توسط جهاددانشگاهی همدان؛
آیین نکوداشت «بانوی فرمانده» برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی همدان، آیین نکوداشت «بانوی فرمانده» به منظور بزرگداشت خانم دباغ(مرضیه حدیدچی) با حضور علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، علیرضا قاسمیفرزاد استاندار همدان، سردار مظاهر مجیدی فرمانده سپاه همدان، فرزند خانم دباغ و همسران شهید همدانی و شهید قهاریسعید صبح امروز 24 آبان توسط جهاددانشگاهی استان در سالن شهدای استانداری برگزار شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این آیین با تاکید بر اینکه خانم دباغ محور بزرگی برای جامعه است، گفت: خانم دباغ قهرمان واقعی بود که ما در شناساندن او هیچ کاری نکردیم.
علی آقامحمدی، با اشاره به حدیث کساء اظهار کرد: در حدیث کساء وقتی همه خاندان پیامبر در کنار پیامبر(ص)، زیر کساء قرار میگیرند، ملائکه از پروردگار میپرسند چه کسانی هستند؟ خداوند میگوید اینها فاطمه، پدر فاطمه، همسر فاطمه و فرزندان فاطمه هستند.
وی با طرح این سوال که آیا مردان امروز جامعه ما زنان را به واقع ریشه زندگی خود میدانند؟ تصریح کرد: آیا مردان جایگاهی که خداوند و دین برای زن قائل است، قبول دارند؟ اگر کسی قبول نداشته باشد، خودش را از یک دارایی بزرگ و زندگی سعادتمند محروم کرده است.
آقامحمدی با بیان اینکه زن محور این عالم است، افزود: این نقش را برای دختران، زنان، همسران، مادران، خواهران و همه کسانی که این افتخار را دارند خداوند شرافت فاطمهگونه شدن را به آنها داده است، تعزیز کنیم.
وی با اشاره به اینکه خانم دباغ برای کمک به معیشت چند خانواده تحت پوشش خود مسافرکشی میکرد، خاطرنشان کرد: یک زن به این شجاعت، قدرت و قوت شاگرد «آیتالله سعیدی» شد و خانه خود را محل تجمع رزمندگان کرد.
آقامحمدی با بیان این که در کتاب خاطراتی که از خانم دباغ نوشته شده، بسیاری از کارهای وی بیان نشده است، گفت: خانم دباغ انواع بیماریها را در حد دردهای رنجآور سخت داشت، با این حال نالهای از زندگی نداشت.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه بیان کرد: امروز درباره کسی صحبت میکنیم که واقعا قهرمان قهرمانان و افتخار زنان است و ما در شناساندن او هیچ کاری نکردیم.
وی با اشاره به این که خانم دباغ محور بزرگی برای جامعه است، اظهار کرد: زنان جامعه باید زن و قهرمان شوند، راه ما راه فاطمه و مرضیه است.
آقامحمدی خطاب به زنان گفت: بیایید زن و قهرمان شوید. این مشی را بردارید. درباره خانم دباغ بخوانید و با دختران این خانم به صحبت بنشینید، چرا به دنبال موزه تاریخی هستیم؟ موزههای زندگی انسانی بهترین موزهها هستند.
در ادامه علیرضا قاسمیفرزاد استاندار همدان نیز در این آیین با بیان این که حضور زنان به انقلاب معنا بخشید، گفت: اساساً انقلاب اسلامی یک تشخص و جایگاه ویژهای به زنان داد.
قاسمیفرزاد اظهار کرد: خانم دباغ الگوی زن انقلاب اسلامی بوده و به شایستگی در فرمایشات مقام معظم رهبری به آن پرداخته شد.
وی تصریح کرد: اگر انقلاب اسلامی به پیروزی رسید شاید یکی از دلایل اصلی آن به صحنه آمدن بانوان بود. کمتر انقلابی را در دنیا سراغ داریم که در فاصله ۱۵ ساله به نتیجه برسد.
استاندار همدان با بیان این که باید جایگاه زن به ویژه زنان اسطورهای همچون خانم دباغ را گرامی بداریم، مطرح کرد: حضور بانوان فداکار و مجاهدی همچون خانم دباغ در کشور ما، مادران شهدا و همسران شهدا باعث شد انقلاب از یک نهال نوپای به شجره طیبه برسد.
دختر خانم دباغ نیز اظهار کرد: وقتی از مادرم سخن میگوییم باید جستجو کنیم که او چگونه «دباغ» شد، از این همه بانو، چگونه مرضیه حدیدچی، دباغ شد؟ و در همان ابتدای تفحص درمییابیم که ابتدا عشق او را دباغ کرد، عشق به همسری که شرایط بال گشودن مرضیه خانم را فراهم کرد تا در آسمان علم و دین به پاسخ سوالات خود برسد، حاج حسن دباغی که پیشگام مبارزه علیه رژیم پهلوی بود و فرصت را به همسر خود داد تا مادر فرزندانش هم مجال ظلمستیزی و ادای فریضهای شرعی را داشته باشد.
حکیمه دباغ ادامه داد: او با ایمان بالا و صبری که از ساعتها مطالعه قرآن و کتب دینی، تهجد و شب زندهداری پیدا کرده بود، توانست از عزیزترین هستیاش، همسرش بگذرد و او را در راه اسلام یاری کند تا به مقصود برسد، تا آنجا که مادر نیز در پاسخ این شیدایی و گذشت، نام فامیلی پدر را بر روی خود نهاد تا اگر اجر اخروی نصیبش شود، حاج حسنآقا را بینصیب نگذارد و در این ثوابها نیز شریک هم باشند.
دباغ افزود: در پرورش حاجیه خانم مرضیه حدیدچی دباغ نمیتوان نقش خانواده و نظام تربیتی خانواده را نادیده گرفت. دامان مادر و مادربزرگی که معلمه قرآن بود و دستان پرمهر پدری که اهل مطالعه، فرهنگ و ادب بود، این چنین دختری از این خانواده به طور قطع برای فرزندان خود نیز برنامه دارد که چنین نیز بود. مادر برای ما که تعدادمان هم کم نبود، دروس دینی و اسلامی را تدریس میکرد و هر کدام از ما نیز موظف به انجام کارهایی در خانه بودیم. دختران بزرگتر خانواده، حتی نقش مادری داشتند و به گونهای امورات خانه برنامهریزی میشد که اگر مادر به جلسات وعظ و سخنرانی خودشان یا محضر اساتیدشان میرفتند چرخ خانه بدون وقفه بچرخد و کم و کاستی رخ ندهد. مدیریت خانه با وجود مبارزات پدر و مادر، جز از تیرهوشی و تدبیر مادرم برنمیآمد که به خواهرهای بزرگ نیز منتقل شده بود.
وی بیان کرد: مادرم با وجود سن کم، روح خود را با توسل، تذکر و مطالعات دینی، هر روز بزرگ و بزرگتر میکرد تا آنجایی که «منِ وجودی» در او کمرنگ و کمرنگتر شد و آنقدر قوی شد که توانست شکنجههای سفاکان دورهدیده اسرائیل را که خوی انسانی را از یاد برده بودند، تحمل کند و لب به اسرار باز نکند حتی به قیمت شکنجه کردن دختر نوجوانش در مقابل چشمهایش و اتفاقاتی که گفتن آن را از ادامه خوانش این متن بازمیدارد.
مهدی میرزاپور رییس جهاددانشگاهی همدان نیز در این مراسم گفت: این آیین به مناسبت درگذشت این بانوی انقلابی و بر اساس صحبتهای رهبر معظم انقلاب که در دیدار اعضای کنگره ۸ هزار شهید همدان داشتند و به صورت ویژه در مورد خانم دباغ صحبت کردند و با توجه به ویژگیهایی که رهبر انقلاب در مورد ایشان برشمردند در معرفی زن تراز انقلاب اسلامی و ویژگی راهبری این بانوی همدانی در انقلاب و دفاع مقدس برگزار شده است.
یادآور میشود؛ کاشی نگارهای که از سوی مرکز خدمات تخصصی سفال جهاددانشگاهی منقش به تصویر خانم دباغ تهیه شده بود در این مراسم رونمایی شد، که در اختیار خدمات شهری برای نصب قرار میگیرد. هم چنین از تمبر یادبود این بانوی انقلابی رونمایی شد.
خانواده خانم دباغ، خانواده شهید سردار شهید همدانی، شهید قهاری سعید، شهید خوش لفظ و مونا اسکندری نویسنده کتاب «زنی از تبار الوند» نیز در این مراسم حضور داشتند.
نظر شما :