در نشست مشترک روسای این دو مجموعه مطرح شد؛
استقبال دانشگاه صنعتی امیرکبیر از توسعه همکاریها با جهاددانشگاهی/ سپری کردن فرصت مطالعاتی اساتید جوان در مراکز تحقیقاتی و کاربردی این نهاد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی نشست مشترک دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی و هیات همراه با دکتر علیرضا رهایی سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر شنبه 11 شهریورماه در این دانشگاه برگزار شد.
رییس جهاددانشگاهی در این نشست از این نهاد بهعنوان مولود مبارک انقلاب اسلامی نام برد که همواره موردتوجه رهبر انقلاب قرار داشته است.
دکتر مسلمی نائینی بابیان اینکه یکی از سیاستهای اصلی جهاددانشگاهی ارتباط بیشتر با دانشگاههاست افزود: جهاددانشگاهی در کشور بهصورت شبکهای فعالیت دارد و از توسعه فعالیتها با این دانشگاه که سابقه درخشان علمی در کشور دارد استقبال میکند.
وی در ادامه از واگذاری اجرای ۵ مأموریت ملی در برنامه هفتم توسعه به این نهاد خبر داد و گفت: این پنج فناوری راهبردی و پیشران کشور شامل تولید آبشیرینکن با تمرکز بر غشاء (فیلتر)، استحصال مواد معدنی، سلول درمانی، قطار برقی و طراحی و ساخت کامل کامیونهای حمل مواد معدنی (دامپتراک) است.
رییس جهاددانشگاهی ادامه داد: پس از ابلاغ این مأموریتها خیلی سریع کار را شروع میکنیم و با تشکیل تیمهای علمی از پژوهشگران جهاددانشگاهی و اساتید دانشگاهها اجرای این طرحهای کلان ملی را آغاز میکنیم.
دکتر مسلمی نائینی همچنین با گرامیداشت یاد خاطره زندهیاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی بنیانگذار پژوهشگاه رویان گفت: هماکنون نیز در حال راهاندازی مرکز نخستیسانان توسط این پژوهشگاه هستیم که در حوزه مغز انسان فعالیت دارد و در جهان کمنظیر است.
وی بابیان اینکه به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز اعلام کردیم که جهاددانشگاهی میتواند عهدهدار توانمندسازی نخبگان شود افزود: هماکنون در سه پارک علم و فناوری این نهاد ظرفیتهای بسیاری برای فعالیت نخبگان در حوزههای مختلف از IT و کامپیوتر گرفته تا انجام امور هنری و صنایع نرم و فرهنگی و... وجود دارد.
رییس جهاددانشگاهی همچنین تاکید کرد: اساتید جوان میتوانند در مراکز تحقیقاتی و کاربردی این نهاد فرصت مطالعاتی خود را سپری کنند.
استقبال دانشگاه صنعتی امیرکبیر از توسعه همکاریها با جهاددانشگاهی
دکتر رهایی نیز با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی تاکنون منشا خدمات خیری در عرصههای مختلف در کشور بوده است گفت: فعالیت نهاد جهاددانشگاهی در کنار دانشگاهها یک موهبت است تا از این ظرفیت استفاده مناسبتری انجام شود.
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر بابیان اینکه دانشگاه صنعتی امیرکبیر از هرگونه همکاری و تفاهم با جهاددانشگاهی استقبال میکند ادامه داد: امیدوارم در دوره جدید مدیریت جهاددانشگاهی و همچنین واحد امیرکبیر شاهد افزایش فعالیتها باشیم و پیوند دانشگاه و جهاددانشگاهی تسهیل شود.
وی بابیان اینکه دولت سیزدهم، دولت مردمی است گفت: به همین دلیل باید با همکاری بین نهادی خدمترسانی گستردهتری به مردم داشته باشیم.
دکتر رهایی بابیان اینکه در دهه 90 شاهد تعریف و اجرای کلان طرحهای ملی با همکاری دانشگاهها بودیم افزود: در این طرح یک نمونه از مشارکت بین دانشگاهی شکل گرفت که در کشور بینظیر بود، امروز هم نیاز داریم تا این طرحها را در کشور اجرایی کنیم تا هم از هدر رفت منابع جلوگیری شده و هم نیازهای کشور تأمین شود.
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر بابیان اینکه اجرای اینگونه طرحها باعث افزایش امید در جوانان میشود افزود: یکی از راهکارهایی که امید را در جوانان زیاد میکند آن است که آنها را در سطوح تخصصی بهکارگیریم.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه صنعتی امیرکبیر در برخی رشتهها گروههای تخصصی خوبی را گرد هم آورده است افزود: بهطور مثال اولین دانشکده مهندسی پزشکی در این دانشگاه راهاندازی شد، همچنین در حوزههای پلیمر، مهندسی دریا، نفت، نساجی، هوافضا، کامپیوتر و هوش مصنوعی ظرفیتهای علمی بسیار خوبی در این دانشگاه وجود دارد و گروههای تخصصی خوبی شکلگرفته است.
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر بابیان اینکه تمایل داریم فصل جدیدی از همکاریها را با جهاددانشگاهی شکل دهیم گفت: ورود این نهاد به حوزه آبشیرینکنها بسیار ارزشمند است و با توجه به سابقه فعالیت جهاددانشگاهی در حوزه نفت و انرژی میتوانیم در این زمینه نیز همکاری مشترکی داشته باشیم.
نظر شما :