تولید آنتی‌بادی‌های پلی‌کلونال پرمصرف در پژوهشگاه ابن‌سینای جهاددانشگاهی

جهاددانشگاهی الگوی پیشرفت؛ با ایمان، امید و اعتماد به جوانان/۱۳۷
۱۶ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۰:۰۱ کد : ۶۰۷۷۹ پژوهش و فناوری تاپ خبر
مجری طرح تولید آنتی‌بادی‌های پلی‌کلونال پرمصرف در پژوهشگاه ابن‌سینای جهاددانشگاهی اظهار کرد: هدف اصلی طرح تولید آنتی‌بادی‌های پلی‌کلونال تأمین آنتی‌بادی مورد نیاز شرکت‌های فعال در حوزه IVD است.
تولید آنتی‌بادی‌های پلی‌کلونال پرمصرف در پژوهشگاه ابن‌سینای جهاددانشگاهی

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، پژوهشگاه فناوری‌های نوین علوم زیستی جهاددانشگاهی-ابن‌سینا با طراحی و اجرای طرح تولید آنتی‌بادی‌های پلی‌کلونال پرمصرف در زمره تولیدکنندگان اصلی این محصول در کشور قرار گرفته است.

دکتر جعفر محمودیان عضو هیات علمی پژوهشگاه ابن‌سینا و مدیر طرح در گفت و گو با روابط عمومی جهاددانشگاهی با اشاره به اهمیت این آنتی‌بادی‌ها گفت: آنتی‌بادی‌ها مولکول هایی هستند که از نظر بیولوژیک بسیار فعال‌اند و به دلیل اتصال اختصاصی آنها به لیگاند مورد نظر، کاربردهای بالقوه فراوانی دارند. آنتی‌بادی‌های پلی‌کلونال توسط رده‌های مختلف لنفوسیت‌های B ترشح می‌شوند و مجموعه‌ای از ایمونوگلوبولین‌ها هستند که در برابر یک آنتی‌ژن اختصاصی واکنش نشان می‌دهند و اپی‌توپ‌های متفاوتی را روی یک آنتی‌ژن شناسایی می‌کنند.

وی درباره کاربردهای این آنتی‌بادی‌ها بیان کرد: از جمله کاربردهای آنها می‌توان به تشخیص بیماری، درمان، و شناسایی و حذف آلاینده‌های محیطی، کنترل عوامل بیماری‌زا و تخلیص مولکول‌های پروتئینی اشاره کرد. همچنین، این مولکول‌ها جزئی جدایی‌ناپذیر از تحقیقات پزشکی به شمار می‌روند.

عضو هیات علمی پژوهشگاه ابن‌سینا درباره هدف این طرح که در پژوهشگاه ابن‌سینا طراحی و اجرا شده است، توضیح داد: هدف اصلی طرح تولید آنتی‌بادی‌های پلی‌کلونال تأمین آنتی‌بادی مورد نیاز شرکت‌های فعال در حوزه IVD  است.

دکتر محمودیان درباره مراحل اجرایی این طرح عنوان کرد: به‌طور کلی، روند تولید آنتی‌بادی پلی‌کلونال از آماده‌سازی آنتی‌ژن آغاز می‌شود. گام بعدی انتخاب گونه‌های جانوری است. در مرحله بعد ادجوانت انتخاب و آماده‌سازی می‌شود و سپس، پروتکل تزریق انجام می‌شود. مراحل پایانی نیز شامل نظارت بر پاسخ آنتی‌بادی‌ و جمع‌آوری آن است.  

وی در پایان با اشاره به مزایای این طرح گفت: مهم‌ترین مزیت این طرح بی‌نیازی شرکت‌های حوزه IVD و کیت‌سازی از واردات آنتی‌بادی‌های پلی‌کلونال است و در حال حاضر پژوهشگاه ابن‌سینا یکی از تولیدکنندگان اصلی آنتی‌بادی‌های پلی‌کلونال برای شرکت‌های فعال در این حوزه است.

کلیدواژه‌ها: چهل و سومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی فصل43


نظر شما :