در بازدید معاون اقتصادی استاندار از جهاددانشگاهی سمنان مطرح شد:

انتخاب دو طرح فناورانه جهاددانشگاهی سمنان به‌عنوان طرح شاخص ملی

۰۹ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۵:۰۷ کد : ۶۰۳۵۳ عمومی
هم‌زمان با نزدیک شدن به ۱۶ مرداد، چهل و سومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سمنان با حضور در جهاددانشگاهی استان، از طرح‌های فناورانه و دانش‌بنیان این نهاد بازدید کرد.
انتخاب دو طرح فناورانه جهاددانشگاهی سمنان به‌عنوان طرح شاخص ملی

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی سمنان، هم‌زمان با نزدیک شدن به 16 مرداد، چهل و سومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سمنان پیش از ظهر امروز 9 مردادماه، با حضور در جهاددانشگاهی استان، از طرح‌های فناورانه و دانش‌بنیان این نهاد بازدید کرد.

علی منصفی راد رییس جهاددانشگاهی سمنان در این بازدید گفت: 6 طرح فناورانه و دانش‌بنیان توسط محققین و پژوهشگران جهاددانشگاهی استان، در حوزه معدن و خدمات تخصصی کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ارائه شده است که در این بین دو طرح فناورانه، به‌عنوان طرح شاخص ملی از سوی جهاددانشگاهی کشور انتخاب شده است.

وی افزود: دو طرح فناورانه شامل کود گرانول آهسته-رهش حاوی ترکیبات مغذی و کانی‌های معدنی جهت اصلاح بستر و کاهش شوری خاک و تولید مالچ معدنی زیست سازگار به منظور تثبیت خاک و کنترل ریزگرد، نمونه‌های اولیه این محصولات تهیه و تولید شده و مقدمات تولید انبوه آنان نیز فراهم شده است.

رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان ادامه داد: 4 طرح جدید دانش‌بنیان و فناورانه در حوزه محیط زیست، کشاورزی و منابع طبیعی بر پایه مواد معدنی که از مزیت‌ها و ظرفیت‌های غالب استان سمنان است در سال 1402 سال مهار تورم و رشد تولید تهیه شده و اجرا می‌شود.

منصفی راد اذعان داشت: طرح تولید زئوتیمول (افزودنی خوراک دام)، طرح فرآوری پوست سبز پسته، طرح اتوفنوتایپینگ (رکورد گیری وزن دام در فرآیند اصلاح نژاد) و طراحی و ساخت سنسورهای هوشمند اندازه گیری رطوبت خاک از جمله این طرح‌های فناورانه جهاددانشگاهی استان سمنان است.

وی افزود: طرح‌های فناورانه و دانش‌بنیان در حوزه محیط زیست شامل طراحی و ساخت فیلترهای تصفیه هوا بر پایه مواد معدنی جهت کاهش آسیب‌های آلودگی هوا در کشور، در حوزه کشاورزی تولید خوراک دام سبک و سنگین بر پایه مواد معدنی و طراحی و ساخت سنسورهای اندازه گیری رطوبت خاک مناطق کویری جهت جلوگیری از مصرف زیاد آب در کشاورزی برای سالجاری پیش بینی شده است.

رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان: در این بین دو طرح فناورانه جهاددانشگاهی در حوزه اصلاح نژاد دام به‌عنوان طرح ملی از سوی جهاددانشگاهی کشور انتخاب شده است و امیدواریم در سالجاری و با حمایت مسوولین طرح‌های فناورانه جهاددانشگاهی سمنان وارد مرحله تجاری‌سازی و تولید شود، ادامه داد: چون سمنان یک استان با ظرفیت معدنی است و جهت جلوگیری از خام فروشی و ... طرح‌های جهاددانشگاهی سمنان بر اساس مزیت غالب این استان تهیه و اجرا می‌شوند.

جهاددانشگاهی در لبه علم دنیا حرکت می‌کند

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان نیز در حاشیه این بازدید با حضور در خبرگزاری ایسنا ضمن پاسداشت سالروز تأسیس جهاددانشگاهی به فرمان امام راحل و با گرامیداشت یاد زنده یاد کاظمی آشتیانی از وی به‌عنوان یکی از شاخص‌ترین نمادهای جهاددانشگاهی نام برد و اظهار کرد: نام این جهادگر والامقام در تارک جهاددانشگاهی کشور می‌درخشد.

محمدرضا صادقی بر ضرورت معرفی این شخصیت برجسته علمی تاکید و تصریح کرد:  باید این شخصیت علمی برجسته به‌عنوان یک الگوی تمام عیار به جوانان و نوجوانان کشورمان معرفی شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان از جهاددانشگاهی به‌عنوان یکی از نهادهای مورد اعتماد مقام معظم رهبری یاد کرد و افزود: اعتماد رهبری معظم انقلاب به این نهاد نتیجه داد و جهاددانشگاهی در کشور منشأ خدمات ارزشمند و شایانی شده است.

وی ادامه داد: دستاوردهای بزرگ جهاددانشگاهی در سلول‌های بنیادی، علم ژنتیک، علوم سلولی و جنینی و... قابل ستایش است.

صادقی با اذعان به اینکه جهاددانشگاهی در لبه علم دنیا حرکت می‌کند، گفت: جهاددانشگاهی در درمان و سلامت علم پایهٔ دانشگاهی و دانش‌بنیان در مرزهای دانش روز حرکت می‌کند.

وی همچنین به تمجید از فعالیت‌های جهاددانشگاهی استان در یکی دو سال اخیر پرداخت و گفت: جهاددانشگاهی استان سمنان یکی از دستگاه‌های موفق در استان است که در حوزه‌های دانش‌بنیان منشأ خدمات و تحولات اساسی در استان بوده است.

وی خاطرنشان کرد: ایجاد مرکز اصلاح به‌نژاد دام سنگسری در راستای دستور رئیس جمهور در خصوص ایجاد قطب مدرن و دانش پایه دامپروری در شهرستان مهدیشهر، توسعه فناوری‌های پزشکی، ورود به فرآوری مواد معدنی و توسعه خدمات آموزشی و پژوهشی و... از جمله خدمات پیشروی جهاددانشگاهی استان سمنان است.

 معاون استاندار سمنان با بیان اینکه جهاددانشگاهی در زمینه دام‌های سبک و سنگین، ذخائر ژنتیکی دام و تکنولوژی‌های به نژاد دامی کارهای بزرگی انجام داده اضافه کرد: استان سمنان در زمینه اقتصاد دامپروری از توان و ظرفیت بسیار بالایی برخوردار است.

وی با بیان اینکه توسعه دامپروری با فرهنگ مردم و خصوصاً عشایر استان عجین است افزود: مرکز به نژاد دامی جهاددانشگاهی و مرکز اصلاح نژاد گوسفند سنگسری در شهرستان مهدیشهر در واقع مهم‌ترین زیرساخت و اساس و پایه فعالیت‌های علم پایه مرتبط با طرح ملی قطب دامپروری در استان است.

وی حفظ ذخائر ژنتیکی و اصلاح ژن دام‌های نژاد بومی منطقه را یک ضرورت خواند و گفت: خوشبختانه با ایجاد مرکز به نژاد دام سبک جهاددانشگاهی استان، این مهم در استان صورت می‌گیرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان از جهاددانشگاهی به‌عنوان یک برند شاخص نام برد و اضافه کرد: مرکز تخصصی دیابت و درمان زخم جهاددانشگاهی استان سمنان یکی دیگر از خدمات شاخص این نهاد انقلابی در استان است که با تلاش جهادی ریاست جهاددانشگاهی استان ایجاد خواهد شد.


نظر شما :