در مراسم افتتاح نمایشگاه پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی تاکید شد؛
راهاندازی ۶ پردیس پارک ملی علوم، فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی در استانها/ امضای دو تفاهمنامه همکاری
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، صبح امروز سهشنبه (30 آبان ماه) مراسم افتتاح نمایشگاه دستاوردهای پارک ملی علوم، فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی در محل دانشگاه علم و فرهنگ این نهاد، با حضور دکتر غلامعلی حدادعادل رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی، دکتر سجاد علی محمدنژاد معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دکتر فرزاد مخلص الائمه استاندار استان مرکزی برگزار شد.
جهاددانشگاهی همیشه در حوزههای خلاقانه و فرهنگی پیشرو بوده است
رییس جهاددانشگاهی در این مراسم با اشاره به فعالیتهای پارک ملی علوم، فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی این نهاد بیان کرد: چیزی که امروز از آن رنج میبریم رکود صنایع هنری و خلاق در کشور است. لازم است با اهتمام خاصی نسبت به حوزه صنایعدستی و فرهنگی و خلاق بپردازیم.
وی بابیان اینکه جهاددانشگاهی همیشه در حوزههای خلاقانه و فرهنگی پیشرو بوده و وظیفه اصلی خود را انجام کارهای بر زمینمانده دانسته، تصریح کرد: اهمیت بخشیدن به حوزه فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی یکی از ضروریات در کشور است که باید بهطور ویژه به آن پرداخته شود، چراکه با این اقدام میتوانیم به صدور فرهنگ کشورمان کمک کنیم.
رییس جهاددانشگاهی با اشاره به جذب ۱۵۰ شرکت فناور در پارک ملی علوم، فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی، یادآور شد: در حال حاضر حدود ۵۰۰ تیم درخواست استقرار در این پارک را دارند که در قالب دهکده علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی آن را پوشش خواهیم داد.
راهاندازی 6 پردیس پارک ملی علوم، فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی
در ادامه این مراسم دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو رییس پارک ملی علوم، فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی این پارک را بهعنوان تنها پارک موضوعی و تخصصی در حوزه فرهنگ و هنر دانست و یادآور شد: برخلاف سالهای گذشته، امسال حدود 60 شرکت و محصول را برای حضور در این نمایشگاه گلچین کردهایم.
وی در رابطه با امضای تفاهمنامه همکاری با استانداری استان مرکزی در رابطه با برای ایجاد پردیس پارک ملی علوم، فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی در این استان، بیان کرد: این استان توانمندیهای فرهنگی بالایی دارد.
رییس پارک ملی علوم، فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی با تأکید بر اینکه باید از ابتدای انقلاب اسلامی به حوزه فرهنگ بیش از این توجه میشد، گفت: مسئلهای که در حوزه فرهنگ وجود دارد بحث بودجه است. در همه جای دنیا حوزه فرهنگ مانند بخش صنعت و کشاورزی مولد و سرمایه آفرین است. ما جز 10 کشور توانمند حوزه فرهنگی دنیا هستیم اما در حوزه صنایع فرهنگی ضعیف هستیم.
دکترایمانی خوشخو تأکید کرد: این پارک این موضوع را ثابت میکند که ایدههای فرهنگی میتوانند بهراحتی به محصول تبدیل شوند، چراکه در دنیا نیز صنایع فرهنگی مزیت اقتصادی دارد و بازارهای جهان منتظر ارائه محصولات فرهنگی ما هستند.
رییس پارک ملی علوم، فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی در بخش دیگری از این مراسم تأکید کرد: این پارک این موضوع را ثابت میکند که ایدههای فرهنگی میتوانند بهراحتی به محصول تبدیل شوند، چراکه در دنیا نیز صنایع فرهنگی مزیت اقتصادی دارد و بازارهای جهان منتظر ارائه محصولات فرهنگی ما هستند.
وی بیان کرد: هیأت امناء جهاددانشگاهی تصویب کردند تا 6 پردیس را راهاندازی کنیم. امروز مقدمات لازم برای راهاندازی پردیسهای ملی علوم، فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی استانهای مرکزی و سمنان امضا شد و درباره استانهای لرستان، اردبیل یزد و گلستان نیز مقدمات آن در حال فراهم شدن است تا جهاددانشگاهی بتواند در گستره ملی نیز در حوزه فرهنگی نقشآفرینی کند.. چراکه فعالیتهای فرهنگی شکوفایی، اشتغال و نوآوری به دنبال دارد.
جهاددانشگاهی ارتباطات خوبی با دولت و استانداری استان مرکزی دارد
دکتر فرزاد مخلص الائمه استاندار استان مرکزی نیز در این مراسم گفت: جهاددانشگاهی ارتباطات خوبی با دولت و استانداری استان مرکزی دارد. این استان رتبه اول تنوع تولیدات صنعتی کشور را دارد و افتخاری برای ما است که از امروز در سبد متنوع تولیداتمان، صنایع فرهنگی را نیز بیفزاییم.
وی ضمن اشاره به اینکه در هفته آینده افتتاحیه مجتمع اصحاب و هنر و رسانه را در استان داریم، گفت: یکی از بخشهای چهارگانه این مجتمع به شرکتهای نوآور و فناور در حوزه رسانه است که جهاددانشگاهی نیز نقش خوبی در این رابطه دارد.
استاندار استان مرکزی یادآور شد: دولت سیزدهم تلاشهای فراوانی در حوزه رونق فرهنگی داشته است و با توجه به مشکلات و جنگ ترکیبی که سال گذشته رخ داد، شواهد نشان میدهد که دولت در این امر نیز موفق بوده و امثال این تفاهمنامه و اقدامات پیوست آن کمکی برای رونق بیشتر فرهنگ در کشور خواهد بود.
توانمندیهای کمنظیر پارک ملی علوم، فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی
دکتر سجاد محمدعلی نژاد معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه این مراسم بیان کرد: کشورمان در حوزه فرهنگ با توجه به بنیههای عمیق خود در تمدن اسلامی و زحمات تمامی کسانی که در دورههای قبل فرهنگ کشور را شکل دادند اعتلای ویژهای داشته است.
وی بابیان اینکه نگاه ویژهای داریم تا حوزه فرهنگ نیز در کنار حوزه فناوری و نوآوری قرار گیرد، گفت: امیدواریم با این اقدامات فرهنگ اصلیمان را احیاء کنیم و تا جایی که امکان دارد از این قابلیتها استفاده کنیم.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: پارک ملی علوم، فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی دارای کمنظیرترین توانمندیها در حوزه صنایع فرهنگی و خلاق است. دغدغه ما نیز این است که بتوانیم در استانها در کنار کارهای ملی که پارکهای استان انجام میدهند، به صنایع فرهنگی خاص آن استان نیز بپردازند و حوزه نوآوری و فناوریهای سخت به کمک آنها بیاید تا هم برخی از صنایع احیاء شود و هم در تجاری سازی به آنها کمک کند.
دکتر محمدعلی نژاد افزود: معتقدیم تجاری سازی حوزه نرم موجب برونرفت این حوزه برای بخش فرهنگی خواهد بود. حوزه فرهنگی نهتنها نیازمند حمایت است، بلکه خود نیز میتوان به رفع مشکلات کشور کمک کند.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تأکید کرد: نگاه ما این است که حوزه نوآوری و فناوری میتواند به بسیاری از شغلها در حوزه فرهنگی کمک کند.
دکتر محمدعلی نژاد تصریح کرد: بالغبر 70 هزار دانشجو داریم که در نظر داریم ارتباطی را مابین فارغالتحصیلان و حوزه فرهنگی شکل دهیم تا گروه تشکیل داده و صنایع فرهنگی را احیا کنند. همچنین یکی از برنامههای ما این است تا برای توسعه این حوزه در استانها تفاهمنامه همکاری امضا کنیم.
امضای دو تفاهمنامه همکاری
در این مراسم تفاهمنامه همکاری سهجانبه میان پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی، پارک علم و فناوری استان مرکزی و جهاددانشگاهی استان مرکزی بهمنظور افزایش همکاریهای آموزشی و پژوهشی برای ایجاد پردیسهای مشترک در راستای توسعه اکوسیستم نرم و فناوری به امضای دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو؛ دکتر محمدعلی داستان دیزناب و دکتر محسن مرادی رسید.
همچنین تفاهمنامه همکاری سه جانبه دیگری نیز میان پارک ملی علوم، فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی، پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان و جهاددانشگاهی استان سمنان منعقد شد.
این تفاهمنامه با موضوع همکاریهای آموزشی، پژوهشی، مشاورهای و تجاری سازی به امضای دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو؛ دکتر داود مداح و علی منصفی راد رسید.
نظر شما :