به همت پژوهشکده توسعه و برنامه ریزی جهاددانشگاهی؛

نشست تعاون و کار آفرینی در دانشگاه تبریز برگزار شد

۰۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۰۸:۱۵ کد : ۶۴۷۶
به همت پژوهشکده توسعه و برنامه ریزی جهاددانشگاهی نشست تعاون و کار آفرینی در دانشگاه تبریز برگزار شد.
نشست تعاون و کار آفرینی در دانشگاه تبریز برگزار شد

 

 به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان ‌شرقی، احدحسینی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی در این نشست با تاکید بر ارتقای سهم حوزه تعاون در اقتصاد کشور، اظهار کرد: باید به بخش‌های مختلف جامعه  بخش خصوصی، دولتی، تعاون و... به صورت متعادل و متوازن اهمیت دهیم.

وی افزود: اگر بخواهیم تمامی سرمایه و امکانات را در بخش دولتی به کار بگیریم و صرفاً به این حوزه توجه داشته باشیم نتایج خوبی نخواهد داشت و در این رابطه به مشکلاتی برمی‌خوریم، از این رو باید توجه متوازن و متعادل به تمامی بخش‌های اقتصادی داشته باشیم.

حسینی «تعاون» را بخش بسیار مهمی از اقتصاد دانست و گفت: در کشورهایی چون انگلستان این بحث اهمیت ویژه‌ای در اقتصاد داشته و این حوزه را بسیار مورد توجه قرار داده‌اند، اما ما هنوز نتوانسته‌ایم آنگونه که باید در این بخش نقش آفرینی کنیم. 

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی، با بیان این‌که بخش «تعاون» در برنامه ششم توسعه مورد تاکید قرار گرفت تا بتوانیم جایگاه این بخش را در اقتصاد ارتقا دهیم، اما محقق نشد، گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی حرکت‌های بسیار خوبی برای ارتقای سهم این بخش در اقتصاد انجام شده و امکانات و ابزارهایی در این خصوص فراهم شد تا این حوزه تقویت شود، اما بازهم اهداف تعریف شده تحقق نیافت.

وی با تاکید بر این‌که اکنون سهم بخش تعاون از اقتصاد کشور کمتر از پنج درصد بوده و باید این میزان را با برنامه‌ریزی و تلاش به 25 درصد برسانیم، گفت: پیش از انقلاب کل تعاونی‌های سطح استان برابر 300 تعاونی بود اما این میزان بعد از انقلاب اسلامی به چهار هزار و 200 تعاونی افزایش یافته و همچنین اتحادیه‌ها و اتاق‌های مختلفی تشکیل شده است.

 حسینی در بخش دیگری از سخنانش به ماموریت‌های کرسی تعاون و کارآفرینی اشاره کرد و افزود: شناسایی و ارائه راهکار برای توسعه اشتغال، ارائه راهکار برای توسعه سرمایه‌گذاری، ارائه راهکارهای افزایش و یا ایجاد ثروت و.. از جمله وظایف این کرسی بوده تا در این رابطه طرح‌ها و برنامه‌هایی ارائه دهند.

 

  فرهنگ دینی ما بر بحث تعاون تاکید دارد

دکتر نجف قراچورلو رییس پژوهشکده توسعه و برنامه‌ریزی جهاددانشگاهی استان نیز در این نشست اظهار کرد: مباحثی چون توسعه اشتغال، تولید و توسعه اقتصادی در اعصار مختلف در قالب‌های مختلفی چون " توسعه‌ تعاونی‌ها، کارآفرینی و اخیرا نیز تحت عنوان توسعه موسسات و یا شرکت‌های دانش‌بنیان" مطرح شده که این عناوین در دوره‌های خود کمک‌های شایانی جهت رسیدن به اهداف تعیین شده داشته‌اند البته از یک سری نارسایی‌ها نیز برخوردار بودند.

وی با بیان این‌که در این کرسی‌ها، ایجاد ارتباط بین سه عنوان «تعاون، کارآفرینی و توسعه موسسات دانش‌بنیان» را مورد توجه قرار داده و تعامل بین این سه حوزه را بررسی می‌کنیم، گفت: همچنین در تلاش خواهیم بود راهکارهای برای بهره‌برداری از این مدل برای رفع مشکلات بیکاری به ویژه بیکاری جوانان تحصیل کرده احصا کنیم.

 

 اساس رونق تولید، ایجاد زمینه و بهبود فضای کسب و کار است

دکتر سلیمان ایرانزاد عضو هیات علمی دانشگاه آزاد تبریز نیز در این نشست با تاکید بر این‌که کارآفرین کسی است که از صفر شروع کرده و باخلاقیت و نوآوری نه تنها برای خود بلکه برای چندین نفر اشتغال‌زایی می‌کند، افزود: باید این مسیر را برای دانشجویان و همچنین افراد جامعه معرفی کنیم تا به سمت کارآفرینی متمایل شوند.

وی با تاکید بر این‌که دولت به تنهایی نمی‌تواند شغل مورد نیاز جامعه را فراهم کند بلکه باید از کارآفرین‌ها و سرمایه‌گذاران نیز برای تولید شغل در جامعه دعوت کنیم، افزود: دولت باید زمینه و بستر برای فعالیت کارآفرینان و سرمایه‌گذاران را فراهم کند.

  دکتر ایرانزاد با بیان این‌که فراهم کردن زمینه و بستر برای کار و فعالیت از جمله اساسی‌ترین وظیفه دولت است، اظهار کرد: اساس رونق تولید، بهبود فضای کسب و کار و ایجاد زمینه در این رابطه است.

 


نظر شما :