با حضور نماینده مردم اهواز در مجلس؛

نشست «راهکارهای تحقق شعار سال» در جهاد دانشگاهی خوزستان برگزار شد

۳۱ فروردین ۱۳۹۸ | ۱۷:۲۴ کد : ۶۴۳۹ عمومی
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان، نشست «راهکارهای تحقق شعار سال» در جهاددانشگاهی خوزستان با حضور دکتر همایون یوسفی نماینده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
نشست «راهکارهای تحقق شعار سال» در جهاد دانشگاهی خوزستان برگزار شد

 

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خوزستان، دکتر همایون یوسفی در نشستی با عنوان راهکارهای تحقق شعار سال که در جهاد دانشگاهی خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: در خصوص توسعه و راهکارهای آن باید گفت که کشورهای پیشرفته دنیا امروز دیگر از توسعه منابع‌محور عبور کرده‌اند و توسعه را بر اساس نیروی انسانی و داشته‌های علمی خود تعریف می‌کنند و ما نیز این مورد را باید سرلوحه برنامه‌ریزی‌ها برای توسعه کشور قرار دهیم. توسعه را در کشورهای پیشرفته، فعالان اقتصادی ایجاد می‌کنند، نه دولت‌ها و دولت‌ها تنها نقش نظارتی دارند.

نماینده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت تحقق رونق تولید در کشور، گفت: مبنای توسعه همه کشورهای پیشرفته دنیا، توجه و اتکا به توان داخلی بوده است و این، همان اقتصاد مقاومتی مورد نظر مقام معظم رهبری است؛ در واقع باید گفت که اقتصاد مقاومتی نسخه شفابخش اقتصاد ایران است.

وی افزود: برای تحقق شعار سال و رونق تولید در کشور، لازم است به گونه‌ای عمل کنیم که فعالیت فعالان اقتصادی راحت‌تر شود. رونق تولید از شاخص‌های عملکرد اقتصادی کشور است و اگر کشور رونق تولید داشته باشد، اقتصادی پویاتر خواهیم داشت و لازمه تحقق این مهم، ثبات اقتصادی است.

دکتریوسفی با اشاره به نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری، تصریح کرد: در 20 سال گذشته مقام معظم رهبری شعارهایی را برای سال انتخاب کرده‌اند و 12 سال از این مدت، شعار اقتصادی تعیین شده است و رکن اصلی این شعارها نیز حمایت از تولید داخلی و اقتصاد مقاومتی بوده است. مهمترین شاخصه برای تحقق رونق تولید، بهبود فضای کسب و کار است که این موضوع به مولفه‌های بسیاری مانند اصلاح نظام بانکی و مالیاتی و تسهیل فرآیند صدور مجوزها و همچنین توسعه ارتباط با اقتصاد دنیا وابسته است.

نماینده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تسهیل سرمایه‌گذاری، نکته مهم دیگری است که رکن اصلی تحقق شعار سال است. اگر تسهیل سرمایه‌گذاری محقق نشود، سرمایه‌ها به سمت سرمایه‌گذاری‌های غیرمولد خواهد رفت و مواردی مانند خرید ارز و طلا را شاهد خواهیم بود. با وجود همه مشکلات اقتصادی موجود، در حال حاضر اقتصاد ایران رتبه 17 از نظر تولید ناخالص ملی را در اختیار دارد و سالانه 450 میلیارد دلار پول در حوزه‌های اقتصادی کشور جریان دارد؛ با این وجود به دلیل اینکه ساختارهای اقتصادی در کشور به خوبی تعریف نشده‌اند، شاهد سرمایه‌گذاری مولد در کشور نیستیم. در بسیاری از کشورهای دنیا قوانینی تصویب شده تا از هدایت سرمایه‌ها به سمت سرمایه‌گذاری غیرمولد جلوگیری شود.

وی افزود: در شرایط رکود تورمی، اقتصاد از جریان می‌افتد و نقدینگی زیاد در کشور، تورم را منجر می‌شود. به همین دلیل تحقق رونق تولید در شرایط فعلی، کار آسانی نیست، ولی واجب و ضروری است. مبنای توسعه همه کشورهای پیشرفته دنیا، توجه و اتکا به توان داخلی بوده است و این، همان اقتصاد مقاومتی مورد نظر مقام معظم رهبری است. در واقع باید گفت که اقتصاد مقاومتی نسخه شفابخش اقتصاد ایران است.

دکتریوسفی گفت: ایران تنها کشوری است که بیشتری همسایه‌ها را دارد و با وجود 15 کشور در اطراف ایران، فضای بسیار خوبی برای توسعه ارتباطات اقتصادی و مشارکت اقتصادی فراهم است. توجه به علوم دانش‌بنیان، مشخصه دیگر اقتصاد مقاومتی است. زمانی دانشگاه‌های دنیا آموزش‌محور بودند و پس از آن پژوهش‌محور شدند و اکنون نسل جدید دانشگاه‌ها، مهارت‌محور هستند و فردی که فارغ‌التحصیل می‌شود باید بتواند اشتغال‌زایی کند.

وی افزود: نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که برای تحقق اقتصاد مقاومتی لازم است مقررات مالیاتی و بانکی کشور نیز به درستی تنظیم شوند و با وجود مقررات فعلی، قطعا با مشکلاتی مواجه خواهیم شد. همچنین لازم است سیاست‌های اقتصادی کشور با سیاست‌ خارجی، هماهنگ شود.

وی در خصوص اهمیت توجه بیشتر به استان خوزستان، ادامه داد: مبنایی تئوری وجود دارد که کشورهای دنیا را بر اساس موقعیت جغرافیایی و جمعیتی، درجه‌بندی می‌کند. در این تئوری مقوله‌ای به نام قلب زمین تعریف شده و طبق این تعریف در جغرافیای سیاسی، قسمتی از روسیه، ایران، افغانستان و غرب چین به عنوان قلب زمین تعریف شده است. نیم‌کره شرقی زمین 79 درصد منابع طبیعی دنیا را در اختیار دارد و ایران در حالی که یک درصد وسعت زمین است، 7 تا 8 درصد منابع دنیا را در اختیار دارد. دومین کشور در تولید نفت و گاز هستیم و به همین دلیل ایران مهمترین کشور دنیاست.

نماینده مردم اهواز، باوی، کارون و حمیدیه گفت: سه نقطه استراتژیک یعنی تهران به عنوان پایتخت، تنگه هرمز و خوزستان نیز از نظر جغرافیای سیاسی در ایران اهمیت دارند و خوزستان مهمترین این نقاط است. پس اگر خوزستان را درست تحلیل و بررسی کنیم، از مهمترین نقاط دنیا است به همین دلیل در 400 سال گذشته هر زمان خواسته‌اند به ایران فشار وارد کنند، از ناحیه خوزستان ورود کرده‌اند. در تاریخ معاصر نیز چنین بوده و نمونه آن نیز جنگ تحمیلی بوده است. به همین دلیل در تحلیل اهمیت خوزستان نباید دچار ساده‌انگاری شویم، در حالی که دشمنان ما اهمیت خوزستان را به خوبی درک کرده‌اند.

وی ادامه داد: سرمایه‌گذاری در خوزستان، بازتولید کشور را صدها برابر می‌کند و آینده سیاست، امنیت و اقتصاد کشور در خط جنوبی کشور و به ویژه خوزستان است و اگر بخواهیم آینده بهتری برای کشور تصور کنیم، باید برنامه‌ریزی بهتری در خوزستان داشته باشیم. بسیاری از دشمنان نیز به دلیل اینکه اهمیت خوزستان را می‌دانند، به دنبال سیاه‌نمایی و افزایش مهاجرت از این استان هستند و اگر مهاجرت نخبگان افزایش یابد، جامعه منفعل می‌شود و جامعه منفعل نیز متزلزل خواهد شد.

وی در خصوص فعالیت جهاد دانشگاهی نیز گفت: جهاد دانشگاهی بر اساس نیاز روز در سال 1359 تشکیل شد و از همان سال‌های ابتدای فعالیت، منشاء خدمت بود. در شرایط جنگ و سال‌های دفاع مقدس نیز با توجه به شرایط، شاهد اقدامات خوبی از این نهاد بودیم و پس از آن به تدریج به فراخور نیاز کشور، اساسنامه نیز نهاد نیز تغییر کرد و وظایف متعدد علمی و فرهنگی بر عهده جهاد دانشگاهی قرار گرفت. جهاد دانشگاهی در چهارچوب ساختاری کشور، مجموعه‌ای مولد و غیروابسته به دولت و مجلس است. متاسفانه در سال‌های اخیر تصمیماتی اتخاذ شده که میزان وابستگی سازمان‌ها به دولت و مجلس را افزایش داده، ولی جهاد ددانشگاهی این وابستگی را نداشته و به همین دلیل شاهد نوآوری در این مجموعه هستیم.

سیدعلیرضا علوی رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان نیز با تاکید بر اهمیت رونق تولید، گفت: برنامه‌ریزی‌ها در جهاد دانشگاهی به‌گونه‌ای بوده که در مسیر خودکفایی کشور و کمک به رونق تولید داخل فعالیت کنیم و در همین راستا نیز در سال گذشته چندین مجموعه تولیدی در این نهاد در اهواز ایجاد شده است.

وی با اشاره به فعالیت‌های تولیدی در پژوهشکده تکنولوژی تولید جهاد دانشگاهی خوزستان، افزود: تدوین دانش فنی و تولید مته‌های حفاری، عملکرد درخشان جهاد دانشگاهی در استان خوزستان بود که موجب خودکفایی صنعت نفت در این بخش خواهد شد. همچنین خط تولید فرآورده‌های شیمیایی نیز در سال گذشته راه‌اندازی شد.

علوی با اشاره به فعالیت‌های جهاد دانشگاهی در حوزه‌های فرهنگی، آموزشی و پژوهشی، تصریح کرد: مجموعه پزشکی و درمانی جهاد دانشگاهی نیز در سال گذشته توسعه خوبی داشت و علاوه بر بازسازی مرکز خدمات تخصصی پزشکی، بخش جراحی محدود نیز در این مجموعه فعالیت خود را آغاز کرد.

 


نظر شما :