نشست «جهاد تبیین با موضوع نقش زنان و خانواده در دفاع مقدس» برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی اردبیل، حسام رسولی، سرپرست جهاددانشگاهی استان اردبیل، در نشست «جهاد تبیین با موضوع نقش زنان و خانواده در دفاع مقدس» که به همت امور بانوان خانواده جهاد دانشگاهی اردبیل به مناسبت گرامیداشت هفته دفاع مقدس با اشاره به اهمیت بازتولید ارزشهای دفاع مقدس بیان کرد: فرا رسیدن هفته دفاع مقدس و همچنین آغاز امامت حضرت ولیعصر(عج) را تبریک عرض میکنم و همه ما در کنف حمایت حضرت ولیعصر (عج) هستیم و باید تلاش کنیم تا سرباز آن حضرت باشیم.
رسولی تصریح کرد: به اعتقاد بسیاری از اندیشمندان غربی، پویایی جامعه شیعه در طول تاریخ به دو عامل گذشته سرخ، یعنی اعتقاد به عاشورا و آمادگی برای ایثار و شهادت در راه عدالت خواهی، آرمانگرایی و حقیقتجویی و عامل دوم آینده سبز، یعنی باور به مهدویت و انتظار و نپذیرفتن حکومتهای طاغوتی و تلاش برای گسترش عدالت و انسانیت در سراسر جهان وابسته است.
سرپرست جهاددانشگاهی استان اردبیل گفت: هشت سال دفاع جانانه ملت ایران در برابر تجاوز دشمن که تمام اقشار در این دفاع مقدس شرکت داشتند و هر کس به نحوی چه با حضور در جبهه و چه در پشت جبهه که نقش زنان به ویژه در این مورد بسیار مهم بود در دفاع از سرزمینشان نقش داشتند و خانوادههای شهدا، جانبازان، آزادگان و ایثارگران با تحمل سختیها و رنجهای حاصل از آن دوران در دوره کنونی نیز جهاد خود را ادامه میدهند.
قادر تکریم، پیشکسوت دفاع مقدس نیز در این نشست، بیان کرد: نقش زنان در طول هشت سال دفاع مقدس، نقشی بسیار پررنگ و با اهمیت بود چرا که اگر مادری اجازه نمیداد فرزند یا فرزندانش در جنگ شرکت کنند امکان ایستادگی در برابر دشمنان وجود نداشت اما مادران این سرزمین با جان و دل، فرزندان خود را به جبههها فرستادند تا از خاک و وطنشان دفاع کنند.
وی تصریح کرد: ما شهدایی داریم که از شهر و استان اردبیل به جبههها رفتند و امثال این شهیدان به عنوان الگو باید برای ما باشند چرا که امروزه، سخت است دیگر دنیا افرادی همچون شهیدان، شاپور برزگر، داور یسری و... را ببیند.
تکریم با تاکید بر اینکه انقلاب ما بر پایه اسلام بنا شده است بیان کرد: دفاع از میهن و نظام وظیفه همگانی است و زیرا حفظ کشور در گرو حفظ نظام و حفظ نظام در گروه حفظ کشور است.
پیشکسوت دفاع مقدس با اشاره به کمبود امکانات نظامی در طول هشت سال دفاع مقدس تصریح کرد: طبق آنچه که در خصوص اصول جنگ در مراکز دانشگاهی تدریس میشود، نیروی آفندی باید ۳ برابر نیروی پدافندی باشد تا بتواند پیروز شود و این در حالی بود که ما در جنگ بسیار بسیار به لحاظ امکانات از دشمن ضعیف تر بودیم اما ایمان و باور رزمندگان و فرماندهان و پشتیبانی ملت بزرگ زمینه ایستادگی در این جنگ نابرابر را فراهم کرده بود.
تکریم ادامه داد: در دوران جنگ حتی تجهیزات را نیز کشورهای دیگر در اختیار ما قرار نمی دادند حتی باتری های بی سیم ها را به صورت عمد اشتباهی می فرستادند تا نتوانیم استفاده کنیم و ما در یک جنگ نابرابر قرار داشتیم.
وی با تشریح مراحل آزاد سازی خرمشهر و انجام عملیات های متعدد، بیان کرد: چند لشکر از چندین محور از جمله جاده خرمشهر- اهواز، خط آهن و گمرک وارد عملیات شدند. نیروهای عراقی بسیار مقاومت کردند به طوریکه سرهنگ احمد زیدان، از فرماندهان سرشناس صدام حسین مرتب به عراق گزارش میداد «اینجا دژ محکمی ساختهایم که هیچ نیرویی قدرت قد علم کردن را ندارد». او ۳۶ هزار نیرو را به شهر ریخته بود و امید پیروزی داشت با این حال به حول و قوه خداوند، رزمندگان ما به طور غیرقابل توصیفی شبانه عملیات کردند و در مقابل این همه نیرو ایستادند و تنها ۱۲ هزار نفر از نیروهای دشمن را در داخل شهر اسیر کردند.
پیشکسوت دفاع مقدس اظهار کرد: از اروندرود به هیچ وجه طبق نظر کارشناسان هیچ نیروی نظامی نمی تواند عبور کند و سرعت آب رودخانه اروند ۷۰ کیلومتربرساعت است و در زمان جذر رودخانه باید وارد کانال ها شده و آماده می شدیم و با سرعت آب به کنار رودخانه می رسیدیم و برآورد زمان جذر و مدت زمان آن کار بسیار سختی بود.
تکریم بیان کرد: در تمام عملیاتها خداوند یاریمان میکرد چه کسی میتواند از رودخانه پرخروش اروند عبور کند در حالیکه رزمندگان ما در عملیات والفجر ۸ این کار را انجام دادند. پس واضح است که نباید خودخواهی و غرور به خود راه دهیم چرا که در هر کاری توکل به خدا کنیم پیروزی از آن ماست
نظر شما :