عضو هیات علمی گروه پژوهشی زیست فناوری قارچ های صنعتی جهادانشگاهی خراسان رضوی تاکید کرد:

پرهیز از مصرف قارچ‌های وحشی در عرصه‌های طبیعت

۳۱ فروردین ۱۳۹۸ | ۱۰:۲۸ کد : ۶۴۲۶
عضو هیات علمی گروه پژوهشی زیست فناوری قارچ‌های صنعتی پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی تاکید کرد: مردم از خرید قارچ‌های خودرو و وحشی که از عرصه‌های طبیعت جمع آوری می‌شوند به شدت اجتناب کنند چرا که تشخیص قارچ‌های وحشی سمی از خوراکی به هیچ عنوان بوسیله خصوصیات ظاهری (قابل مشاهده) توسط افراد غیر متخصص قابل انجام نیست.
پرهیز از مصرف قارچ‌های وحشی در عرصه‌های طبیعت

 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر جواد جانپور افزود:  با افزایش نزول باران در فروردین ماه سال جاری، احتمال مشاهده قارچ‌های خودرو و وحشی در عرصه‌های طبیعت افزایش پیدا  می‌کند.

وی در خصوص چرایی افزایش قارچ‌های خودرو و وحشی در عرصه‌های طبیعت ادامه داد: اسپورهای قارچ‌های کلاهکدار وحشی در مراتع طبیعی پراکنده هستند و به محض فراهم شدن شرایط دمایی و رطوبتی مناسب، این قارچ‌های کوهی تولید اندام باردهی یا میوه قارچ را  می‌کنند. اسپورهای جدید از این قارچ‌ها آزاد شده و برای نسل‌های بعد در طبیعت پراکنده  می‌شوند.

وی تصریح کرد: از سالیان گذشته جمع آوری برخی از گونه‌های قارچ از عرصه‌های طبیعت به صورت سنتی در مناطق کوهستانی از قبیل استان‌های غربی ایران، گلستان، مازندران، گیلان و همچنین خراسان شمالی انجام می‌شده است. اما ازدیاد بارش‌های بهاره، ظهور قارچ‌های کوهی را افزایش می‌دهد و جمع آوری آن توسط افراد غیر متخصص احتمال اشتباه در تشخیص قارچ‌های سمی به جای قارچ‌های خوراکی و ایجاد مشکلات جدی برای مصرف کنندگان را به ارمغان می‌آورد.

دکتر جانپور بیان کرد: متاسفانه طبق گزارشات اعلام شده در اردیبهشت سال 97، حدود 1000 نفر از  مردم کشور دچار مسمومیت با قارچ‌های سمی شده و تعدادی نیز جان خود را بر اثر مصرف قارچ‌های سمی از دست دادند، از اینرو اکیدا توصیه می‌شود مردم پس از اتمام بارندگی‌ها و افزایش احتمال ظهور قارچ‌های وحشی در عرصه‌های طبیعت از مصرف آن ها خودداری نموده و به جای آن از قارچ های دکمه‌ای و یا قارچ های دیگر که در شرایط کنترل شده صنعتی تولید می‌شوند و مورد تایید مراکز ذی صلاح هستند استفاده نمایند.

عضو هیات علمی گروه پژوهشی زیست فناوری قارچ‌های صنعتی پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی  بیان کرد: جهاد دانشگاهی خراسان رضوی و اعضا هیات علمی این گروه آمادگی پاسخگویی و شناسایی قارچ‌های وحشی و اطلاع رسانی در این زمینه را دارد و مصرف کنندگان قارچ می‌توانند با شماره تلفن 05131997436 تماس بگیرند.

 

 

 

 

 


نظر شما :