سخنرانی روسای واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی در پیش از خطبه‌های نماز جمعه

جهاددانشگاهی الگوی پیشرفت؛ با ایمان، امید و اعتماد به جوانان/۱۰۳
۱۴ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۱:۰۴ کد : ۶۰۵۷۹ عمومی تاپ خبر
روسای واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی به مناسبت فرارسیدن ۱۶ مردادماه چهل و سومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی، پیش از خطبه های نمازجمعه در شهر خود به سخنرانی در رابطه با فعالیت های جهاددانشگاهی پرداختند.
سخنرانی روسای واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی در پیش از خطبه‌های نماز جمعه

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، روسای واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی به مناسبت فرارسیدن 16 مردادماه چهل و سومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی، پیش از خطبه های نماز جمعه در شهر خود به سخنرانی در رابطه با فعالیت های جهاددانشگاهی پرداختند.

 

رییس جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان: 

جهادانشگاهی شعار ما می‌توانیم را زنده کرد/ موفقیت این نهاد در تبدیل دانش به ثروت

 

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان، عباس صفدری رییس این واحد در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه زاهدان بیان کرد: جهاددانشگاهی نهاد برخواسته از متن انقلاب است که در حوزه آموزش، پژوهش، فرهنگ و اشتغال و کارآفرینی فعالیت دارد.

رییس جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان در ادامه اظهار کرد: جهاددانشگاهی در هر مقطعی از زمان با توجه به نیازهای جامعه فعالیت کرده و در بحث‌های مختلف از جمله ارتباط صنعت با دانشگاه، تولید، خدمات تخصصی و پژوهشی و مباحث علمی و پزشکی خدمات چشمگیری ارایه کرده است.

وی گفت: مهمترین ویژگی جهاددانشگاهی این است که شعار "ما می‌توانیم" را زنده کرد.

صفدری با اشاره به عملکرد جهاددانشگاهی در بخشهای مختلف طی سالیان گذشته خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی توانست در زمینه های مختلف مانند توسعه علم و فناوری و اعتقاد و اعتماد به دانشجویان و جوانان در حوزه دانش بنیان تبدیل ایده به ثروت و تجاری سازی تولیدات موفق عمل کند.

رئیس جهاددانشگاهی استان خاطرنشان کرد: امروز جهاددانشگاهی ماموریت خود را در کارها و برنامه‌های متعددی از جمله بخشهای مختلف همچون آموزش، توسعه، پژوهش، تولید و... تعریف کرده است و این مهم را با امید بر خداوند و تکیه بر جوانان شایسته این مرز و بوم به پیش خواهد برد.

وی به شاخصه دیگر جهاددانشگاهی در عرصه فرهنگی نیز اشاره کرد و گفت: ایجاد و گسترش ارتباط و برنامه‌های فرهنگی در حوزه دانشجویان، رشد و ارتقای دانشجویان در برنامه ریزی و برنامه‌های فرهنگی و ایجاد فضای تعامل، گفت‌وگو و خردورزی از جمله افتخارات این نهاد در حوزه فرهنگی به شمار می آید.

صفدری اظهار کرد: کمک به بهبود فضای کسب و کار، توانمندسازی، اشتغال دانش آموختگان از طریق توسعه و ترویج فرهنگ و کارآفرینی و اشتغال دانش بنیان نیز جزو ماموریت‌های جهاددانشگاهی در حوزه اشتغال می باشد.

 

رییس جهاددانشگاهی فارس:

اقدامات علمی جهاددانشگاهی موجب سربلندی نام ایران شده است

 به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی فارس، امیرحسین استقلال رییس این واحد در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه شیراز ضمن تسلیت فرا رسیدن ایام حزن و اندوه اهل بیت(ع) گفت: عاشورا درس آزادگی و آزادمنشی را به تمام آزادگان عالم می‌دهد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به در پیشرو بودن سالروز تشکیلجهاددانشگاهی در 16 مردادماه سال 1359 اشاره کرد و افزود: این نهاد پربرکت انقلاب اسلامی بر اساس منویات امام راحل تشکیل شد تا دانشگاه‌های کشور که در آن زمان به دلیل انقلاب فرهنگی و جلوگیری از نفوذ افکار منحط کمونیستی و انحرافی تعطیل شده بودند، را مجدداً احیا کرده و با اصلاح متون و کتب دانشگاهی و حذف افراد غرب‌زده و شرق‌زده این مراکز علمی را راه‌اندازی کند.

استقلال با بیان این که جهاددانشگاهی تبدیل به یک نهاد غیردولتی عمومی و مردمی شد، افزود: جهاددانشگاهی طی سال‌های پس از انقلاب اسلامی در هر حوزه‌ای که وارد شد، شاهد ارایه خدمات بی‌بدیل و متناسب با نیازهای روز جامعه و کشور اسلامیمان بوده است که موجب شده است نام زیبا و بلند ایران در جهان سرآمد باشد.

رییس جهاددانشگاهی فارس، فعالیت‌های پژوهشکده رویان، سلول‌های بنیادین، بانک خون بند ناف، همچنین مطالعات حوزه علوم انسانی، مطالعات گیاهان دارویی، علوم پزشکی، صنایع نفت و گاز و دکل‌های نفتی و بسیاری از نیازمندی‌های صنعت نفت این نهاد انقلابی را یادآور شد و افزود: رهبر معظم انقلاب همواره عنایت ویژه‌ای به این نهاد انقلابی داشته است چنانچه هر زمان بین دانشگاهیان سخن می‌گویند، نام شهید کاظمی آشتیبانی را می‌برند و از ایشان یاد می‌کنند.

 وی با تاکید بر این که فرزندان شما در جهاددانشگاهی معنای «ما می‌توانیم» را مجسم کرده‌اند و دانشمندان آن معنای خودباوری هستند، گفت: در سال‌های اولیه انقلاب اسلامی جهاددانشگاهی تشکیل شد، حرفی از دانش‌بنیان‌ها نبود اما جهاددانشگاهی در آن سال به صورت دانش‌نیان تاسیس شد و بعد از آن، پارک‌های علم و فناوری و مجموعه‌های دانش‌بنیان سطح کشور هرچقدر پیشرفت کردند باز ساختار جهاددانشگاهی از این جهت کامل‌تر و پیشروتر بوده و هستند.

 استقلال تأکید کرد: طی 43 سال گذشته جهاددانشگاهی با جمع‌آوری و گردهم آوردن جوانان صاحب ایده، دانش و نوآوری این مرز و بوم توانسته است، اعتماد به نفس، خودباوری و یک هویت علمی را برای جوامع دانشگاهی کشور ایجاد کند.

رییس جهاددانشگاهی فارس بیان کرد: امروز در جهان اسلام و ایران هرجا که قرار است یک نهاد دانشگاهی، علمی یا پژوهشی یا حتی یک نهاد فرهنگی تشکیل شود، اول جهاددانشگاهی الگو قرار می‌گیرد.

 وی تصریح کرد: در حوزه فرهنگ سازمان‌های متعددی با تکیه بر دانش ذیل جهاددانشگاهی در دل دانشگاه‌ها تأسیس شده است مانند سازمان فعالیت‌های قرآنی که خبرگزاری ایکنا یکی از ارکان آن است، سازمان افکارسنجی ایسپا، سازمان انتشارات و... که هر کدام مایه خیرات و برکات زیادی برای این کشور هستند.

 استقلال با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در سخنان خود از جهاددانشگاهی برای امید به آینده علمی کشور نام برده و آن را یک فرهنگ و سوگیری عنوان کرده‌اند، گفت: جهاددانشگاهی فارس از همان سال 59 تشکیل شد و تا به امروز جزو فعال‌ترین و مطرح‌ترین واحدها بوده است.

رییس جهاددانشگاهی فارس یادآور شد: این نهاد در استان دارای بخش‌های مختلف درمانگاه، آزمایشگاه، مرکز مشاوره خانواده و ژنتیک، افکارسنجی، گروه‌های پژوهشی درمان سرطان، جامع‌شناسی سلامت و خبرگزاری‌های ایسنا، ایکنا، سینا و بازار کار، پارک صنایع نرم، مطالعات گیاهان داوریی و غیره است.

 وی با بیان این که جهاددانشگاهی در 17 نقطه استان و 10 شهرستان خدمات تخصصی کوتاه مدت و بلندمدت را ارایه می‌کند، گفت: آموزش‌های جهاددانشگاهی بعد از اتمام منتهی به ایجاد اشتغال می‌شود.

 استقلال با تأکید بر این که جهاددانشگاهی متعهد است که دوره‌های آموزشی اشتغال محور را برگزار کند، گفت: در سایز حوزه‌ها به ویژه حوزه تجاری‌سازی ایده‌ها، جهاددانشگاهی از جوانان صاحب ایده حمایت می‌کند تا خلاقیت‌های آنان به نتیجه برسد و در خدمت استان قرار گیرد.

رییس جهاددانشگاهی فارس در پایان گفت: فرزندان شما در جهاددانشگاهی همواره آماده هستند تا بیش از پیش در کنار مردم بوده و تمام دانش و تخصص خود را برای خدمت به آنان به کار گیرند.

 

میز خدمت مدیران جهاددانشگاهی فارس در نماز جمعه شیراز برپا شد

در آستانه فرا رسیدن چهل و سومین سالروز تشکیل جهاددانشگاهی، میز خدمت، ریاست و معاونان جهاددانشگاهی فارس در محل نماز جمعه شیراز برپا شد.

این میز خدمت در ورودی شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) به عنوان مصلی نماز جمعه شیراز با حضور آحاد مردم متدین و ولایتمدار و زائران و مجاوران سومین حرم اهل بیت(ع) برگزار شد.

در این میز خدمت امیرحسین استقلال رییس جهاددانشگاهی فارس به همراه معاونان آموزشی و رییس مرکز علمی ـ کاربردی جهاددانشگاهی فارس به سئوالات مراجعان پاسخ گفتند.

معرفی بخش‌های مختلف جهاددانشگاهی و دستاوردهای این نهاد انقلابی و همچنین خدمات آن در بخش‌های آموزشی، فرهنگی، اشتغالزایی و غیره از جمله برنامه‌های این میز خدمت بوده است.

در ادامه این برنامه نیز سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه شیراز توسط امیرحسین استقلال، ریاست جهاددانشگاهی فارس انجام شد.

 

 

رییس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان‌شرقی:

جهاددانشگاهی در زمینه حل مشکلات حوزه‌های مختلف کشور، پای کار است

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان‌شرقی، مهندس علی اصغر فاتحی‌فر رییس سازمان جهاددانشگاهی استان، به مناسبت چهل وسومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تبریز، با بیان این‌که جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد انقلابی با ساختار نهاد عمومی غیر دولتی در پی فرمان رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی در سال ۱۳۵۹ به  منظور تحقق بخشیدن به اهداف انقلاب فرهنگی در دانشگاه‌ها و اسلامی کردن دانشگاه‌ها تشکیل شد، گفت: جهاددانشگاهی بعد از سال‌ها فعالیت در این زمینه با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی دو وظیفه عمده انجام تحقیقات علمی و فعالیت‌های فرهنگی را در دانشگاه‌ها و جامعه عهده دار شد.

وی با اشاره به این‌که جهاددانشگاهی با گذر از فراز و نشیب‌های بسیار و با کوله باری از تجربه و اجتماع جمعی از بهترین نیروهای انسانی، بلوغ خود را پشت سر گذاشته و موفقیت‌های بزرگی در عرصه‌های بین‌المللی در زمینه‌های علمی، پژوهشی و تحقیقاتی کسب کرده است، افزود: این نهاد به عنوان پلی میان دانشگاه و بخش صنعتی و خدماتی کشور فعالیت می‌کند.

رییس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان‌شرقی، با تشریح فعالیت‌های عمده‌ جهاددانشگاهی در سه حوزه فرهنگی، پژوهشی و آموزشی، تجاری‌سازی و اشتغال متمرکز است، ادامه داد: مهمترین سرمایه جهاددانشگاهی برای پیشبرد اهداف، وظایف و رسالت سنگین خود نیروی انسانی مؤمن و فعال در این نهاد انقلابی است که فعالیت چهار دهه این نهاد در زمینه‌های مختلف یاد شده و کسب موفقیت در عرصه‌های بین‌المللی با اندک سرمایه‌های مادی در مقایسه با سایر نهادهای موازی گواهی بر این ادعا است.

وی با تاکید بر این‌که سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان‌شرقی نیز همزمان با تشکیل این نهاد در سال ۱۳۵۹به عنوان یکی از واحدهای فعال و بزرگ این نهاد در کشور فعالیت خود را با پیگیری اهداف جهاددانشگاهی کشور آغاز کرد، افزود: در سال‌های متمادی با شکل دهی و راه‌اندازی مراکز متعدد فرهنگی، آموزشی، پژوهشی و درمانی در سطح استان توانسته قدم‌های اساسی در راه اعتلای فرهنگی و پژوهشی و آموزشی بردارد.

فاتحی‌فر، با بیان این‌که جهاددانشگاهی ضمن تداوم و کیفیت بخشیدن به فعالیت‌های خود در محیط دانشگاهی، سعی در ایفای نقش یک پل ارتباطی بین دانشگاه و جامعه داشته است، گفت: جهاددانشگاهی استان در دوران دفاع مقدس نسبت به انجام فعالیت‌های تحقیقاتی و تولید قطعات جنگی و خمپاره در حوزه پشتیبانی از جنگ در دانشگده فنی دانشگاه تبریز اقدام کرده بود که این دانشکده در ۲۷ دی ماه سال ۶۵ مورد هجوم وحشیانه دشمن قرار گرفت که در نتیجه آن ۲۲ نفر از دانشجویان و مسئول فرهنگی جهاددانشگاهی به درجه رفیع شهادت نایل شده و هشت نفراز دانشجویان و همکاران نیز جانباز شدند.

وی با اشاره به این‌که جهاددانشگاهی با راهبری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا)، مرکز گردشگری دانشجویان ایران(ایستا) و دفتر نیازسنجی و مطالعات فرهنگی نقش موثری در جریانات فرهنگی استان دارد، اضافه کرد: این سازمان در حوزه فرهنگی به دنبال پر کردن خلاء‌های موجود بوده و با فعالیت خود در زمینه‌های مختلف فرهنگی به عنوان مسول کمیته افکار سنجی شورای فرهنگ عمومی استان به‌دنبال ایفای نقش خود به عنوان یک دستگاه فرهنگی در این عرصه است.

رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان‌شرقی، با اشاره به فعالیت‌های خبرگزاری ایسنا به عنوان اولین خبرگزاری غیردولتی در کشور، خاطرنشان کرد: نگاه تحلیلی و آسیب‌شناسانه به مسائل ایران و جهان، بازتاب واقعی اخبار، سرعت و دقت در انتشار اخبار، پرهیز از افراط و تفریط، توجه به مخاطب و ایجاد اعتماد پایدار بین رسانه و مخاطب، صداقت و امانت‌داری در انتشار اخبار، پرهیز از ایجاد تنش‌های آسیب‌زا در افکار عمومی، تلاش در جهت ایجاد روحیه امیدواری واقع‌نگرانه در جامعه، بازنمایی همه جانبه و بی‌طرفانه اندیشه‌ها و افکار در چارچوب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران از مهمترین اهداف، اولویت‌ها و سیاست‌های خبرگزاری ایسنا است.

وی به فعالیت‌های خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به عنوان نخستین و بزرگ‌ترین خبرگزاری تخصصی قرآن‌ کریم در جهان اسلام نیز اشاره کرد و افزود: این خبرگزاری پس از گذشت ۲۰ سال از فعالیت با تولید روزانه بیش از ۶۰۰ خبر به ۲۲ زبان زنده دنیا، از مرز سه میلیون خبر قرآنی گذر کرده و اطلاع‌رسانی سریع و دقیق اخبار و رویدادهای قرآنی و دینی کشور و جهان به مخاطبان داخل و خارج، تلاش در جهت تحقق فرهنگ قرآن در ایران اسلامی و سراسر جهان،‌ سوق دادن جامعه به سوی سبک زندگی قرآنی، تلاش در جهت مهجوریت‌زدایی از معارف قرآن کریم در عرصه‌های مختلف، شبهه‌زدایی از تارک نظام مقدس جمهوری اسلامی در خصوص پرداختن به قرآن در انظار سایر ملل مسلمان از مهمترین اهداف این خبرگزاری است.

فاتحی‌فر با بیان این‌که مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) نیز یکی دیگر از مراکز تاثیرگذار جهاددانشگاهی در عرصه نظر سنجی و تحقیقات اجتماعی است، گفت: این مرکز در ۳۱ استان کشور دفاتر فعالی دارد که بازوی توانمند و معتمد ما در اجرای طرح‌های ملی در گستره شهرها و روستاهای کشور هستند و مشارکت آن‌ها در اجرای طرح‌های ملی، ‌«سرعت و دقت» کار را به‌ویژه در بزنگاه‌های حساس نظیر انتخابات فراهم کرده است؛ اصلی‌ترین هدف آن «کمک به نظام تصمیم‌گیری» در کشور بوده که برای تحقیق این مهم، تاکنون بیش از ۲۷۰۰ طرح نظرسنجی به سفارش «بخش دولتی»، «بخش خصوصی» و یا به‌ صورت «خویش فرمایی» در این مرکز انجام گرفته است.

وی با تاکید بر این‌که عمده تلاش این سازمان ارائه خدمات مختلف آموزشی، درمانی و پزشکی به اقشار مختلف جامعه از جمله اقشار کم درآمد و بی‌بضاعت است، خاطرنشان کرد: در حوزه آموزشی در دو مقطع آموزش‌های بلند مدت علمی‌کاربردی و آموزش‌های تخصصی کوتاه مدت مهارت محور به ارایه خدمات آموزشی به اقشار مختلف، دانشجویان و کارکنان سازمان‌های دولتی و خصوصی مشغول به کار هستیم.

وی افزود: آموزش‌های کوتاه مدت در هفت گروه آموزشی شامل «زبان‌های خارجی، کامپیوتر، علوم انسانی، کشاورزی، فنی و مهندسی، پزشکی و طب سنتی» اقدام به برگزاری دوره‌های آموزشی مهارت محور و اشتغال محور می‌کند که در سال بیش از ۳۰ هزار نفر از آموزش‌های تخصصی این سازمان در دوره‌های مختلف بهره‌مند می‌شوند و در حوزه آموزش‌های بلند مدت نیز در دو مقطع کاردانی و کارشناسی در ۲۲ رشته در چهار گروه آموزشی به دنبال تربیت دانشجویان برای ورود به عرصه اشتغال بوده است.

رییس سازمان جهاددانشگاهی استان با اشاره به فعالیت‌های معاونت پژوهشی در دو زمینه خدمات درمانی و مرکز خدمات تخصصی انرژی‌های نو و تجدیدپذیر، گفت: در حوزه درمانی آزمایشگاه‌های تخصصی مختلف، مرکز تخصصی طب کار، کلینیک طب پیشگری و ارتقای سلامت، بانک خون بند ناف و همچنین کلینیک درمان ناباروری این سازمان فعالیت داشته و در حوزه انرژی‌های نو نیز فعالیت‌های زیادی در طراحی و نصب نیروگاه‌های خورشیدی داشته و در نقاط مختلف کشور اقدام به پروژه یابی و اجرای نیروگاه‌های با توان مختلف کرده است.

وی با تاکید بر این‌که فعالیت‌های جهاددانشگاهی در زمینه عمل به فرامین رهبر معظم انقلاب و سیاست‌های نظام در حوزه جوانی جمعیت و حل مشکل زوج‌های نابارور در نتیجه‌ تلاش‌های دکتر کاظمی آشتیانی با راه اندازی پژوهشگاه رویان در کشور شروع شد، افزود: کلینیک درمان نازایی و ناباروری جهاددانشگاهی آذربایجان‌شرقی در راستای بخشی از فعالیت‌های این مجموعه عظیم در استان به ارایه خدمات درمانی ناباروری به مردم استان و استان‌های همجوار کرده و سالانه خیل عظیمی از زوج‌های نابارور در استان و استان‌های همجوار از خدمات این مرکز بهره‌مند می‌شوند.

وی ادامه داد: جهاددانشگاهی همچنین با توجه به چالش اساسی کشور در زمینه محدودیت انرژی، اقدام به راه‌اندازی مرکز تخصصی انرژی‌های نو و تجدید پذیر در استان به عنوان اولین مرکز تولید نیروگاه‌های هیبریدی کرده تا بتواند بخشی از نیازهای مناطق مختلف را به انرژی پاسخ دهد و در این زمینه اقدام به طراحی نیروگاه‌های برق پرتابل برای مناطق محروم کرده است.

فاتحی‌فر با تاکید بر این‌که پژوهشکده توسعه و برنامه ریزی نیز در گروه‌های پژوهشی مختلف فعالیت کرده و به عنوان اتاق فکر سازمان‌های دولتی در زمینه مدیریت و علوم انسانی عمل می‌کند، گفت: این پژوهشکده با بهره‌گیری از دستاوردهای نوین به ارایه خدمات آموزشی، پژوهشی و مشاوره به جامعه علمی، صنعتی و حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی در سطح ملی می‌پردازد و موضوع «تدوین الگوهای بومی برنامه ریزی توسعه» را به عنوان محور اصلی فعالیت قرار داده است.

رییس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان‌شرقی، با تاکید بر این‌که تعامل سازنده با دانشگاه‌های استان و همکاری عمیق در حوزه علم و فرهنگ، فناوری و نوآوری، برنامه ریزی و تلاش در جهت ارتقای سطح رفاهی و معیشتی همکاران، توسعه دفاتر جهاددانشگاهی در برخی از دانشگاه‌های مادر استان و حمایت از طرح‌های نخبگان در حوزه‌های فناوری و نوآوری از جمله اهداف این سازمان است، اضافه کرد: بهینه سازی فضاهای کالبدی و تجهیزات متناسب با برنامه‌های سازمان، تقویت سرمایه اجتماعی سازمان، پیاده سازی و استقرار نظام مدیریت مشارکتی و راه اندازی سیستم نظام پیشنهادات حفظ و تربیت نیروی انسانی کارآمد و ارتقای دانش و مهار‌ت‌های کاربردی کارکنان از دیگر رویکردهای مهم و جدید جهاددانشگاهی در بخش‌های مختلف بوده است.

 

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قم:

حمایت و هدایت جوانان دغدغه‌مند در جهاددانشگاهی

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی قم، علی حسینی معاون فرهنگی این واحد در سخنرانی پیش از خطبه‌های نمازجمعه قم که در مصلی قدس برگزار شد، ضمن عرض تسلیت به‌مناسبت ایام سوگواری اباعبدالله‌الحسین(ع) و گرامیداشت چهل و سومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی، بیان کرد: جهاددانشگاهی، ابتکار حضرت امام خمینی(ره) و مولود انقلاب اسلامی و به فرمایش مقام معظم رهبری از معدود رویش‌های انقلاب اسلامی به‌شمار می‌رود.

وی افزود: جهاددانشگاهی، نهادی با هدف گسترش تحقیقات و شکوفایی استعدادها در سطح جامعه برای رسیدن به خودکفایی و توسعه امور فرهنگی با همکاری حوزه و دانشگاه و گسترش طرح‌های کاربردی بنا نهاده شده است. جهاددانشگاهی یکی از مهم‌ترین نهادهای فرهنگی، آموزشی و پژوهشی برخاسته از دل انقلاب اسلامی است که مأموریت آن رفع نیازهای استراتژیک و راهبردی کشور بوده است.

حسینی ادامه داد: خط‌شکنی، الگوسازی و حرکت‌آفرینی همواره در این نهاد مورد تأکید بوده و نمود عینی و بارزی داشته و برای شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی یکی از پایه‌های اصلی در عرصه علم و فناوری است. جهاددانشگاهی با اخلاص و دغدغه‌مندی انقلاب اسلامی شکل گرفته و می‌توان گفت ماهیت فناوری انقلاب اسلامی را متبلور می‌کند.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قم تصریح کرد: جهاددانشگاهی به‌عنوان مجموعه‌ای که از جوانان مؤمن، باانگیزه و متخصص تشکیل شده‌ است، با اعتماد به جوانان و اتکا به مدیریت جهادی از ایمان اسلامی و تکیه بر تعهد، توانمندی، تخصص، خلاقیت و نوآوری، پویایی، شور و نشاط و روحیه امید و خودباوری الهام گرفته است.

وی ادامه داد: جهاددانشگاهی همچنین با حمایت مسئولان به‌ویژه مقام معظم رهبری به‌عنوان نهادی، مبدع، نوآور، توسعه‌دهنده و تسهیل‌گر در حوزه‌های علمی، فرهنگی و پژوهشی با کارنامه‌ای درخشان از فعالیت‌ها و ابداعات که بسیاری از آ‌ن‌ها برای اولین‌بار در ایران و جهان صورت گرفته، تشکیل شده‌ است.

حسینی افزود: جهاددانشگاهی به‌عنوان میراث‌‌دار شهدا و ادامه‌دهنده مسیر آنان در اعتلا، عزت و پیشرفت هرچه بیشتر انقلاب تمام ظرفیت‌ها و توانایی خود را به کار بسته و در گام دوم انقلاب این تلاش‌ها مضاعف می‌شود.

وی گفت: جهاددانشگاهی، ایمان‌مداری و ترویج فرهنگ متعالی اسلامی، ولایتمداری، تربیت و بهره‌گیری از نسل جوان و انقلابی، اشتغال‌آفرینی، خودکفایی و امیدآفرینی را سرلوحه کار خویش قرار داده و تجلی فرهنگ تلاش جوانان و فرهنگ عالمانه و نوآورانه «ما می‌توانیم» است.

حسینی ادامه داد: جهاددانشگاهی کمک شایانی به تحقق و تحول انقلاب فرهنگی در دانشگاه‌های کشور به‌خصوص در سال‌های اولیه پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی داشته و در طول حیات طیبه خود، به‌طور ملموس، ارتباط موثر و اثربخش بین دانشگاه، صنعت و کارآفرینی برقرار کرده است.

وی گفت: دستاوردها و توفیقات جهاددانشگاهی در پرتوی ایمان، امید و اعتماد به جوانان و استفاده از سرمایه انسانی تراز انقلاب اسلامی با روحیه و فرهنگ جهادی است که توانست کشور را از وابستگی‌های زیادی بی‌نیاز کند و از آن به‌عنوان یک الگوی مناسب می‌توان یاد کرد.

حسینی با اشاره به این که جهاددانشگاهی در چهار حوزه فعالیت می‌کند، افزود: در حوزه فرهنگی با فعالیت‌هایی مانند کادرسازی و تربیت نیروهای کارآمد و اثرگذار، جذب، حمایت و هدایت دانشجویان نوآور، متعهد، خلاق، دغدغه‌مند، خودجوش، باورمند به امام (ره)، انقلاب اسلامی و ولایت فقیه، مسئولیت‌پذیر توانست در مسیر نوآوری و پیشرفت حرکت کند و برای رفع چالش‌ها و نیازهای علمی، اجتماعی و فرهنگی کشور مشارکت جدی و اثربخش داشته باشد.

وی ادامه داد: جهاددانشگاهی در سطح دانشگاه‌ها فعالیت‌ها را در اشکال و قالب‌های متفاوت و ناظر بر فعالیت‌های اجتماعی و رشد فردی، عبادی، سیاسی و خانوادگی دنبال کرده است و در قالب شبکه‌‌های نظام‌مند و برنامه‌های مشخص به پرورش و پختگی نسبی جوانان کمک کرده است تا در ساحتی دیگر به مسیر نوآوری و پیشرفت کشور کمک کند و یاری‌‌رسان برای رفع‌ چالش‌ها و نیازهای مختلف کشور باشد.

حسینی تصریح کرد: جهاددانشگاهی همواره در راستای بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر این که «جهاددانشگاهی می‌تواند آن دستگاهی باشد که این موج جوانان تحصیل‌کرده و دانشجویی کشور را در داخل دانشگاه‌ها هدایت کنند و این‌ها را به پختگی کامل برساند» گام برداشته است.

وی با بیان اینکه رشد کمی و کیفی فعالیت‌های فرهنگی در حوزه‌های فرهنگ دینی، اجتماعی و سیاسی همراه با فرهنگ نوآوری سرلوحه امور فرهنگی این نهاد بوده است، افزود: جهاددانشگاهی مولود حرکات فرهنگی در دانشگاه‌ها بود اما اقدامات فرهنگی آن محدود به دانشگاه نیست و در عرصه تمدن‌سازی در حوزه انقلاب اسلامی که یکی از لوازم آن فکر و تولید اندیشه و پرورش انسان است ایفای نقش می‌کند.

حسینی بیان کرد: مبنای کار فرهنگی در جهاددانشگاهی، بازخوانی اسناد بالادستی از نقطه‌نظرات جوانان اندیشمند، متعهد و مؤمن و افزایش مشارکت آنان، سنجش و اولویت‌بندی اقدامات فرهنگی است.

وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین شاخص‌ها در حوزه فعالیت‌های فرهنگی این نهاد، انطباق برنامه‌ها با سند اسلامی دانشگاه‌ها و بیانیه گام دوم انقلاب بوده است، تصریح کرد: جهاددانشگاهی به‌دنبال انجام فعالیت‌های موازی نبوده و نیست و در حوزه فرهنگی، علمی و جهادی تمام تلاش خود را در یاری‌رسانی به نظام مقدس جمهوری اسلامی دارد و براساس جایگاه و ارتباط جهاددانشگاهی وپیفه خود می‌داند تا تمام تلاش خود را برای معنویت‌افزایی جوانان به‌ویژه در افزایش مشارکت سیاسی در انتخابات دارد.

حسینی گفت: جهاددانشگاهی در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب باتوجه به هفت محور تعیین‌شده از سوی مقام معظم رهبری این نهاد به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم ورود کرده است، به‌عنوان مثال، در محور علم و پژوهش تلاش می‌کنیم تا به دانایی و توانایی دست پیدا کنیم درواقع علم را برای ارائه خدمت به مردم به کار گرفتیم و همچنین مباحث معنویت، اخلاق، عزت ملی و سبک زندگی هم به‌طور پررنگ در فعالیت‌های فرهنگی این نهاد مشاهده می‌شود.

وی با اشاره به نقش جهاددانشگاهی در جنگ شناختی و ترکیبی، گفت: بسترسازی جهت ترویج ارزش‌های متعالی و فرهنگ انقلابی باتوجه به ارتباط مؤثر با قشر دانشگاهی و جوانان، ترویج، آگاه‌سازی و انعکاس دستاوردهای انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی از طریق رسانه‌ها و خبرگزاری‌های تراز انقلاب اسلامی به‌ویژه دو رسانه ایکنا و ایسنا، ترویج فرهنگ خودباوری از طریق ایجاد بستر حمایت از نخبگان و به‌کارگیری علوم و فنون متخصصیان از اقدامات این نهاد در این راستا بوده است.

حسینی با بیان اینکه جهاددانشگاهی در حوزه آموزش برای رفع نیازهای جامعه برای انتقال مهارت در عرصه آموزش‌های تخصصی ورود کرده‌است، افزود: مهارت‌افزایی، توانمندسازی و اشتغال‌پذیر کردن فراگیران، تدوین دوره‌های آموزشی برمبنای نیزاهای بومی و منطقه‌ای و اعطای گواهینامه پایان‌دوره از سوی جهاددانشگاهی با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ازجمله اقدامات این نهاد انقلابی در حوزه آموزش است.

وی با اشاره به اینکه هفت مأموریت برای جهاددانشگاهی،  در راستای اجرای نقشه جامع علمی کشور تدوین شده است، ادامه داد: اشتغال و فناوری، تولید فناوری، مشارکت در آموزش‌های تخصصی و مهارت‌محور در سطح ملی و بین‌المللی، ساماندهی نظام هدایت شغلی و توانمندسازی دانش‍آموختگان، ارتقای فرهنگ کارآفرینی و روحیه خودباوری و مشارکت در تعمیق و گسترش فرهنگ اسلامی از مأموریت‌های این نهاد انقلابی است.

حسینی با اشاره به اقدامات پژوهشی جهاددانشگاهی، اظهار کرد: جهاددانشگاهی در عرصه سلول‌های بنیادی، هوش مصنوعی، نفت ازجمله دکل حفاری، نیروگاه خورشیدی، انرژی‌های تجدیدپذیر و قطار ملی مترو ورود پیدا کرده است.

وی بیان کرد: جهاددانشگاهی دارای ۲ دانشگاه غیرانتفاعی، ۶ مؤسسه آموزش عالی با ۲۲ هزار دانشجو و ۸۰ هزار فارغ‌التحصیل، ۳۸ مرکز علمی کاربردی با ۳۲ دانشجو، ۱۶۰ مرکز آموزشی، یک میلیون نفر آموزش کوتاه‌مدت و مهارتی در سطح کشور، ۲ هزار و ۳۱۰ دوره آموزشی مهارتی است. ۵۴ هزار نفر از مزایای مشاغل خانگی از سوی جهاددانشگاهی بهره‌مند شدند.

کلید واژه ها: چهل و سومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی فصل43


نظر شما :