معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد:
لزوم توجه به ظرفیتهای صادارتی فناوریهای فرهنگی
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر امید رضاییفر، شب گذشته در حاشیه بازدید از پردیس فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان رضوی در نشست با رئیس و معاونین سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: فناوری علی الخصوص فناوری های نرم و فرهنگی در زیست بوم داخلی چه در سطح استانی و چه در سطح ملی ظرفیت بالایی جهت توسعه ندارد و لذا باید برای توسعه فناوری، علی الخصوص فناوریهای فرهنگی به ظرفیت های صادراتی و بازارهای بین المللی این موضوع توجه ویژهای شود.
وی با اشاره به اینکه مجموعه جهاددانشگاهی نسبت به سایر مراکز پژوهشی و علمی چالاک و چابک است، ادامه داد: دنیا به سمت فناوری های همگرا یا NBIC در حال حرکت است و جهاددانشگاهی خراسان رضوی با توجه به ظرفیتهای موجود میتواند در این حوزه وارد شده و نیز طرحهای و ایدههایی را مطرح نموده و بسترهایی را فراهم نماید که وزارت علوم هم در این زمینه همکاری و حمایت لازم را خواهد داشت.
وی با تأکید بر ارزش گذاری و نظام مالکیت فکری، خواستار ورود این نهاد به حوزه مالکیت فکری شد و بیان کرد: مالکیت فکری میتواند در حوزه ملی و بین المللی زیرساختهای توسعه را برای کشور فراهم نماید و نباید انحصار ایجاد کند.
معاون فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: سازمان تجاری سازی فناوری جهاددانشگاهی نیز می تواند اقدام به تشکیل هسته های فناوری حل مسأله نماید و برای این کار تیم ورک هایی را تشکیل دهد و ما نیز در این زمینه حمایت های لازم را خواهیم داشت و در کنار جهاددانشگاهی خواهیم بود.
رضائیفر به راه اندازی سامانه نظام ایدهها و نیازها (سامانه نان) در سال گذشته اشاره و اظهار کرد: در طی یکسال گذشته از طریق این سامانه 10 هزار نیاز را جمع آوری کردیم، مراکز پژوهشی از جمله جهاددانشگاهی در سامانه نظام ایده ها و نیازها میتوانند به عنوان یک کارگزار وارد شوند، این کارگزاران میتوانند ایدههای دریافتی را با نیازهای این سامانه را لینک کنند.
وی با اشاره به اینکه در حوزه دانش فناوری باید فناوری را از زاویه فلسفه و فرهنگ فناوری نگریست، گفت: جهاددانشگاهی میتواند با راهاندازی اندیشکدههایی در پردیس فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی در این زمینه به صورت فعال عمل نماید و وزارت علوم هم در این حوزه همراه جهاددانشگاهی خواهد بود.
معاون فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با بیان اینکه در حال حاضر در کشور شاهد قهر تاریخی بین فناوری و علوم انسانی و ضعف هایی در حوزه فناوری فرهنگی هستیم، خاطرنشان کرد: نوآوری از طریق مشارکت عمومی رخ می دهد و راهاندازی پردیسهای تخصصی صنایع نرم و فرهنگی می تواند ظرفیت هایی را ایجاد و این مشکلات را مرتفع نماید.
در ادامه، دکتر حسین امینی مشهدی، رئیس سازمان جهاددانشگاهی به توانمندیهای جهاددانشگاهی خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: یکی از ویژگی های مثبت جهاددانشگاهی خراسان رضوی هم افزایی بین حوزه های مختلف پژوهش و فناوری، فرهنگی، آموزشی و پزشکی است و جهاددانشگاهی خراسان رضوی هم راستا با تحولات جامعه در حال حرکت است.
وی با اشاره به اینکه پردیس های فناوری در کشور یا حول محور دانشگاه ها و یا حول محور صنایع در کشور فعالیت می کنند، خاطرنشان کرد: پردیس فناوری های نرم و صنایع خلاق جهاددانشگاهی خراسان رضوی بر اساس این مدل با محوریت فرهنگی جهت رفع چالشهای فرهنگی شهر مشهد در جهاددانشگاهی خراسان رضوی ایجاد شده است، فعالیت میکند.
نظر شما :