشور با نظر سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان انجام داده است، به عنوان نهاد تسهیلگر برای سازماندهی اتصال به بازار تولیدات مشاغل خانگی در کشور انتخاب شده است.
صادقی با بیان اینکه علت اهمیت موضوع کسب و کارهای خانگی، همخوانی بسیار خوب این مشاغل با هنجارهای فرهنگی ما است، افزود: از طرف دیگر تجربیات کشورهای پیشرفته دنیا گواه اهمیت مقوله کسب و کارهای خانگی است.
وی با بیان اینکه در ایران بستر توسعه مشاغل خانگی نیز وجود دارد، تصریح کرد: توجه به مشاغل خانگی از یک سو رشد و توسعه اقتصادی جامعه را به دنبال خواهد داشت و از سوی دیگر موجبات کاهش آسیبهای اجتماعی را نیز فراهم میکند چراکه افراد خانواده در کنار یکدیگر و ضمن توجه به مسائل زندگی شخصی و مراقبت از فرزندان در تامین معیشت خانواده، ایفای نقش میکنند.
رییس جهاددانشگاهی خراسانجنوبی اظهار کرد: ثبت نام در بستر IT انجام و طی آن ۷۹۹ نفر ثبت نام کردند که ۸۰ درصد ثبت نام کنندگان بانوان هستند، اکنون فاز دوم و سوم به خوبی پیش رفته و ۴۰۰ نفر تحت آموزشهای مرتبط با توانمندسازی قرار گرفتند.
صادقی ادامه داد: در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی جهاد دانشگاهی تحت نظارت وزارت کار در کشور(به عنوان کارفرما)، نقش تسهیلگر خود را در سه مرحله و در 8 استان کشور به صورت پایلوت و در قالب یک طرح ملی ایفا میکند.
وی تصریح کرد: مرحله اول، شناسایی مزیتهای منطقهای در حوزه مشاغل خانگی در خراسانجنوبی به عنوان یکی از استانهای پایلوت طرح است که با توجه به معیارهای دسترسی به منابع اولیه، وجود بازار بالقوه و بالفعل، وجود نیروی کار و وجود شرایط شبکه سازی، به انجام رسید و 28 رسته شغلی مزیت دار در 11 شهرستان استان استخراج شد.
رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: در استخراج این 28 شغل مزیت دار، اسناد بالا دستی استان را مطالعه کرده و نظرات کارکنان و خبرگان دستگاههای اجرایی متولی مشاغل خانگی در استان را دریافت کردیم.
صادقی ادامه داد: نظرات فعالان بازار در حوزه مشاغل خانگی به صورت مستقل و پشتیبان را دریافت کردیم و در نهایت این مشاغل با بهره گیری از دو مدل علمی رتبه بندی شدند.
وی اظهار کرد: در مرحله دوم متقاضیان راه اندازی این مشاغل خانگی پس از پایش اولیه و انجام ارزیابی و سطح بندی صورت گرفته از سوی جهاد دانشگاهی، آموزشها و دورههای رایگان در خصوص شناخت بازار و قوانین و مقررات مرتبط و همچنین آموزشهای تکمیلی و تخصصی مورد نیاز را حسب ضرورت دریافت کردند.
رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی تصریح کرد: نتیجه بررسیها نشان داده است که عدم توجه به مقوله آموزش و توانمندسازی متقاضیان یکی از علل عدم موفقیت در کسب و کارهای خانگی تلقی میشود.
صادقی بیان کرد: در مرحله سوم و نهایی طرح، مهم ترین مقوله و شاخص ترین مرحله این طرح که موضوع اتصال به بازار تولیدات مشاغل خانگی در استانها است، پیگیری میشود که این موضوع مشکل اصلی این قبیل کسب و کارها در کشور است.
وی اظهار کرد: این طرح تنها طرحی است در کشور که یک رسانه ملی و بین المللی به نام ایسنا در خدمت این طرح بوده است و در بازه زمانی عملیاتی شده کار تبلیغی خوبی صورت گرفته است.
رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی تصریح کرد: صدا و سیما به این موضوع به صورت ویژه پرداخته و بزرگترین شبکه آموزش دورههای تخصصی کوتاه مدت در جهاددانشگاهی در اختیار این طرح قرار گرفته است.
صادقی با بیان اینکه مرکز افکارسنجی دانشجویان( ایسپا) نیز در خدمت این طرح بوده است، اظهار کرد: موضوعاتی چون IT و نوآوری در بستر IT به صورت کلیدی مدنظر قرار گرفت.
وی تشکیل بانک اطلاعاتی ارزشمند از مشاوران و پشتیبانان را از ویزگی های این طرح دانست و افزود: تنشهای اقتصادی از جمله تحریم و تلاطم در تامین مواد اولیه چالش جدی برای پشتیبان در طول اجرای طرح بود.
رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: مردم هنوز نقش مشاغل خانگی را باور ندارند که نیاز به فرهنگ سازی در یک دوره زمانی دارد.
صادقی همچنین پیشنهادی در مورد این طرح داشت و خاطرنشان کرد: پشتیبانان لازم است در ادامه طرح مورد حمایت جدی قرار گیرند و در این راستا دولت میتواند تولیدات مشاغل خانگی را مورد خرید تضمینی قرار دهد.
2254 مجوز مشاغل خانگی در خراسان جنوبی صادر شد
عباس رکنی نیز در این نشستاظهار کرد: لازم است رشتههای شناسایی شده در این طرح به صورت آکادمیک مشخص شود؛ در این صورت شناسنامه کلی از وضعیت مشاغل خانگی استان ایجاد خواهد شد.
وی ادامه داد: در زمینه مشاغل خانگی 1885 طرح به مبلغ 225 میلیارد و 510 میلیون ریال برای دریافت تسهیلات به بانکهای عامل معرفی شدند که از این تعداد 607 طرح موفق به دریافت 198 میلیارد و 128 میلیون ریال تسهیلات شدند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی بیان کرد: سال گذشته 2254 مجوز مشاغل خانگی در استان صادر شد که از این تعداد 2057 مورد مستقل و 197 پشتیبان بوده است.
رکنی ادامه داد: از مجموع طرح های اشتغال فراگیر معرفی شده به بانک های عامل در نهایت 19 طرح به مبلغ 128 میلیارد ریال و اشتغال 287 نفر در استان پرداخت شد.
مجتبی ابراهیمی، مدیر طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در جهاددانشگاهی خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: ما در این طرح سعی میکنیم فضای مناسب و امکانات لازم برای آموزش و فعالیت را برای صنعتگران فراهم کرده و همچنین با اتصال به بازارها و برندهای اصلی و گسترش بازار فروش را فراهم کنیم.
وی تصریح کرد: در این طرح، مشاغل خانگی مزیت دار یعنی مشاغل سازگار با پتانسیل، منابع و فرهنگ منطقه شناسایی شدند.
مدیر طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: در این طرح ۷۹۹ نفر شغل انتخاب کرده بودند که از این تعداد ۷۰۰ نفر خانمها و ۹۷ نفر آقایان ثبت نام کردند.
ابراهیمی به بهرهگیری از ظرفیت خبرگزاری ایسنا برای توسعه بازار پشتیبانان و انجام مصاحبههای تخصصی را از ویژگی های این طرح دانست.
نظر شما :