رییس جهاددانشگاهی فارس در آیین افتتاح مرکز نوآوری و شکوفایی(منش) اظهارکرد:

نگاه این نهاد کاربردی کردن دانش است

۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۱۶:۰۲ کد : ۶۵۲۵ تجاری سازی و اقتصاد دانش بنیان تاپ خبر
آمادگی جهاددانشگاهی برای کمک به رونق تولید رییس جهاد دانشگاهی استان فارس با تاکید براینکه نگاه این نهاد، خلق، گسترش و کاربردی کردن دانش در حوزه‌های مختلف است، راه‌اندازی مرکز نوآوری و شکوفایی (منش) را در همین راستا ارزیابی کرد.
نگاه این نهاد کاربردی کردن دانش است

 

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی فارس، دکتر مظاهر بابایی، سه‌شنبه سوم اردیبهشت در آیین افتتاح مرکز نوآوری و شکوفایی (منش) و راه‌اندازی کرسی تعاون و کارآفرینی در جهاد دانشگاهی فارس، تصریح کرد: مرکز نوآوری و شکوفایی پایگاه و نقطه اتکاء و اعتماد کسانی است که واقعیات و حقایق علمی را درک کرده و برای نشان دادن آن به دیگران و عملیاتی کردن آن کوشش می‌کنند .

بابایی جهاد دانشگاهی را یکی از موفق‌ترین نهادها در حوزه‌های پژوهشی، فرهنگی و آموزشی ارزیابی و بیان کرد که وجود 13 هزار و 51 طرح کاربردی و 498 اختراع و اجرایی کردن شمار زیادی از طرح‌ها و ایدها در بخش‌های مختلف گواه این مدعا است.

وی با قدردانی از همکاری اداره کل ورزش و جوانان و مدیرکل و معاون جوانان این مجموعه، تاکید کرد که همراهی اداره کل ورزش و جوانان با جهاد دانشگاهی در به ثمر رسیدن بخش مهمی از ایده‌ها و طرح‌ها به ویژه در حوزه جوانان، ثمربخش بوده است.

رییس جهاد دانشگاهی فارس با یادآوری اینکه کمک به حل معضل بیکاری، یکی از اولویت‌های اصلی این نهاد محسوب می‌شود، گفت: جهاددانشگاهی همه توان و امکانات خود را بسیج کرده تا بتواند گوشه‌ای از مشکلات را برطرف کند و در این مسیر به همراهی و همکاری تمام اداره‌ها، سازمان‌ها و نهادهای دولتی و خصوصی، نیاز دارد.

بابایی با اعلام آمادگی جهاددانشگاهی فارس برای همکاری با دستگاه‌های دولتی و فعالان بخش خصوصی، در حوزه‌های مختلف با هدف کمک به رونق تولید و رفع معضل بیکاری و ارتقاء وضعیت اشتغال موثر و بهره‌وری نیروهای شاغل در جامعه، راه‌اندازی مرکز منش را اقدامی عملیاتی در این راستا عنوان کرد.

وی ادامه داد: راه اندازی مرکز "ستفا" (سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان) در دهه گذشته نمونه‌ای عینی از تلاش‌های جهاددانشگاهی برای کمک به رفع مشکل بیکاری و تبعات آن بوده است؛ این مرکز با فعالیتهایی از قبیل مشاوره، آموزش، ارائه تسهیلات، استارتاپ‌ها، رویدادهای کارآفرینی برای دانش آموختگان، در این مسیر گام‌های مؤثری برداشته است .

بابایی همچنین در خصوص مرکز "نوآوری و شکوفایی" (منش) نیز گفت: تأسیس این مرکز در سطح کشور مطابق با برنامه ششم توسعه جهاد دانشگاهی و با رویکردی جدید، گام دیگری است که مورد توجه قرار گرفت.

رییس جهاد دانشگاهی فارس ابراز امیدواری کرد که مرکز منش در فارس با توجه به ضرورت رونق تولید و در راستای اشتغالزایی مؤثر با هدف کمک به توسعه کسب و کارهای دانش محور و در نتیجه افزایش توان اقتصادی و علمی استان و همچنین شناسایی، نیازسنجی، آسیب شناسی، جذب، حمایت و راه‌اندازی ایده‌های کارآفرین با قابلیت تجاری سازی و کاربردی شدن و اشتغال زایی و شتاب دهی به فعالیت‌های کسب و کارهای نوپا، با همراهی تمام دستگاه‌های اجرایی خصوصا مدیریت ارشد استان، عملکردی موفق داشته باشد.

مظفر والی مدیر پردیس شرکت‌های دانش بنیان استان فارس پیشنهاد کرد که جهاد دانشگاهی به واسطه برخورداری از توان و تخصص لازم به عرصه نمایه سازی فناوری‌ها در کشور ورود کند .

وی یکی از چالش‌های حوزه اشتغال در کشور را وجود مشکلاتی در هم افزاسازی ظرفیت‌های دانشگاه، صنایع و شرکت‌های دانش بنیان دانست و  گفت: در نظام‌های نوآوری به مدل‌های موفقی در دنیا رسیده‌ایم اما در ایران با چالش‌هایی برای تعامل با دانشگاه‌ها مواجه هستیم .

مدیر پردیس شرکت‌های دانش بنیان فارس با تصریح بر اینکه جای جهاد دانشگاهی در حلقه مفقوده تعامل صنعت و دانشگاه خالی بود، تاکید کرد: باید در نوآوری‌ها، زنجیره ارزش را در نظر بگیریم .

وی با بیان اینکه این کار جهاد به توسعه جریان فناوری در سایه تولیدات علمی در فارس کمک خواهد کرد، گفت: هم‌اینک بیش از ۸۰ درصد نمایه سازی تولید علم در کشور توسط پایگاه استنادی انجام می‌شود اما نمایه سازی فناوری نداریم که جهاد دانشگاهی توان ورود به این مهم را دارد .

مظفر والی در بخشی از سخنانش با بیان اینکه مجموعه پردیس شرکت‌های دانش بنیان فارس در سال ۹۰ با حداقل امکانات فعالیت خود را آغاز کرد، گفت: امروز بیش از۵۰ درصد از شرکت‌ها (بالغ بر ۳۷۰ شرکت فناور) در جنوب کشور در این پردیس مشغول به فعالیت هستند.

علی رضایی معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان فارس به روند طولانی تحقق واژه ایده تا اجرا در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: جوانان زیادی دارای ایده هستند اما مشکلات اقتصادی و مالی موجب می‌شود تا ایده به اجرا نرسد .

وی با تصریح بر اینکه معاونت جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان یک نهاد سیاست گذار و تصمیم ساز است و نه صرفا یک مقام اجرایی، افزود: مقوله اشتغال و کارافرینی اساسی ترین نیاز امروز جوانان است و ما به اندازه کافی امکانات اجرایی که ایده جوانان منجر به اشتغال شود را اختیار نداریم، لذا از توان و ظرفیت نهادهایی مانند جهاد دانشگاهی استقبال می‌کنیم.

معاون فرهنگی و امور جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان فارس به انعقاد دو تفاهم‌نامه با جهاد دانشگاهی استان اشاره و عنوان کرد: علاوه بر ایجاد زمینه همکاری با این نهاد در زمینه مرکز نوآوری و شکوفایی، یک تفاهم‌نامه سرباز مهارت ویژه اشتغال سربازان نیز در دستور کار قرار دارد .

رضایی اضافه کرد: امروز حوزه‌های جدیدی در اشتغال از جمله استارتاپ‌ها ایجاد شده که نیاز به آموزش دارد . شاید زمانی اقبال جوانان در استان به حوزه‌هایی مانند بوم گردی بود اما امروز شاهد گرایش آنها به کسب و کارهای جدید هستیم .

معاون اداره کل ورزش و جوانان فارس همچنین اظهار کرد: اداره‌‌کل ورزش وجوانان استان تلاش می‌کند تا با واگذاری تسهیلات به کاهش موانع راه‌اندازی کسب و کار جوانان کمک کند .


نظر شما :