رییس جهاددانشگاهی کردستان:

رقابت با محصولات خارجی نیازمند توسعه دانش بنیان است

۲۹ مهر ۱۴۰۲ | ۰۹:۴۱ کد : ۶۳۶۹۵ تجاری سازی و اقتصاد دانش بنیان
رییس جهاددانشگاهی استان کردستان گفت: رقابت با محصولات مشابە خارجی در کشور نیازمند حرکت دانش بنیان است و در این راستا باید از ظرفیت دانشگاەها استفادە و ارتباط بین صنعت و دانشگاە مستحکم شود زیرا هرچقدر ارتباط بین صنعت و دانشگاە بیشتر باشد طبیعتا کیفیت محصولات نیز افزایش و کشور در مسیر رشد و توسعە قرار می‌گیرد.
رقابت با محصولات خارجی نیازمند توسعه دانش بنیان است

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان کردستان: اکبر اسدی رئیس جهاددانشگاهی استان کردستان در ابتدای آیین اختتامیه نمایشگاه دستاوردهای جهاددانشگاهی استان، اظهار کرد: طی چند سال گذشتە تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد بودە و این موضوع یکی از نکات مهم در شعارهای سال است.

وی عنوان کرد: سال جاری نیز بە نام "رشد تولید، مهار تورم" نامگذاری شدە و یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر این مسئلە است کە رشد تولید و مهار تورم جز با حرکت دانش‌بنیان و با علم و تکنولوژی اتفاق نخواهد افتاد.

اسدی بیان کرد: بر مبنای این مفهوم جهاددانشگاهی بە عنوان یک نهاد انقلابی و دانش بنیان و علمی در حوزەهای مختلف آموزشی، پژوهشی، تحقیقاتی و اشتغال و کارآفرینی وارد شدە و منشا خیر و برکت در کشور واقع شدە است.

وی عنوان کرد: در جهاددانشگاهی استان نیز، سعی بر این بودە تا با فعالسازی مجموعەهای فناوری کە زیرنظر جهاد دانشگاهی هستند، ظرفیت و توانمندی‌های آن‌ها را بە منصە ظهور برسانیم و یک خودباوری در بین مسئولین و جوانان ایجاد کنیم.

اسدی افزود: در واقع جهاددانشگاهی حلقە واسطە‌ شرکت‌های زیرنظر این مجموعە هستند و وجە شاخص این شرکت‌ها حضور نیروهای جوان و تحصیل کردە است.

وی خاطرنشان کرد: رقابت با محصولات مشابە خارجی در کشور نیازمند حرکت دانش بنیان است و در این راستا باید از ظرفیت دانشگاەها استفادە و ارتباط بین صنعت و دانشگاە مستحکم شود زیرا هرچقدر ارتباط بین صنعت و دانشگاە بیشتر باشد طبیعتا کیفیت محصولات نیز افزایش و کشور در مسیر رشد و توسعە قرار می‌گیرد.

اسدی اضافە کرد: در این نمایشگاە ۱۸ غرفە شرکت کردند کە از این تعداد ۱۵ غرفە مربوط بە شرکت‌های دانش بنیان‌ بودە کە بیشتر آن‌ها مربوط بە شهرستان بیجار بودە است.

وی ادامە داد: تا این نمایشگاە‌های فناور در استان‌ برگزار و دیدە نشود، ظرفیت‌های استان نیز شناختە نمی‌شود.

در ادامه اسماعیل زارعی کوشا استاندار کردستان نیز اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین سرمایەهای استان کردستان، نیروهای انسانی خوش‌فکر و مستعدی است کە توانستە در همە زمینەها خود را اثبات کند.

وی عنوان کرد: واقعیت این است کە استان کردستان برخلاف آنچە کە در محاورەها متداول شدە یک استان محروم نیست و این محروم دانستن و محروم خطاب کردن استان بە نوعی کفران نعمت‌هایی است کە خدا بە این استان ارزانی داشتە است.

زارعی کوشا ادامە داد: ناامنی، درگیری در جنگ دفاع مقدس و همچنین پیش از انقلاب تعمد بر محرومیت نگەداشتن استان کردستان در رژیم پهلوی سبب شدە کە کردستان از سیر توسعە عقب و استعدادها و ظرفیت‌های آن بەخوبی شکوفا نشود.

وی خاطرنشان کرد: اگر امروز گفتە می‌شود کە استان کردستان در بسیاری از زمینەها با شاخص‌های کشوری فاصلە دارد این بە معنای محرومیت ذاتی استان کردستان نیست، بلکە بە معنای از دست دادن فرصت‌ها است.

استاندار کردستان خاطرنشان کرد: یکی از راهکارهای اصلاح این دیدگاە و برداشتن عنوان محرومیت از سیمای کردستان و کنار زدن این برچسب رسیدن بە خودباوری است و اینکە دیگران را بە این باور برسانیم کە کردستان سرزمینی با استعدادهای فراوان است کە می‌بایست آن‌ها را شکوفا کرد.

وی تصریح کرد: یکی از رویکردهای ما در استان برداشتن عنوان محرومیت از استان کردستان است.

زارعی‌کوشا ادامە داد: می‌بایست خود را بە عنوان یک استانی ک در عرصە علم و پژوهش و فناوری بە ویژە دانش بنیان در کشور پیشران است، معرفی کنیم.

وی یادآور شد: استانی کە قطب دانش‌بنیان و قطب فعالیت‌های علمی است را نمی‌توان بە عنوان استان محروم تلقی کرد و رسالت ما کنار زدن این برچسب‌ها از استان کردستان است.


نظر شما :