با حضور دکتر مسلمی نائینی؛

گردهمایی سراسری معاونان فرهنگی جهاددانشگاهی به کار خود پایان داد/ اهمیت کادرسازی و استفاده از ظرفیت دانشجویی

۰۲ شهریور ۱۴۰۲ | ۱۹:۱۸ کد : ۶۱۷۰۹ فرهنگی تاپ خبر
گردهمایی سراسری معاونان فرهنگی واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی با نشست رییس این نهاد با اعضای معاونت فرهنگی و اعلام نتایج کارگروه‌های تخصصی به کار خود پایان داد.
گردهمایی سراسری معاونان فرهنگی  جهاددانشگاهی به کار خود پایان داد/ اهمیت کادرسازی و استفاده از ظرفیت دانشجویی

به گزارش روابط‌عمومی جهاددانشگاهی، دکتر حسن مسلمی‌نائینی رییس این نهاد امروز پنجشنبه دوم شهریور ماه در دومین روز از هشتاد و نهمین گردهمایی سراسری معاونان فرهنگی واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی و رؤسای مراکز و سازمان های تخصصی معاونت فرهنگی این نهاد (یادواره جهادگر شهید امیر مهرداد) در نشست با اعضای این معاونت که با حضور دکتر کلانتر مهرجردی معاون فرهنگی این نهاد برگزار شد به اجرای یادواره شهدای جهاددانشگاهی تاکید کرد و گفت: یادواره شهدای این نهاد در تبریز باید جدی گرفته شود. ظرفیت‌های بزرگی در شهدای جهاد وجود دارد و می‌توان محتوای رسانه‌ای خوبی نیز برای آن تولید کنیم.

دکتر مسلمی نائینی افزود: پیشنهاد داده شده است که روز ۲۷ دی ماه به عنوان روز شهدای جهاد دانشگاهی در تقویم ثبت شود و منتظر تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی هستیم.

وی در بخش دیگری از این گردهمایی به نهادینه سازی مناظرات دانشجویی تاکید کرد و در ادامه از برنامه ریزی برای توسعه پردیس‌های پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی سخن گفت.

ریس جهاددانشگاهی همچنین از پیشنهادهای فرهنگی در رابطه با حادثه شاهچراغ استقبال کرد.

دکتر مسلمی نائینی با اشاره اینکه یکی از کارهایی که باید انجام دهیم این است که به دنبال خودسازی نیروهای جهاد باشیم افزود: باید از ظرفیت کار دانشجویی برای حضور دانشجویان و کادرسازی استفاده کنیم.

وی ادامه داد: همانطور که دانشگاه‌ها از کار دانشجویی استفاده می‌کنند ما نیز می‌توانیم از این ظرفیت استفاده کرده و اگر تغییر و مشکلی در این زمینه نیاز است واحدها برنامه و پیشنهادات خود را در این زمینه ارائه کنند. 

رییس جهاددانشگاهی همچنین به برنامه‌ریزی برای جذب نخبگان اشاره کرد و با بیان اینکه باید تعریف تربیت نیروی انسانی را برای جامعه بازتعریف کنیم گفت: پیشنهادی داده شده تا نخبگان توسط این نهاد جذب شوند و بعد از یکسال آموزش تحویل دولت داده شوند که این طرح در حال بررسی است.

مشکلات جذب نیروهای پاره وقت از دیگر موارد مطرح شده در این نشست بود که رئیس جهاددانشگاهی در پاسخ گفت: دولت اجازه جذب نیرو به صورت پاره وقت را نمی‌دهد پیشنهاد دولت جذب نیرو با آزمون استخدامی است، اما برای این کار باید ابتدا مسائل مالی و اعتباری آن مرتفع شود.

تخصیص بودجه ویژه برای برگزاری رویدادهای فرهنگی در جهاددانشگاهی

دکتر کلانتر مهرجردی نیز در این نشست به اهمیت تخصیص بودجه ویژه برای برگزاری رویدادهای فرهنگی در جهاددانشگاهی تاکید کرد.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی همچنین از جذب نیروی امریه به عنوان یکی از راهکارهایی نام برد که می‌تواند بخشی از خلأهای جذب نیرو را رفع کند .

همچنین در کارگروه‌های گردهمایی سراسری معاونان فرهنگی واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی، مواردی چون حضور جریان ساز و تاثیرگذار در فضای مجازی؛ طراحی سیاست‌های جدید برای حضور دانشجویان در جهاددانشگاهی؛ پذیرش ماموریت های کلان حوزه فرهنگی؛لزوم به کارگیری هنر به شکل موثر در فعالیت‌های فرهنگی و راهکارهای توانمندسازی فرهنگی جهادگران و خانواده‌ها مورد تاکید قرار گرفت. 

حضور جریان ساز و تاثیرگذار جهاددانشگاهی در فضای مجازی

مواردی چون الزامات تبیین در فضای مجازی، قوی شدن رسانه در این فضا، مدیریت صحیح وحضور جریان ساز و تاثیرگذار در فضای مجازی، تشکیل جبهه واحد ضد امریکایی و هیئت اندیشه در فضای مجازی و مبارزه با نفاق در فضای مجازی اصلی ترین مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه فضای مجازی است که نکات در کارگروه فضای مجازی مورد بررسی قرار گرفت. 

این کارگروه سه جلسه در بستر فضای مجازی برگزار کره است که ایجاد یک شبکه سازی ساختارمند، توجه به انسان رسانه یا فرد رسانه، تولید محتوا با استفاده از هوش مصنوعی، ایجاد کارگروه ایده پردازی و ارائه سوژه و تدوین تقویم محتوایی و بهره گیری از سکوها از جمله مسائلی بود که در این کارگروه مورد بررسی قرار گرفت.

طراحی سیاست‌های جدید برای حضور دانشجویان در جهاددانشگاهی 

در کارگروه ویژه سازمان دانشحویان اصلاح و ایجاد تعامل واقعی با دانشجویان از طریق تغییرات صورت گرفته و طراحی سیاست‌های جدید با فراهم کردن امکان کار دانشجویی جهت مشارکت بیشتر دانشجویان و استفاده از ظرفیت‌های مراکز زیرمجموعه معاونت فرهنگی، مزیت سازی عضویت دانشحویان در جهاددانشگاهی با استفاده از ظرفیت‌های درون واحدی از جمله آموزش‌ها و تعاملات درون دانشگاهی و در بخش سیاستگذاری تاکید شد. همچنین اعضای این کارگروه به جلوگیری از موازی کاری در ساختار و فعالیت‌های فرهنگی جهاددانشگاهی، رفع نظام‌های بوروکراتیک و غیر اداری، پیشنهاد بازخوانی و بازسازی فعالیت‌های معاونت فرهنگی بر اساس نیاز روز و استفاده از علوم انسانی در کنترل آسیب‌های اجتماعی تاکید کردند و پیشنهاد دادند جهاد دانشگاهی می تواند به شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد دهد که در بازخوانی سند اسلامی شدن دانشگاه جهاد نقش موثری ایفا کند.

پذیرش ماموریت های کلان حوزه فرهنگی توسط جهاددانشگاهی 

در کارگروه فرهنگ عمومی و فعالیت‌های برون دانشگاهی سه جلسه تشکیل داد که در آنها اشاره شد جهاددانشگاهی علاوه بر مسئولیت‌های فرهنگی در دانشگاه در ساختارهای فرهنگی کشور نیز نقش آفرینی می‌کند و در شوراها و کمیته‌های مختلفی مسئولیت دارد که با توجه به نقش آفرینی در این فضا می‌تواند زمینه ارتباط بدنه‌های مختلف جهاددانشگاهی را با دستگاه‌های اجرایی استان تسهیل کند و پروژه‌های مختلفی را در دست بگیرد. 

در این کار گروه عنوان شد، تدوین شناسنامه آسیب‌های اجتماعی و ایجاد دفاتر تسهیل گیری از جمله راهکارها و برنامه های موفقی است که در این زمینه اجرا شده و می‌تواند اجرا شود.

ریل گذاری و سیاست گذاری، ارتباط دو سویه بین واحدها و ستاد، شناخت از ظرفیت‌های واحدها، تخصیص اعتبارات فرهنگی، ارتباط موثر ستاد با وزارتخانه‌ها می تواند برای واحدها در حوزه فرهنگی تسهیل گر باشد.

 همچنین جهاددانشگاهی باید ماموریت های کلان در حوزه فرهنگی بپذیرد‌. تقاضا محور کردن پایان نامه ها در استان ، احیای برخی شوراها و کارگروه ها در استان ها توسط واحدها بر اساس ظرفیت های استانی از اقداماتی است که به نظر اعضای این کارگروه می تواند انجام شود.

لزوم به کارگیری هنر به شکل موثر در فعالیت‌های فرهنگی 

 به کارگیری هنر در فعالیت‌های فرهنگی، اصلاح ساختار سازمانی و افزودن کارشناس هنری در چارت نیروی انسانی درمعاونت فرهنگی، تسهیل گری از طریق راه اندازی پردیس فناوری نرم و صنایع واحدهای دارای شرایط، حاکم سازی ادبیات اختصاصی خلاقیت، کار هنری در جهاددانشگاهی از طریق افزایش جسارت مدیران و سیاست گذاران در بهره گیری از هنر به منظور برطرف کردن موانع خلاقیت، افزایش حمایت از فعالیت ها، برگزاری برنامه‌ها و رویدادهای خلاقانه و هنری در معاونت فرهنگی به کارگیری هنر به شکل موثر و به عنوان یک ابزار کارساز و زبان رسا در انتقال ارزش‌ها و مفاهیم در کلیه برنامه‌های فرهنگی برای افزایش سطح تولیدات فرهنگی به عنوان سیاست‌های کلانی بود که در کارگروه هنر و خلاقیت مطرح شد.

اعضای این کارگروه تاکید کردند اجرای سیاست‌های زیر مورد توجه قرار گیرد: راهکارهای عملیاتی تفکیک هنر و خلاقیت از یکدیگر، هم افزایی واحدها و سازمان ها در راستای بهره گیری درست از ظرفیت‌های کلی جهاد دانشگاهی، برگزاری دوره‌های ضمن خدمت برای نزدیک تر شدن به سطح استانداردهای کار و فعالیت‌های هنری، راه اندازی پردیس پارک صنایع نرم و صنایع خلاق فرهنگی، راه اندازی میز هنر در ستاد معاون فرهنگی و به منظور راه بینی و رصد، برنامه ریزی راهبری و راه سنجی فعالیت‌‎های هنری، تشکیل و ایجاد پایگاه جامع خلاقیت با هدف الگو گیری و توسعه فعالیت‌های خلاقانه که در دسترس تمامی فعالیت فرهنگی و اعضای معاونین فرهنگی واحدها قرار بگیرد.

راهکارهای توانمندسازی فرهنگی جهادگران و خانواده‌ها

همچنین در کمیسیون فرهنگی جهادگران و خانواده‌ها 4 جلسه تشکیل شد که این جلسه در نهایت به 51 رهنمون منتهی شد که برخی از آنها برای توانمندسازی فرهنگی جهادگران و خانواده‌ها به صورت زیر است : 

* تثبیت جایگاه کمیسیون فرهنگی جهادگران و خانواده به عنوان بازوی مشورتی ستاد معاونت فرهنگی در خصوص اخذ تصمیمات فرهنگی ویژه جهادگران و خانواده

 * انجام نیازسنجی فرهنی از همکاران وخانواده‌‎ها و تهیه بانک اطلاعاتی از همکاران و خانواده‌ها در سراسر کشور، تهیه اپلیکیشن ویژه فعالیت‌های فرهنگی جهادگران و خانواده‌ها جهت انجام امور فرهنگی نظیر اطلاع رسانی، نظرسنجی، اراده ایده‌های فرهنگی، انجام فعالیت‌های فرهنگی مجازی و امکان شرکت در فعالیت‌های فرهنگی و مجازی * برگزاری آموزش‌های فرهنگی و اهمیت دادن به این آموزش‌ها از جمله گنجاندن آموزش‌های فرهنگی جزو آموزش‌های ضمن خدمت، لزوم گذراندن میزان ساعت خاص فرهنگی جهت انجام امور اداری نظیر ارتقاء پست، اخذ گروه و پایه، دریافت پاداش، انتخاب کارمند نمونه کشوری و... همچنین در نظر گرفتن پاداش در قبال گذراندن میزان ساعت خاص آموزش‌های فرهنگی بود.

*برگزاری جشنواره خانواده فرهنگی نمونه کشوری و تقدیر از خانواده‌های برتر به صورت سالانه 

* تدوین و انجام برنامه، جشنواره و رویدادهای فرهنگی سراسری و منطقه ای و استانی و متننوع جهت جهادگران و خانواده‌ها با اختصاص بودجه‌های مناسب از سوی دفتر مرکزی 

* ترویح فرهنگ ازدواج و فرزندآوری در بین همکاران با انجام برنامه‌های آموزشی، تولید محتوای خاص در این موضوع، مشورت‌های لازم و افزایش تصاعدی حق عائله مندی آقایان * ارائه خدمات پژوهشگاه رویان در راستای سلامت همکاران و حل مشکل ناباروری برخی جهادگران به طور خاص با در نظر گرفتن تسهیلات ویژه از جمله خدمات رایگان

*امکان استفاده جهادگران از مشاوره‌های خانوادگی حقوقی 

* ایجاد امنیت روانی شغلی و حفظ جایگاه شعلی همکاران، توجه به معیشت همکاران، افزایش حقوق و پرداخت به موقع حقوق ایشان در جهت تحکیم خانواده‌ها نیز رهنمونی دیگری بود که این کارگروه به آن رسید.


نظر شما :