دکتر مسلمی نائینی:
جهاددانشگاهی بازوی توانمند دانشگاه ها است/ نقش تأثیرگذار این نهاد در پیوند علم و دانش با جامعه
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، شورای هماهنگی دانشگاههای استان قزوین صبح روز پنجشنبه دوم شهریور ماه ۱۴۰۲ در سالن جلسات دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره)، با حضور دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی، دکتر عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و رؤسای دانشگاههای قزوین برگزار شد.
دکتر حسن مسلمی نائینی، رییس جهاددانشگاهی در این نشست از این نهاد به عنوان مولد انقلاب نام برد و گفت: هرچند که بسیاری از نهادها متولد انقلاب عزیز هستند، اما جهاددانشگاهی بدون هیچگونه الگو و پیشینه بعد از انقلاب اسلامی روی کار آمده و امروز سرآمد بسیاری از نهادها و ارگانها است.
وی افزود: جهاددانشگاهی در بسیاری از حوزهها برای ایجاد وحدت و همگرایی به کمک سایر نهادها آمده است تا بتواند برای رفع دغدغههای کشور، مشگل گشایی کند.
رییس جهاد دانشگاهی عنوان کرد: جهاد دانشگاهی طی سالهای فعالیت خود در پیوند علم و صنعت از هیچ تلاشی دریغ نکرده است. تبدیل موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد دانشگاهی به دانشگاه یکی از اقدامات شایان توجه این نهاد بوده که منشاء خیری برای سایر موسسات غیرانتفاعی و تبدیل آنها به دانشگاه بوده است.
وی با اشاره به تعامل خوب دانشگاهها با جهاددانشگاهی، عنوان کرد: کارهای بزرگی در مجموعه جهاددانشگاهی در حال انجام است و قطعاً برای پیشبرد اهدافمان به همکاری بیشتر دانشگاهها نیاز داریم.
دکتر مسلمی نائینی بیان کرد: خبرگزاری ایسنا که جزو سه رسانه پرمخاطب کشور است، مأموریت بازنشر اخبار امیدآفرین و دانشگاهی را بر عهده دارد.
وی در ادامه به تشریح سایر فعالیتهای جهاددانشگاهی، پرداخت و افزود: آموزش مهارتهای تازه، یکی از اولویتهای این نهاد است، به عنوان مثال باتوجه به پیری جمعیت در دهههای اخیر، علاوه بر ورود به درمان ناباروری به مسائلی چون تربیت پرستار سالمندی در مراکز آموزشی این نهاد آغاز شده است.
ایده بازتاب اخبار فناوری و علمی در خبرگزاری ایسنا بسیار مطلوب است
دکتر عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم نیز در پایان این نشست گفت: علی رغم وجود تفاوت میان دانشگاهها در سطح ملی و استانی باید به این نکته توجه داشت که تصویر واحدی از دانشگاه، علم و علم آموزی در جامعه مخابره میشود و جامعه بین دانشگاهها تفکیکی ایجاد نمیکند و با توجه به این شرایط لازم است تصویر واحد مورد توجه جوامع دانشگاهی قرار بگیرد که البته در این بین دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در این عرصه نیز پیشگام بوده است.
وی ادامه داد: ایده بازتاب اخبار فناوری و علمی در خبرگزاری ایسنا بسیار مطلوب است چرا که سبب بازتاب تصویر خوبی از علم آموزی، دانشجو و دانشگاه را در جوامع مخابره میکند که البته این فرایند به معنای تعریف و تمجید نیست بلکه هدف برجسته کردن واقعیتهایی از اتفاقات بزرگ علمی است.
این مسئول عنوان کرد: منکر وجود مسائل و اشکالات در مجموعه جهاددانشگاهی و دانشگاهها نیستیم، اما لازم است تلاشهای چهار دهه اخیر مورد توجه قرار بگیرد. چراکه طی چهار دهه اخیر اتفاقات بزرگی توسط جوامع دانشگاهی، دانشجویان و اساتید رقم خورده که لازم است این تصاویر پالایش و برجسته شود و با توجه به اینکه جوامع دانشگاهی در عرصههای مختلف پیشگام بوده ما باید به دنبال برندسازی علمی و دانشگاهی باشیم و این ظرفیت بزرگ را پاس بداریم.
کلانتری گفت: حوزه فرهنگی یک رکن هویتی برای اساتید، دانشگاه و دانشجو است، تصویر دانشگاه یک پایه فرهنگی دارد که اگر در این حوزه بتواند موفق عمل کند میتوانیم شاهد تربیت نیروهای فرهنگی و فرهیخته باشیم چنانچه در کشورهای دانشگاههایی که در مسیر تربیت مقامات سیاسی فعالیت دارند در تلاشند تا در حوزه فرهنگی و اخلاقی پیشگام بوده و افراد با اخلاقی را پرورش دهند.
وی افزود: حوزه فرهنگ یکی از ارکان مهم در بدنه دانشگاه است و باید به خوبی مخابره شود و در سه رکن دانشگاه از جمله کارکنان، استادانو دانشجویان تجلی پیدا کند که این امر به خوبی در دانشگاه بین المللی اتفاق افتاده و رویدادهای بسیاری نیز در این حوزه شکل گرفته است.
این مسئول خاطرنشان کرد: تصویر واحد دانشگاهی ایجاب میکند هم افزایی در بین دانشگاهها افزایش پیدا کند و هماهنگیهای فرهنگی در این حوزه شکل بگیرد که این امر نیاز اصلی جوامع دانشگاهی به ویژه در آغاز سال جدید است.
وی افزود: اگر ما در حوزه کاری خود دارای برنامه بوده و مبتکرانه عمل کنیم میتوانیم شاهد پیشرفت و کسب موفقیتهای بسیاری باشیم اما اگر حرکت ما در این مسیر منفعلانه باشد شرایط تغییر نخواهد کرد.
کلانتری در پایان گفت: ما باید بتوانیم دانشجویی فعال و مبتکر به جامعه عرضه کنیم و دانشجو را با رویدادهای حل مسئله و مسائل واقعی مواجه کنیم چراکه استفاده از این ظرفیت در بلوغ اجتماعی و فکری آنها موثر بوده و این فرآیند میتواند فراغت دانشجو را تکمیل و از سوء استفادههای احتمالی جلوگیری کند.
نقش تأثیرگذار جهاددانشگاهی قزوین در پیوند علم و دانش
دکتر سیدعلی قاسمزاده رییس دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) در این جلسه با تشریح وضعیت دانشگاه امام خمینی (ره) پرداخت و اظهار کرد: جهاد دانشگاهی ظرفیت خوبی در استان است که با نیروهای جوان سعی در پیوند علم و دانش با جامعه و کاربردی کردن آن را دارد.
وی بیان کرد: فعالیتهای جهاددانشگاهی مسئله محور و ناظر بر حل مشکلات است و با آموزش مهارتهای متعدد در حوزههای مختلفی همچون پزشکی، کشاورزی، صنعتی، فرهنگی، هنری و علوم اجتماعی برای دانشجویان و سایر علاقهمندان گرهگشایی میکند.
دکتر قاسمزاده با بیان اینکه، باید تمامی فعالیتهای دانشگاهی، پیوست رسانهای داشته باشد، افزود: از رسانه جهاددانشگاهی انتظار داریم که بازتاب دستاوردهای دانشگاهها در عرصه علم و فناوری را در اولویت کاری خود قرار دهد. چراکه افراد علمی به خبرگزاری ایسنا اعتماد و اعتقاد دارند.
فعالیت ۴۱۰ هیئت علمی در دانشگاه آزاد و اعلام همکاری با جهاددانشگاهی
دکتر اسماعیل زینالی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، نیز در ادامه این جلسه، به تشریح فعالیتهای دانشگاه آزاد پرداخت و اظهار کرد: در حال حاضر ۴۱۰ عضو هیئت علمی در این دانشگاه فعالیت دارند.
وی ادامه داد: رویکرد و سیاست این دانشگاه تمرکز بر آموزش رشتههای فنی و مهندسی و علوم انسانی است. این دانشگاه به مدت ۱۴ سال در رشتههایی چون پرستاری، اتاق عمل و بیهوشی نیز فعالیت دارد.
این مسئول در ادامه با اشاره به آموزشهای جهاددانشگاهی در رشتههای مهندسی، علوم انسانی و پزشکی آمادگی هرچه بیشتر خود با این نهاد را اعلام کرد.
عبدالله دیدهبان رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز از وضعیت و فعالیتهای این دانشگاه گزارش عملکرد ارائه کرد و افزود: ۳۳۰۰ دانشجو در پنج دانشکده دانشگاه علوم پزشکی قزوین در حال تحصیل هستند.
وی با بیان اینکه، سند توسعه متوازن در دستور کار این دانشگاه قرار گرفته، افزود: رشته فوق تخصص بالغین در قزوین راهاندازی شده است و در تلاشیم تا سایر رشته های فوق تخصص وارد دانشگاه علوم پزشکی قزوین شوند.
دیدهبان، عنوان کرد: جهاد دانشگاهی در درمان ناباروری، نهادی سرآمد است و آزمایشگاه این نهاد، به قدری از دقت و صحت برخوردار است که بسیاری از پزشکان ما این آزمایشگاه را تأیید میکنند.
وی در پایان صحبتهای خود گفت: تعرفه های مناسب جهاددانشگاهی، سبب اقبال شهروندان شده است که همین موضوع نیز در امر درمان، شرایط را برای سایرین مهیا کرده است. جهاددانشگاهی را رقیب خود نمیدانیم و در پی همکاری و هم افزایی هرچه بیشتر هستیم.
حمیدرضا مشهدی رییس دانشگاه فرهنگیان قزوین نیز در این جلسه اظهار کرد: دانشگاه فرهنگیان قزوین یک ظرفیت بی نظیر برای تربیت معلمان ارزشی و با دانش است اما به دلیل سیاست های اشتباه دولت گذشته درگیر برخی مسائل ازجمله کاهش دانشجویان در این دانشگاه است.
جعفر احمدی رییس پارک علم و فناوری قزوین نیز گفت: پارک علم و فناوری استان قزوین، در مسیر توسعه قرار داشته و برای موفقیت هرچه بیشتر نیاز به تعاملات بهتری با دانشگاه ها و جهاددانشگاهی دارد.
وی عنوان کرد: ماهیت جهاددانشگاهی در استان قزوین همچون بسیج است، در حوزههای مختلف شاهد شکوفایی این نهاد در استان بوده ایم. در سال گذشته یک نمایشگاه دانش بنیان سازی برگزار شد که در نوع خود، دستاورد خوبی در استان قلمداد شد.
نهاد رهبری همواره یار و یاور جهاددانشگاهی است
حجت الاسلام منصور زارعی نماینده نهاد رهبری در دانشگاههای استان در ادامه این جلسه با اشاره به اینکه طبق روایتی از امام حسن (ع) زیباترین و نیکوترین ویژگی خوش خلقی است، اظهار کرد: با توجه به اینکه جوامع دانشگاهی در تربیت نسل اثرگذار موثر است ما باید در نیکویی اخلاق همانند پیامبر(ص) بوده و با اخلاق نیکو بتوانیم در تربیت صحیح نسل جوان و عبور از بحرانها موفق عمل کنیم و در این حوزه باید احساس مسئولیت داشته باشیم.
وی با تاکید براینکه طبق حدیث نبوی تندخلقی و خشونت سبب میشود تا مردم از اطراف ما پراکنده شوند عنوان کرد: قزوین یک استان عالم خیز است و بزرگان بسیاری از دل دانشگاه و حوزههای این استان پرورش یافتهاند، اگرچه طی دههای اخیر تعداد عالمان استان کم شده اما دانشگاهها و حوزههای استان همچنان فعال و اثرگذار هستند.
زارعی در پایان با بیان اینکه اگر آمایشی علمی و سامانه مجموعه علمی کشور محقق شود اتفاقات خوبی در این حوزه رقم خواهد خورد گفت: نهاد رهبری همواره یار و یاور جهاد دانشگاهی و جوامع دانشگاهی بوده و در حوزه کمک از هیچ تلاشی کوتاهی نخواهد کرد و آمادگی خود را برای برقراری ارتباط هرچه بهتر ارتباعات و همکاریها اعلام میکند.
نظر شما :