سرپرست معاونت فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجانشرقی:
مد و لباس بخشی از هویت فرهنگی جامعه به شمار میرود
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجانشرقی، خسرو کنعانی، سرپرست معاونت فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی استان، در نشست مد و لباس ایرانی اسلامی، در حاشیه نمایشگاه مد و لباس تولیدات دانشجویان مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی تبریز در باغ کمال با اشاره به همت و تلاش دانشجویان علمی کاربردی جهاددانشگاهی در برپایی نمایشگاه گفت: این دانشجویان دانشگاه کارآفرین را در این فعالیتهای عینیت میبخشند و حالا نوبت صنایع پوشاک و اصناف مرتبط با مد و لباس هست که از این خلاقیتهای دانشجویی در طراحی و تولید لباسهای سنتی مدرن برای حمایت و تولید انبوه از این مدلها داشگاه و دانشجویان را یاری رسانند.
وی با اشاره به گرایش به مد در جامعه مدرن امروزی افزود: مد و لباس بخشی از هویت فرهنگی جامعه و از شاخصههای فرهنگ عمومی در جوامع به شمار میرود و گرایش به مد نوعی تجدید نظر خواهی و تلاش مردم برای نوکردن و تغییر در مسائل مختلف زندگی اجتماعی است.
کنعانی، با بیان اینکه مد در واقع نوعی جلوه گری فردی در محیط اجتماعی است اظهار کرد: گرایش به مد یک حقیقت اجتناب ناپذیر از جامعه مصرفی و ماشینی است و تنها جوامعی از این پدیده نوظهور آسیب میبینند که جوامعی مصرف کننده صرف و تقلید کننده باشند. اما امروز دانشجویان این مرکز با طراحی و تولید مدلهای با الهام از نگارگریهای استاد کمالالدین بهزاد نقاش بنام ایرانی ثابت کردند که نمیخواهند مصرف کنده باشند و خودشان دنبال تولید مدلی بومی و ایرانی از لباس هستند که این حرکت دانشجویی باید در مقیاس بزرگتر از طرف مسئولین و متولیان فرهنگی حمایت شوند.
گفتنی است نمایشگاه مد و لباس تولیدات دانشجویان مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی تبریز از ساعت ۱۶ تا ۲۰ روزهای ۲۶ تا ۲۸ تیرماه در محل باغ کمال تبریز در حال برگزاری است.
روایتگر اول فرهنگ و هنر اصیل خود باشیم
در این مراسم مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجانشرقی نیز با اشاره به سبقههای تمدنی و فرهنگی ایران زمین و با بیان اینکه باید روایتگر اول این فرهنگ و تمدن باشیم، گفت: این سرزمین حرفهای بسیاری در حوزه فرهنگ و هنر دارد که باید عرصههای مختلف آن کاوش شده و ناگفتههای آن برای نسلهای آینده بازگو و باتعریف شود.
زهرا کوهی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجانشرقی با تاکید بر فرامرزی بودن هنر و با اشاره به اینکه فراتر از مرزها اندیشیدن به ما کمک خواهد کرد تا برای همه زمانها حرف برای گفتن داشته باشیم و ماندگار شویم، افزود: ریشه این ماندگاری نیز در آن است که طبق فرموده امیرالمومنین(ع) بدانیم از کجا آمدهایم، در کجا قرار داریم و به کجا خواهیم رفت.
کوهی، با اشاره آثار به نمایش درآمده در نمایشگاه مد و لباس ایرانی اسلامی در باغ کمال تبریز توسط دانشجویان هنرمند، گفت: این خلاقیت، احساس و استفاده از هنرهای ترکیبی میتواند راهگشای مسیر خوبی در عرصه تولید پوشاک و هنرهای جدید باشد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجانشرقی، خطاب به دانشجویان هنرمند، مطالعه کتاب "خاطرات سفیر" را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: این کتاب حاوی مطالب ارزشمندی در حوزه طراحی بوده و روایتی از زندگی دختری ایرانی است که به عنوان طراح وارد دانشگاه فرانسه شده و با بزرگترین طراحان مد و لباس آنجا آشنا و درمییابد که چه چیزهایی برای چه کسانی طراحی میشود.
وی با تاکید بر اهمبت مطالعه تاریخ و تمدن سرزمینمان، هشدار داد: گاه به خاطر اینکه نمیتوانیم یا نمیخواهیم تاریخ بدانیم و تاریخ بخوانیم، دستخوش آفتهایی میشویم که برای گذشته و آیندهی ما آسیب زا است.
کوهی، با تاکید بر اینکه امروز برای تولید محتوای مناسب در عرصههای مختلف باید بدانیم چه الزامات و مواردی باید اعمال شود، ادامه داد: کسانی که درک درستی از وضعیت دارند از خودآغازگری به خودشکوفاگری خواهند رسید و انسانهای شکوفاگر نیز دنیا را به سمت شکفتنهای ارزشمند سوق میدهند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجانشرقی با بیان اینکه برای اثرگذاری و جریانسازی در عالم باید فرد از درون بجوشد و با تولید گفتار صحیح در حوزه مربوطه، گفتمانسازی کند، اضافه کرد: در حوزه پوشاک و مد نیز برای جریانسازی و اثرگذاری باید گفتارسازی و گفتمانسازی کرد.
وی اظهار کرد: در عرصه مد و پوشاک میتوان با اتکا به مباحث علمی و نظری، همین روند را که در حوزه رنگشناسی و فرهنگ شناسی توسط دانشجویان رقم خورده، به صورت درست، به جا و متناسب با مدنیت و فرهنگ جامعه طی کنیم.
کوهی، در ادامه با اشاره به اینکه نگاه و ارتباط معنوی که کمالالدین بهزاد داشته، آن را ماندگار کرده است، افزود: هنرمندان و صاحب سبکان باید تلاش کنند تا بازتعریفی منصفانه و به دور از تمامی مباحث عاریتی، از هنر و فرهنگ در شرایط فعلی ارائه شود.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجانشرقی با تاکید بر اینکه معتقدم آنان که از درون نجوشیدهاند، یقیناً از بیرون پر خواهند شد، ادامه داد: اگر جوششهای مختلف فرهنگی و اجتماعی خود را نشان ندهیم، به جایی خواهیم رسید که هیچ نشانی از آنها نداشته باشیم، از این رو فرهنگ و هنر اصیل خود را باید به خوبی حفظ و معرفی کنیم.
وی با اشاره به اهمیت نمایش فرهنگ و هنر و تمدن این سرزمین در جهان، خاطرنشان کرد: میتوان در کنار تولید یک قطعه یا محصول، بخشی از میراث فرهنگیمان را بر آن منقوش کرد تا با صادرات آن، جهانیان را با هویت، فرهنگ و تمدن خود آشنا کنیم.
نظر شما :