نایب رییس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی بیان کرد:

ضرورت تعیین ماموریت برای جهاددانشگاهی در برنامه هفتم توسعه

جهاددانشگاهی الگوی پیشرفت؛ با ایمان، امید و اعتماد به جوانان/۱۲۱
۱۵ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۰:۵۲ کد : ۶۰۶۷۴ آموزش و کارآفرینی تاپ خبر
نایب رییس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی گفت: جهاددانشگاهی با چهل و سه سال تجربه و برخورداری از نیروی جوان و متخصص، آماده پذیرش ماموریت های کلان بوده و لازم است در برنامه هفتم توسعه برای این نهاد و دیگر بازیگران نظام علم و فناوری ماموریت های ویژه ای تعیین شود.
ضرورت تعیین ماموریت برای جهاددانشگاهی در برنامه هفتم توسعه

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، محمد وحیدی رییس مجمع نمایندگان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به چهل و سومین سالروز تشکیل جهاددانشگاهی، اظهار کرد: نهاد انقلابی جهاددانشگاهی در چهل و سه سال حیات پر تلاش خود، دستاوردهای بسیاری داشته است و فعالیت های این نهاد همواره مورد تایید و تاکید بوده و این موضوع نشان می دهد جهاددانشگاهی موفق عمل کرده است.

وی افزود: جهاددانشگاهی در سال های ابتدایی تشکیل در حوزه های فرهنگی بسیار موفق عمل کرد و در ادامه این نهاد انقلابی که با هدف فرهنگی تشکیل شده بود، با تغییر در اساسنامه و رویکرد فعالیت، علاوه بر موضوعات فرهنگی، به مسایل پژوهش و فناوری نیز ورود کرده و دستاوردهای عظیمی برای کشور به ارمغان اورده.

وحیدی تاکید کرد: توجه به جهاددانشگاهی در اسناد بالادستی به این معنی است که این نهاد به درستی حرکت کرده است و امروز جهاددانشگاهی نقش ها و ماموریت های متعددی را بر عهده گرفته است و در قوانین سالانه و همچنین برنامه های توسعه کشور بر ضرورت ماموریت گرایی این نهاد تاکید شده است.

نایب رییس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی گفت: آنچه جهاددانشگاهی را از دیگر نهادها و سازمان ها متمایز می کند، روحیه و فرهنگ جهادی است. به عنوان مثال جهاددانشگاهی در سال های نخست پس از تشکیل، در عرصه مدیریتی دانشگاه ها گام برمی داشت و در طول سال های جنگ تحمیلی به یک نهاد پیشگام در پشتیبانی علمی جنگ ودفاع دانش بنیان فعالیت کرد و در همه سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، جهادداشگاهی با توجه به اقتضائات زمانه فعالیت های شاخصی را انجام داده است.

وی افزود: جهاددانشگاهی یکی از حلقه های علم، فناوری و نوآوری در کشور محسوب می شود و به نوعی یک نهاد واسط است. در حوزه علم و فناوری همه بازیگران این نظام باید به صورت زنجیره ای عمل کنند و ماموریت هرکدام از اجزا نیز مشخص باشد و ماموریت ها نیز مورد نظارت و پایش قرار گیرند. در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه ماموریت اجرای چهار فناوری راهبردی و پیشران کشور شامل قطار برقی، آب شیرین کن، مولدسازی منابع معدنی و سلول درمانی به جهاددانشگاهی واگذار شد و این ماموریت که به تصویب کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری رسیده است، در حال بررسی در صحن تلفیق است.

وحیدی گفت: جهاددانشگاهی از بازیگران اصلی نظام علم و فناوری کشور محسوب می شود که برای تحقق توسعه دانش بنیان کشور، الگویی ویژه ارائه کرده است. البته طبیعی است که در مسیر فعالیت جهاددانشگاهی فراز و فرودهایی نیز وجود داشته است، ولی امروز می توان با اطمینان گفت که جهاددانشگاهی به طور کلی موفق عمل کرده است و کشور به چنین مجموعه ای در زنجیره نظام علم و فناوری خود نیاز دارد.

وی تاکید کرد: در بررسی نظام علم و فناوری کشور باید به این نکته توجه شود که هر کدام از بازیگران این نظام باید ماموریت مشخص داشته باشند و فعالیت ها بر اساس ماموریت های تعریف شده و به دور از موازی کاری باشد. در چنین شرایطی لازم است در تدوین برنامه های توسعه کشور و دیگر اسناد بالادستی به این موضوع توجه شود. جهاددانشگاهی نیز نهادی قابل اعتماد است که می توان با اتکا به ظرفیت های علمی و فناورانه موجود در این نهاد و همچنین نیروی انسانی جوان، تحصیل کرده و با تجربه، ماموریت های ویژه ای را به این مجموعه واگذار کرد.

 نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: نیاز است ارتباط جهاددانشگاهی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و پارک های علم و فناوری استان نیز تقویت شود.

رییس مجمع نمایندگان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا، تأکید کرد: استانداران، رؤسای دانشگاه‌های استان نیز باید در بهره‌گیری از ظرفیت‌های جهاددانشگاهی تلاش خود را به کار گیرند تا تعاملات لازم در جهت توسعه استان شکل گیرد.

کلید واژه ها: چهل و سومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی فصل43


نظر شما :