با تلاش پژوهشگران جهاددانشگاهی واحد شهید بهشتی تحقق می یابد؛
توسعه فناوری شکافت هیدرولیکی در ازدیاد برداشت نفت و گاز
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، رییس جهاددانشگاهی واحد شهید بهشتی از بومی سازی و توسعه فناوری در حوزه بالادستی نفت و گاز خبر داد و گفت: فناوری شکافت هیدرولیکی در ازدیاد برداشت نفت و گاز نقش بسیار تعیین کننده ای در معادلات انرژی جهانی دارد و به رشد تولید و اقتصاد دانش بنیان و اشغال زایی جوانان کمک زیادی می کند.
دکتر کمال خدایی رییس جهاددانشگاهی واحد شهید بهشتی گفت: چند سال است که در مجموعه پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاددانشگاهی، مساله بومی سازی و توسعه فناوری در حوزه بالادستی نفت و گاز را دنبال می کنیم. فناوری که نقش بسیار تعیین کننده در معادلات انرژی جهانی دارد. این فناوری شکافت هیدرولیکی در ازدیاد برداشت نفت و گاز نام دارد.
وی افزود: هم اکنون پژوهشگران این مجموعه دانش فنی طراحی و اجرای این فناوری را کسب کرده اند. در حال حاضر پیشنهادهایی به شرکت های نفتی مبنی بر بومی سازی این تکنولوژی داده ایم. توقعی از دولت جزء در اختیار قرار دادن تعدادی چاه نفت نداریم. تامین سرمایه را نیز خودمان انجام می دهیم؛ تمام سرمایه گذاری ها و حق الزحمه این تکنولوژی از محل همان ازدیاد برداشت تامین خواهد شد. دولت هزینه ای پرداخت نمی کند اما قطعا سود بسیار خوبی برای او به همراه دارد.
خدایی بیان کرد: چنین تکنولوژی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. کشورهای همسایه مان نیز در این زمینه ورود پیدا کرده اند و سرمایه گذاری های عظیمی پیرامون تحقق این مهم صرف کرده اند. ما اکنون میادین مشترکی با برخی از کشورهای همسایه داریم که آنها با استفاده از این تکنولوژی نفت برداشت می کنند. ما نیز وظیفه خودمان دانستیم که به سراغ این تکنولوژی برویم و آن را بومی سازی کنیم. خواهش مان از دولتمردان این است که مانند موارد دیگری که اعتماد کردند و پاسخ اعتمادشان را گرفتند، باز هم اعتماد کنند تا این تکنولوژی را بومی کرده و با توسعه آن به اشتغال زایی برای جوانان متخصص این مرز و بوم کمک بکنیم.
وی اظهارداشت: در یک بازه زمانی کشور آمریکا که عملا وارد کننده نفت بود، با کمک این تکنولوژی از شیل ها، نفت و گاز استخراج کردند. اکنون میزان تولیدشان نزدیک به کشور عربستان ( تولید کننده نفت اول دنیا) است از اینرو چنین تکنولوژی مبادلات انرژی جهان را تعیین می کند.
رییس جهاددانشگاهی واحد شهید بهشتی گفت: طبق آمارها، این تکنولوژی در یک بازه زمانی اشتغال بسیار بالایی در کشور آمریکا ایجاد کرده است. امیدواریم ما نیز با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری و اعتماد شرکت های نفتی این تکنولوژی را در کشورمان اجرایی کنیم و ضمن رشد تولید نفت و گاز کشور و همچنین توسعه اقتصاد دانش بنیان، سهمی در اشتغال زایی جوانان داشته باشیم.
به گزارش سیناپرس، خدایی گفت: هدف اصلی جهاد دانشگاهی بومی سازی کل زنجیره این فناوری هست که در گام دوم پس از بومی سازی دانش طراحی و اجرای تکنولوژی، تولید مواد مصرفی هست که یکی از این محصولات مرحله تولید نیمه صنعتی را پشت سر گذاشته و با کمک صندوق نوآوری و شکوفایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری امیدواریم بتوانیم فاز اول تولید صنعتی را راه اندازی کنیم.
به گفته وی، دیدگاه و نگرش ما این است که تمام فعالیت های پژوهشی مجموعه پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاددانشگاهی مساله محور بوده و برای حل مسئله ای یا تولید محصول مورد نیاز کشور باشد تا کشور را از واردات این محصولات و خدمات بی نیاز کنیم. طبیعتا بومی سازی این محصولات به رشد تولید و اقتصاد دانش بنیان کمک می کند و از سوی دیگر برای جوانان اشتغال ایجاد خواهد کرد.
نظر شما :