عضو هیات علمی پژوهشکده علوم و فناوری موادغذایی جهاددانشگاهی:

توسعه صنایع تبدیلی یکی از محورهای اولویت‌دار زنجیره تولید محصولات کشاورزی است

۰۱ آبان ۱۴۰۲ | ۱۳:۱۲ کد : ۶۳۸۱۸ پژوهش و فناوری
عضو هیات علمی پژوهشکده علوم و فناوری موادغذیی جهاددانشگاهی با اشاره به این که صنایع تبدیلی کشاورزی محل هم افزایی صنعت و کشاورزی است، گفت: توسعه صنایع تبدیلی یکی از محورهای اولویت‌دار زنجیره تولید محصولات کشاورزی می‌باشد.
توسعه صنایع تبدیلی یکی از محورهای اولویت‌دار زنجیره تولید محصولات کشاورزی است

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر الناز میلانی با بیان این مطلب افزود: محدودیت منابع، سیرصعودی رشد جمعیت و آلودگی زیست محیطی ناشی از کارخانجات فرآوری، توجه محققین را به استفاده مجدد از پسماند یا فراورده‌های جنبی معطوف داشته است.

وی ادامه داد:  براساس آمارهای بین‌المللی، سالانه حدود 35 درصد از تولید در قالب پسماند از چرخه فناوری خارج می‌شود. تولید حجم بالای پسماندهای کشاورزی و صنایع تبدیلی نظیر کارخانجات تولید آبمیوه، رب گوجه فرنگی، صنایع آرد بر و پخت، روغن‌کشی، فراوری شکر و قهوه، از جمله موضوعات مورد چالش صنعت غذا به شمار می‌رود.

وی تصریح کرد: پسماندهای کشاورزی، علاوه بر ارزان بودن، منابعی سرشار از پروتئین، فیبر رژیمی، پلی‌فنول‌ها و انواع آنتی اکسیدان و ریز مغذی‌ها می‌باشند. مصرف فیبر در نیم قرن اخیربه عنوان یکی از اجزای اصلی غذاهای عملگر مورد توجه قرار گرفته است.

عضو هیات علمی پژوهشکده علوم و فناوری موادغذایی جهاددانشگاهی بیان کرد: فیبرهای رژیمی به عملکرد بهتر دستگاه گوارش و افزایش سیستم ایمنی بدن کمک نموده و درکنترل وزن و دیابت تاثیر مثبت دارند.

به گفته میلانی، میزان فیبرتوصیه شده توسط FDA جهت مصرف روزانه 25 تا 38گرم در روز می‌باشد و متاسفانه صنایع تبدیلی موجود در ایران قادر به استفاده مجدد از کلیه فراورده‌های جنبی نبوده و انباشت این ترکیبات مفید نیز سبب مخاطرات زیست محیطی می گردد؛ بااین حال، یافتن تکنولوژی مناسب جهت فراوری سریع فراورده های جنبی صنایع تبدلی با هدف اصلاح خصوصیات عملگری، تغذیه ای و حذف آلودگی میکروبی، موضوع روز تحقیقات دنیا است.

وی خاطرنشان کرد: تولید انواع مکمل‌های فیبری فراسودمند از فراورده‌های جنبی، می‌تواند به ایجاد نوآوری و خلاقیت علمی، ارزش افزوده، ایجاد رقابت، به گردش آوردن اقتصاد غذا و افزایش سلامت عمومی جامعه منجر گردد.


نظر شما :