بررسی مقالات مرتبط با روز ملی فناوری اطلاعات و بزرگداشت خوارزمی در SID

۲۱ تیر ۱۴۰۲ | ۱۳:۰۲ کد : ۵۹۴۴۴ پژوهش و فناوری
براساس گزارش مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی، پربازدیدترین مقالات علمی با موضوع انفورماتیک و داده ورزی معرفی شدند.
بررسی مقالات مرتبط با روز ملی فناوری اطلاعات و بزرگداشت خوارزمی در SID

به گزارش روابط عمومی مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی SID، پربازدیدترین مقالات علمی نمایه شده در این پایگاه با موضوع انفورماتیک و داده ورزی براساس میزان بازدید مخاطبان مشخص و معرفی شدند.

 

محمد خوارزمی کیست؟

محمدبن‌موسی خوارزمی، ریاضیدان و فیلسوف مشهور ایرانی است که در قرن سوم هجری زندگی می‌کرد. خوارزمی را پدر جبر می‌دانند. خوارزمی با استفاده از دانش خود توانست همه معادلات درجه دوم را حل و راه را برای حل معادلات درجه‌ی بالاتر هموار کند.

ابتکار خوارزمی در این است که او ابتدا همه‌ی معادلات درجه دوم شناخته شده در زمان خود را بررسی کرده، سپس روش حل هریک از آنها را ارائه داده و در آخر، خوارزمی این روش‌ها را با کمک علم هندسه اثبات کرده است. که این راهکارها در مجموع علم جدیدی به نام «جبر» را تشکیل می‌دهند.

علم جبری که خوارزمی مبدع آن بود، با ترجمه‌های لاتین کتاب خوارزمی در قرون وسطی به اروپا راه یافت و در عصر رنسانس باعث تحول بزرگی در علم ریاضیات شد و باعث گردید تا دانشمندانی مثل تارتاگلیا و کاردان، ریاضی‌دانان ایتالیایی که با ترجمه لاتینی جبر آشنا بودند، بتوانند معادله درجه سوم را حل کنند و باعث گسترش ریاضیات در قرن شانزدهم میلادی شوند.

 

روز ملی فناوری اطلاعات

به پیشنهاد سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران در سال ۱۳۹۸ شمسی، روز ۲۲ تیرماه، همزمان با تولد محمدبن‌موسی خوارزمی، به‌عنوان روز ملی فناوری اطلاعات انتخاب و در تقویم رسمی کشور ثبت شد. خوارزمی پدر علم داده‌ورزی (انفورماتیک) نیز هست. به‌همین مناسبت در این گزارش، به بررسی مقالات فارسی با موضوع انفورماتیک و داده ورزی در حوزه‌های موضوعی مختلف خواهیم پرداخت.

 

معرفی مقالات پربازدید علمی با موضوع انفورماتیک و داده ورزی

 

جدول 1، مقالات فارسی با موضوع انفورماتیک و داده ورزی که بیشترین بازدید را داشته‌اند، نشان می‌دهد.

براین اساس مقالات «یکپارچه سازی سیستم های اطلاعات بین سازمانی: ارائه مدلی برای شناخت دامنه مساله یکپارچه سازی»، «کاربرد انفورماتیک در بیمارستان های قرن 21» و «طراحی واکسن مبتنی بر کامپیوتر (گزارش کوتاه)» به‌ترتیب پربازدیدترین مقالات فارسی با موضوع انفورماتیک و داده ورزی هستند.

مقاله‌ی «یکپارچه سازی سیستم های اطلاعات بین سازمانی: ارائه مدلی برای شناخت دامنه مساله یکپارچه سازی» با همکاری نعمتی شمس‌آبادی و معینی‌پور در سال 1394 منتشر شده است. این مقاله با هدف ارائه مدلی مفهومی برای تبیین یکپارچه‌سازی سیستم‌های اطلاعات انجام شده است. در این مقاله، مدل مفهومی گسترش یافته در حوزه انفورماتیک سازمانی بین دو سازمان ارائه شده است.

 

جهت دسترسی به لینک مقالات پربازدید با موضوع انفورماتیک و داده ورزی به پیوست 1 در انتهای گزارش مراجعه شود.

 

جدول 1.مقالات فارسی پربازدید با موضوع انفورماتیک و داده ورزی

 

 

 

معرفی مجلات علمی پربازدید با موضوع انفورماتیک و داده ورزی

 

مجلات «ژنتیک نوین»، «مجله بیوتکنولوژی کشاورزی» و «زیست فناوری گیاهان زراعی» به‌ترتیب مجلاتی هستند که بیشترین تعدا مقالات فارسی با موضوع انفورماتیک و داده ورزی را منتشر کرده‌اند.

 

معرفی نویسندگان با انتشار بیشترین تعداد مقالات فارسی با موضوع انفورماتیک و داده ورزی

 

مجتبی مرتضوی، سیدمحسن سهرابی، براتعلی فاخری و علی جوادمنش محققانی هستند که بیشترین مقالات فارسی با موضوع انفورماتیک و داده ورزی را منتشر کرده‌اند.

 

کلمات کلیدی مقالات فارسی با موضوع انفورماتیک و داده ورزی

 

کلمات کلیدی عصاره هر مقاله است و نویسنده موضوعات مقاله خود را در کلمات کلیدی نشان می‌دهد.

 

شکل 1، کلمات کلیدی به‌کار رفته در مقالات فارسی با موضوع انفورماتیک و داده ورزی را نشان می‌دهد.

براین اساس «انفورماتیک پزشکی»، «داکینگ مولکولی» و «همسانه سازی» کلمات کلیدی هستند که بیشترین بسامد را در مقالات فارسی با موضوع انفورماتیک و داده ورزی داشته‌اند.

 

«انفورماتیک پزشکی» حوزه موضوعی میان رشته‌ای است که هدف اولیه آن‌ جمع‌آوری، نگهداری، تحلیل و پردازش اطلاعات در حوزه علوم پزشکی و سلامت است. «داکینگ مولکولی» یکی از ابزارهای مهم در زیست شناسی مولکولی ساختاری و طراحی دارو است و هدف آن، پیش‌بینی جایگاه اتصال مناسب لیگاند به پروتئینی با ساختار سه بعدی شناخته شده است. «همسانه سازی» یا شبیه‌سازی به فرآیند ساختن یک کلون یا همسان از چیزی گفته می‌شود.

 

 

شکل 1. کلمات کلیدی به‌کار رفته در مقالات فارسی با موضوع انفورماتیک و داده ورزی

 

 

منابع:

 

آقایانی چاوشی، جعفر. (1391). خوارزمی نظریه پرداز معادلات درجه دوم. فلسفه علم، 2(2)، 1-24. SID. https://sid.ir/paper/474898/fa

نعمتی شمس آبادی، حسنعلی، و معینی پور، علی اصغر. (1394). یکپارچه سازی سیستم های اطلاعات بین سازمانی: ارائه مدلی برای شناخت دامنه مساله یکپارچه سازی. مدیریت فناوری اطلاعات، 7(3 )، 675-696. SID. https://sid.ir/paper/140344/fa

 

*************************

 

پیوست 1. جهت ورود به صفحه مقالات پربازدید با موضوع انفورماتیک و داده ورزی روی عنوان مقاله کلیک کنید.

* یکپارچه سازی سیستم های اطلاعات بین سازمانی: ارائه مدلی برای شناخت دامنه مساله یکپارچه سازی

* کاربرد انفورماتیک در بیمارستان های قرن 21

* طراحی واکسن مبتنی بر کامپیوتر (گزارش کوتاه)

* نقش سیستم های پشتیبان تصمیم گیری بالینی در پیش گیری از خطاهای پزشکی از نظر کادر درمانی شاغل در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان

* چالش ها و موانع سیستم اطلاعات پرستاری (NIS): یک مطالعه مروری یکپارچه


نظر شما :