دبیر پنجمین کنفرانس وب پژوهی خبر داد:
سهم ۶۰ درصدی مقالههای لاتین/ آمار بالای بازدید از مقالات وب پژوهی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایسنا ، محمدجواد شایگانفرد در افتتاحیه پنجمین کنفرانس بینالمللی وبپژوهی که امروز (چهارشنبه ۴ اردیبهشت) در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، با اشاره به گذشت پنج سال از نخستین سال برگزاری کنفرانس یادآور شد: به دلیل خلأ موجود در حوزه وب، مرکز وبپژوهی را در دانشگاه علم و فرهنگ تأسیس کردیم تا بتواند پژوهشهایی که در عرصه وب انجام میشود را رصد کند.
وی ادامه داد: با توجه به بازخورد خوبی که بعد از اولین سال برگزاری کنفرانس دریافت کردیم و نیز نمایه شدن آن در IEEE کنفرانس از شکل ملی به بینالمللی تبدیل شد و تنها کنفرانس در حوزه مجازی به شمار میآید که در IEEE نمایه شده است.
دبیر پنجمین کنفرانس وب پژوهی با اشاره به اینکه کمیته علمی کنفرانس متشکل از متخصصان فناوری اطلاعات همواره محورهای آن را به روز نگه داشتهاند، خاطر نشان کرد: مهمترین کنفرانس در حوزه وب در دنیا کنفرانس www است که البته فقط حوزه فنی وب را دنبال میکند؛ این در حالی است که وب پژوهی به معنی آن است که تمام کسانی که در حوزه وب کار میکنند را در یک جا جمع کنیم و کارهایشان را ارائه دهیم. بنابراین شرکتکنندگان در این کنفرانس از رشتههای مختلفی همچون کامپیوتر، علوم انسانی، هنر و… هستند.
شایگان فرد تعداد کل مقالات دریافت شده در پنجمین کنفرانس بینالمللی وب پژوهی را ۱۶۰ مقاله، مقالات شفاهی پذیرفته شده را ۵۰ مقاله و نیز تعداد مقالات پوستری پذیرفته شده را ۴۶ مقاله عنوان کرد و افزود: نرخ پذیرش شفاهی مقالات ۳۱ درصد بوده است. همچنین میتوان گفت در سال پنجم بیشترین تعداد مقالات را دریافت کردهایم.
وی ذیل کیفت و محتوای مقالات اظهار کرد: در سال اول ۸۵ درصد مقالات به زبان فارسی و ۱۵ درصد به زبان انگلیسی نوشته شده بود، این در حالی است که در دوره پنجم مقالات لاتین ۶۰ درصد سهم کل مقالات را به خود اختصاص داده و ۴۰ درصد مقالات فارسی هستند. البته هدف ما کمتر شدن تعداد مقالات فارسی نبوده بلکه به نظر میرسد خود نویسندگان با توجه به نمایه شدن مقالات انگلیسی در IEEE تمایل نوشتن مقالات به زبان انگلیسی داشتهاند.
دبیر پنجمین کنفرانس وب پژوهی سپس به جدول سطحبندی دانشگاههای شرکتکننده در کنفرانس اشاره کرد و گفت: بیشترین مقالات ارسالی از دانشگاههای سطح اول ملی و بینالمللی بوده و تقریباً موفق شدیم از همه این دانشگاهها مقاله دریافت کنیم.
شایگانفرد سپس به سهم دانشگاههای داخلی از مقالات پرداخت و گفت: امسال ۱۴ مقاله از مرکز تحقیقات مخابرات ایران (پژوهشکده ارتباطات و فناوری اطلاعات)، ۱۲ مقاله از دانشگاه تهران، ۹ مقاله از دانشگاه شهید بهشتی، ۹ مقاله از دانشگاه الزهرا (س)، ۷ مقاله از دانشگاه علوم و تحقیقات دریافت کردیم و دانشگاههای امیرکبیر، علم و صنعت و اصفهان نیز هر کدام ۶ مقاله به کنفرانس فرستادهاند.
وی افزود: همچنین از دانشگاه واسدا در ژاپن، دانشگاه اسکس در انگلیس، دانشگاه کنکوردیا در کانادا، دانشگاه دویسبورگ در آلمان و تعدادی دیگر از دانشگاههای خارجی در استرالیا، پاکستان و مالزی مقاله دریافت کردیم.
دبیر پنجمین کنفرانس وب پژوهی سپس به بازدیدها از مقالات کنفرانس وبپژوهی پرداخت و گفت: در پایگاه سیلویکا ۱۲۷ هزار بازدید از مقالات وجود داشته و از ۲۰۰ مقاله نمایه شده در چهار سال، نرخ متوسط ۶۳۵ بازدید برای هر مقاله قابل مشاهده است. این در حالی است که در پایگاه SID نیز طی شش ماه گذشته از ۱۶۵ مقاله فارسی، ۱۴ هزار و ۶۱۰ بازدید و ۹ هزار و ۵۱۹ دانلود (نرخ ۶۵ درصد) صورت گرفته است که با توجه به تأثیر اجتماعی مقالات و شاخصهای علم سنجی اعداد قابل توجهی به حساب میآیند. این در حالی است که از میزان بازدید و دانلود مقالات در پایگاههای بینالمللی ISC و IEEE اطلاعی نداریم.
شایگانفرد در پایان با اشاره به انتشار مجله بینالمللی وب پژوهی در سال گذشته و دریافت مجوز وزارت ارشاد گفت: دو شماره اختصاصی مجله را برای کنفرانس در نظر گرفتهایم و چنانچه آنها را منتشر کنیم شمارگان مجله وب پژوهی به عدد ۳ میرسد. همچنین مد نظر داریم مجوز مجلات علمی-پژوهشی وزارت علوم را دریافت کنیم که آئیننامه جدید آن هنوز ابلاغ نشده است، ضمن آنکه همزمان با انتشار شماره ۳ مجله میتوان برای نمایه شدن در پایگاه اسکوپوس نیز اقدام کرد.
نظر شما :