وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد:

کمک جهاددانشگاهی به تقویت حکمرانی فرهنگ و هنر در جامعه/ تفاهم‌نامه همکاری همه‌جانبه بین این دو مجموعه منعقد می‌شود

۱۳ شهریور ۱۴۰۲ | ۱۶:۵۷ کد : ۶۲۱۱۴ فرهنگی تاپ خبر
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست مشترک با رییس جهاددانشگاهی به کمک این نهاد در تقویت حکمرانی فرهنگ و هنر در جامعه تاکید کرد و با اشاره به تقویت روحیه جهادی و فرهنگ خودباوری ملی توسط جهاددانشگاهی از امضای تفاهم‌نامه همه‌جانبه بین این دو مجموعه و کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ایجاد دهکده صنایع فرهنگی خبر داد.
کمک جهاددانشگاهی به تقویت حکمرانی فرهنگ و هنر در جامعه/ تفاهم‌نامه همکاری همه‌جانبه بین این دو مجموعه منعقد می‌شود

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با همراهی برخی مدیران ارشد این وزارتخانه در دیدار با دکتر حسن مسلمی نائینی رئیس و هیات رئیسه و مدیران سازمان‌های تخصصی فرهنگی این نهاد از جهاددانشگاهی به‌عنوان مایه افتخار و مباهات کشور نام برد و خواستار در کنار هم قرار گرفتن ظرفیت‌های این دو مجموعه شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست مشترک که در دفتر مرکزی جهاددانشگاهی باهدف بررسی و توسعه همکاری‌ها برگزار شد، با  اشاره به اینکه در این نشست حجت‌الاسلام حامد حاجی ملامیرزایی، رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وی را همراهی می‌کند: گفت: در برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی شده است این مرکز به سازمان تبدیل شود. همچنین محمد امین حاجی هاشمی، مدیرعامل بنیاد بازی‌های رایانه‌ای وزارت ارشاد در این نشست همراه ما هستند که تحولات خوبی را ایجاد کرده‌اند و لیگی را برگزار کردند که ما پیش‌بینی حضور یک‌میلیون نفر را داشتیم اما تاکنون یک‌میلیون و ۴۰۰ هزار شرکت‌کننده در این لیگ ثبت‌نام کرده‌اند.

وی ادامه داد: محمد رحمتی مدیرکل برنامه‌ریزی راهبردی وزارتخانه نیز در این مراسم هستند تا بتوانیم موضوعات هم‌افزا را با مجموعه جهاددانشگاهی در بخش‌های مختلف تدبیر کنیم. همچنین محمدمهدی سموعی، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز برای هم‌افزایی در این نشست حاضر هستند.

جهاددانشگاهی از افتخارات و دستاوردهای انقلاب اسلامی و مایه مباهات است

دکتر اسماعیلی با اشاره به اینکه مجموعه جهاددانشگاهی یک مجموعه معظم، تاریخی و از افتخارات و دستاوردهای انقلاب اسلامی و مایه مباهات همه ما است گفت: کلمه مقدس جهاد در برخی از نهادهایی که بعد از انقلاب تأسیس شد، منجر به یک توسعه جدی برای کشور شد. هنوز هم بسیاری‌ حسرت این را می‌خورند که روحیه جهاد را در حوزه سازندگی به آن نحوی که امام راحل جهاد سازندگی را تأسیس کردند در ادامه از دست دادیم وگرنه بسیاری از موفقیت‌های ما در این بخش‌ها باروحیه و نگاه جهادی مضاعف می‌شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه در حوزه کارهای دانشگاهی، جهاددانشگاهی کار پیش برنده و پیشرو انجام دادند و برای اولین بار نیروهای انقلابی، مؤمن و متعهد آمدند و پای کار ایستادند گفت: مشکل مهم و همیشگی ما در ارتباط بین دانشگاه و صنعت به کمک جهاددانشگاهی حل شد.

وی ادامه داد:  وقتی دستاوردها و افتخارات انقلاب اسلامی را در حوزه‌هایی مثل پزشکی، علوم پیشرفته جدید، نانو و ... نگاه می‌کنیم دانشمندانی که از مجموعه‌های وابسته در جهاددانشگاهی درخشش دارند، در صدر قرار می‌گیرند و این مایه مباهات است و می‌توانیم ادعا کنیم این مسئله منحصر به انقلاب اسلامی است.

دکتر اسماعیلی بابیان اینکه یکی از گره‌گشایی‌های انقلاب اسلامی در حوزه پیشرفت کشور همین بود که رهبران انقلاب یک ایده پیشبرنده را پیش بردند و معضل تاریخی ارتباط دانشگاه و صنعت را حل کردند ادامه داد: باید یاد و خاطره همه پیشکسوتان علمی، جهاددانشگاهی و شهدای گران‌قدر جهاد به‌خصوص مرحوم کاظمی آشتیانی و ۲۲ شهید گرانقدری که در بمباران در تبریز به شهادت رسیدند را گرامی بداریم.

وی با اشاره به اینکه مرحوم کاظمی آشتیانی افتخارات بزرگی برای کشور در حوزه دانش‌های نو کسب کردند و مقام معظم رهبری همیشه از ایشان با تجلیل، تکریم و تعظیم یاد می‌کنند، اظهار امیدواری کرد این ظرفیت‌ها بیشتر شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد ادامه داد: ما در وزارت فرهنگ یک برنامه تحولی بسیار قوی و مبتنی بر همه اقتضائات امروز، هوشمند سازی فعالیت‌های فرهنگ و هنری را در پیش‌گرفته‌ایم و راهبرد کلان ما در حوزه فرهنگ و هنر در کنار بحث عدالت فرهنگی، مردمی سازی فرهنگ و هنر، توجه به موضوع اقتصاد فرهنگ، صنایع خلاق فرهنگی و راهبرد مهم هوشمند سازی است.

در حوزه صنایع فرهنگی به‌شدت نیازمند همکاری با جهاددانشگاهی هستیم

دکتر اسماعیلی با اشاره به اینکه برای حوزه صنایع خلاق فرهنگی یک ستاد تشکیل داده‌ایم و کار آن جلو می‌رود تصریح کرد: در حوزه صنایع فرهنگی به‌شدت نیازمند همکاری با جهاددانشگاهی هستیم. بخش‌های مختلف جهاددانشگاهی می‌تواند به ما کمک جدی در پیش برد این بحث‌ها بکنند و ما آمادگی این همکاری راداریم. 

وی با اشاره به اینکه حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حوزه متکثری است و علاوه بر خود وزارت خانه ۱۰ سازمان وابسته داریم که هرکدام با مأموریت‌های متنوع و متکثر فعال‌اند گفت: سیاست دولت این است که این سازمان‌ها و نهادهای تابعه، قدرتمند و نقش‌آفرین در حوزه فرهنگ و هنر باشند که در همه این موارد آماده همکاری همه‌جانبه با جهاددانشگاهی هستیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو دبیر شورای هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی خواست ارتباط‌گیری بین دو مجموعه وزارت ارشاد و جهاددانشگاهی را دنبال کند و تصریح کرد: آمادگی کامل دارم تفاهم‌نامه جامع عملیاتی بین وزارت ارشاد و جهاددانشگاهی تدوین و پیوست‌هایی برای آن تعیین شود. 

دهکده صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی را با مشارکت هم بسازیم

دکتر اسماعیلی بابیان اینکه ما در وزارت فرهنگ قصد تصدی‌گری نداریم که همه‌چیز را خودمان انجام دهیم ادامه داد: به جهاددانشگاهی اطمینان خاطر داریم. مرکز افکار سنجی جهاددانشگاهی مرکز علمی معتبری است و نتایج آن برای سیاست‌گذاری مهم است. من همه پیمایش‌هایی که انجام می‌دهند را با دقت مطالعه می‌کنم.

وی خاطرنشان کرد: در بحث صنایع نرم و فناوری‌های نوین آماده مشارکت هستیم و آماده هستیم دهکده صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی را با مشارکت هم بسازیم. راه‌اندازی این طرح می‌تواند طرح مشترک بین جهاددانشگاهی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد.

دکتر اسماعیلی بابیان اینکه  در حوزه حمایت از تولید، مقام معظم رهبری فرموده‌اند از تولید حمایت فرهنگی شود؛ این‌یک نکته کلیدی است ادامه داد:  حمایت فرهنگی از تولید یعنی ما بتوانیم فضای رشد تولید و انگیزه‌های کار را در بین جوانان تقویت کنیم. شما با طیف وسیعی از جوانان دانشجو سرکار دارید و این حوزه مهم است و آماده هستیم هر آن‌طوری که تدبیر کنید در این حوزه حضورداشته باشیم و کار را به جلو ببریم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: نسبت به آینده همکاری‌ها با جهاددانشگاهی بسیار خوشبین هستم و امضای تفاهم‌نامه می‌تواند نقطه عطفی در همکاری‌های بین ما باشد.

استفاده از دستاوردهای جهاددانشگاهی برای تولید آثار فرهنگی در حمایت از قانون جوانی جمعیت

دکتر اسماعیلی در حاشیه این نشست مشترک با حضور در جمع خبرنگاران با اشاره به استفاده از دستاوردهای جهاددانشگاهی برای تولید آثار فرهنگی در حمایت از قانون جوانی جمعیت گفت: جهاددانشگاهی یک مجموعه خوشنام است و جزو مولودهای انقلاب اسلامی به حساب می‌آید. 

وی بابیان اینکه جهاددانشگاهی به هر موضوعی که ورود کرده در آن حوزه ممتاز است ادامه داد: این نهاد  نه‌تنها در حوزه فرهنگی دارای پژوهشکده است، بلکه افراد برجسته‌ای در این نهاد  فعالیت می‌کنند. به‌طور مثال، خبرگزاری قرآنی که در داخل و خارج کشور مخاطب دارد. میزان مخاطبان این خبرگزاری حدود ۸۰ میلیون نفر است که برای۱۰۰ میلیونی شدن مخاطبان خود قول داده‌اند. جهاددانشگاهی در زمینه نظرسنجی و تولیدات پژوهشی نیز فعالیت می‌کند.

تفاهم‌نامه همکاری همه‌جانبه با جهاددانشگاهی به‌زودی منعقد می‌شود

دکتر اسماعیلی بابیان اینکه تفاهم‌نامه همکاری همه‌جانبه با جهاددانشگاهی به‌زودی منعقد می‌شود، گفت: تلاش خواهیم کرد از تمام ظرفیت جهاددانشگاهی برای پیشبرد برنامه‌های فرهنگ و هنر به‌ویژه در حوزه هوشمند سازی، استفاده از فناوری‌های نوین و استفاده از فناوری‌های نوین استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه حوزه‌ فرهنگ و هنر دارای عقب‌ماندگی‌های چند دهه‌ای است ادامه داد: حکمرانی فرهنگ  در کشور تضعیف‌شده است. سیاست محوری دولت سیزدهم این است که حکمرانی در حوزه فرهنگ و هنر احیا و قدرتمند شود و جهاددانشگاهی می‌تواند به تقویت حکمرانی فرهنگ، هنر و رسانه در جامعه کمک یار ما باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بابیان اینکه ماهیت مردمی و جهادی جهاددانشگاهی بر ماهیت نهادی و سازمانی آن برتری دارد، اظهار کرد: جهاددانشگاهی به‌عنوان یک مجموعه اداری نگاه نمی‌کنیم بلکه به‌عنوان یک مجموعه قدرتمند می‌دانیم که ماحصل اراده‌های جوانان، مومن و انقلابی در دهه‌های قبل است که به نسل جدید منتقل‌شده است. چنین ویژگی‌هایی سبب شده است که جهاددانشگاهی در هر زمینه که ورود کرده است موفق باشد.   
 


نظر شما :