نشست بررسی و آسیب شناسی تعالی اندیشه جوان در عصر کنونی در دانشگاه ارومیه برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی، دکتر قاسمی در این نشست که صبح امروز 9 خرداد برگزار شد با اشاره به این که آموزش مهارت های زندگی در بهبود کیفیت زندگی موثراست، افزود: زندگی شامل سه بخش تولد، زمان حیات فرد و مرگ است که دو بخش تولد و مرگ از کنترل انسان خارج است اما چگونه زندگی کردن دردست انسان است، پس انسان باید برای اصل زندگی در مدت زمان حیات با اموختن مهارتهای زندگی کیفیت ان را بهبود بخشد.
این مدرس دانشگاه با اشاره به اهمیت تفکر در زندگی و سفارش ان درآموزه های دینی اظهار کرد: بشر بیش از ۷۰ بار در قران کریم به تفکر دعوت شده و در اهمیت موضوع تفکر همین بس که یک ساعت تفکر برتر از ۷۰سال عبادت در روایات بیان شده است.
دکتر قاسمی با اشاره به افزایش طلاق قانونی و عاطفی در خانواده ها تاکید کرد: متاسفانه افزایش این امار تکان دهنده، مبین این مطلب است که افراد مهارتهای زندگی را به خوبی نیاموختند.
وی ادامه داد: انسان هرروز باید هدف از خلقتش،اینکه به عنوان خلیفه الله چه نقشی در پازل عالم هستی برعهده دارد را در ذهن مرور کند و اینکه برای تعالی جامعه،خانواده خود چه قدمهایی باید بردارد!
وی با اشاره به طول و عرض زندگی افزود: اهمیت عمق و کیفیت زندگی بالاتر از طول زندگی است چه بسا انسانهایی که زندگی کوتاهی داشتند اما از افراد تاثیرگذاری در زندگی بودند، طول زندگی مهم نیست، مهم چگونه گذراندن آن است؛ یعنی می توان روزهای عمر خویش را چه کوتاه و چه بلند پربار ساخت و از لحظه لحظه آن کمال استفاده را برد.
قاسمی بااشاره به اهمیت تعقل و ضرورت تفکر در عصر کنونی بیان کرد: تفکر موجب بروز مساله در زندگی فرد می شود و وجود مساله در زندگی نقطه آغاز حرکت به سوی خودباوری و پذیرش همه ابعاد خود است.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه شناخت مسئله باید همواره مقدم بر پیدا کردن راه حل های مورد نظر ما باشد افزود: با این کار، ذهن انسان به تکاپو می افتد و خود را به پاسخ لازم می رساند ولی متاسفانه انسانها ندرتا به تفکر و اندیشه پیرامون ابعاد مختلف زندگی خود می پردازند.
وی ادامه داد: مطالعه، تفکر و تغییر سه مولفه مهم در زندگی امروز است و انسان موفق باید ازاین سه مولفه برای بهبود کیفیت زندگی خود بهره ببرد،از هر فرصتی برای مطالعه، اندیشیدن و پرسشگری استفاده کند چرا که بهترین راه تعالی همین موارد است.
وی بابیان اینکه عصر کنونی دنیای ارتباطات و جهش علم ودانش است یادآورشد: در جهان کنونی با پیشرفت و گسترش علم، دیگر مرزها شکسته شده و محدودیتی نیست ،در چنین جهانی باید انسان خود را مسلح به نیروی تفکر و اندیشه کند.
دکتر قاسمی در ادامه بحث ضمن تعریف "شخصیت" و اشاره به ساحت های درونی و بیرونی انسان، در خصوص ایجاد هماهنگی بین "بود" و "نمود" انسان مطالبی را بیان کرد، و ضمن دعوت به تفکر و استفاده از نیروی عقل، با اشاره به جنگ نرم و استفاده غرب از ابزرا رسانه، به انواع سواد پرداخت و داشتن سواد رسانه ای، سواد اقتصادی، سواد ارتباطی و .... را لازمه زیستن در عصر جدید عنوان کرد.
وی با ذکر شواهدی از قرآن کریم و روایات ائمه معصومین علیهم السلام، عامل بودن به ارزشهای اخلاقی و کم کردن شکاف بین معرفت اخلاقی و عمل اخلاقی را مطرح و پرداختن به ارزشهای دینی و اسلامی را لازمه تعالی و رشد برای جوانان دانست.
قاسمی یکی از نقاط قوت این کارگاه، مشارکت همه شرکت کنندگان در بحث و مطرح شدن سئوالات، بیشتر در زمینه مهارتهای ارتباطی و مباحث مربوط به خانواده و ازدواج بود که بخش قابل توجهی از وقت کارگاه را به خود اختصاص داد و در کل با اقبال بسیار خوبی ار طرف شرکت کنندگان مواجه گردید
نظر شما :