معرفی خدمات جدید مرکز مشاوره جهاددانشگاهی فارس

۰۶ تیر ۱۴۰۲ | ۱۴:۲۱ کد : ۵۸۷۶۷ پژوهش و فناوری
رئیس مرکز مشاوره روان‌شناسی جهاددانشگاهی فارس در تشریح فعالیت‌های این مرکز از راه‌‌اندازی مشاوره حوزه والد و کودک در این مرکز خبر داد.
معرفی خدمات جدید مرکز مشاوره جهاددانشگاهی فارس

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی فارس، نرگس عرب‌مقدم رئیس مرکز مشاوره روان‌شناسی جهاددانشگاهی فارس امروز، 6 تیرماه به معرفی فعالیت‌های این مرکز پرداخت و گفت: مرکز مشاوره روان‌شناسی جهاد دانشگاهی فارس از سال 1374 فعالیت خود را آغاز کرده و خدمات مشاوره‌ای (فردی، خانوادگی و تحصیلی) را به مراجعین خود ارائه کرده است.

وی افزود: این مرکز پس از یک سال عدم فعالیت، اکنون با مدیریت جدید و گسترش فعالیت‌های خود به حیطه‌های روش‌های جدید درمان، توجه بیشتر به کودک و مهارت‌های زندگی، گسترش فعالیت‌ها در حوزه‌های آموزش مشاوران و مراجعین اقدام به ارایه خدمات بیشتر و با کیفیت‌تر کرده است.

عرب‌مقدم با اشاره به خدمات مختلف این مرکز اظهار کرد: در حال حاضر این خدمات شامل مشاوره روان‌شناسی در زمینه‌های گوناگون (فردی وخانوادگی و ازدواج)؛ مشاوره خانوادگی شامل مشاوره پیش از ازدواج، ارتباط مؤثر با همسر، کمک به رفع مشکلات خانوادگی و ...؛ مشاوره تحصیلی شامل شیوه‌های‎ مطالعه، برنامه‎ریزی ‎کنکور، غلبه بر اضطراب، انتخاب ‎رشته و ... هستند.

رئیس مرکز مشاوره روان‌شناسی جهاددانشگاهی فارس همچنین انجام آزمون‌های مختلف روان‌سنجی، هوشی، استعداد و شخصیت و روان درمانی را از دیگر فعالیت‌های این مرکز عنوان کرد و افزود: برگزاری جلسات مشاوره و روان‎درمانی برای درمان اختلالات رفتاری (اضطراب، افسردگی، پرخاشگری، ناخن جویدن، وسواس و ... ) و برگزاری جلسات مشاوره و راهنمایی با تشکیل جلسات گروهی در زمینه‎های تحصیلی، شغلی، خانوادگی، پیش از ازدواج و ... از دیگر فعالیت‌های این مرکز هستند.

وی با بیان اینکه در این مرکز همچنین از ابزار درمانی نوروفیدبک و بایوفیدبک نیز استفاده می‌شود، گفت: در نوروفیدبک، حس‌گرهایی که الکترود نامیده می‌شوند، بر روی پوست سر بیمار قرارمی‌گیرند. این حسگرها، فعالیت الکتریکی مغز فرد را ثبت و در قالب امواج به او نشان می‌دهند. در این حالت، پخش فیلم یا هدایت بازی کامپیوتری بدون استفاده از دست و تنها با امواج مغزیِ شخص انجام می‌شود. به این شکل، فرد با دیدن پیشرفت یا توقف بازی و گرفتن پاداش یا از دست دادن امتیاز یا تغییراتی که در صدا یا پخش فیلم به وجود می‌آید، پی به شرایط مطلوب یا نامطلوب امواج مغزی خود برده و سعی می‌کند تا با هدایت بازی یا فیلم، وضعیت تولید امواج مغزی خود را اصلاح کند.

عرب‌مقدم به راه‌اندازی مشاوره حوزه والد و کودک در این مرکز اشاره کرد و گفت: این بخش با هدف تأمین سلامت و بهداشت روانی جامعه و خانواده، مرکز خدمات عمومی و تخصصی والد و کودک فعالیت خود را شروع کرد. این خدمات شامل چندین حوزه عملکردی است.

به گفته وی، برگزاری جلسات گروهی والد و کودک (ارائه انواع جلسات جهت پرورش خلاقیت، پرورش هوش، مهارت‌ های زندگی از طریق آموزش‌های هدفمند طراحی، نقاشی، کاردستی، هنرهای نمایشی، قصه‌خوانی فعال، بازی‌درمانی با حضور والدین و کودک)، برگزاری جلسات کارگاهی برای والدین در زمینه های مختلف تربیت فرزندان، افزایش اعتماد به نفس کودکان، تربیت جنسی کودکان، لجبازی، پرخاشگری و...، برگزاری جلسات کارگاهی برای مادران باردار، برگزاری جلسات کارگاهی برای زوجین پیش از بارداری،‌ برگزاری سمینارهای فرزندپروری و برگزاری برنامه‌های سرگرم‌کننده و تفریحی با هدف آموزش و پرورش خلاقیت و تقویت مهارت‌ها از جمله خدمات مشاوره حوزه والد و کودک مرکز مشاوره جهاددانشگاهی فارس هستند.

رئیس مرکز مشاوره جهاددانشگاهی فارس بیان کرد: فعالیت جدید این مرکز در بهمن‌ماه 1401 با حضور دکتر استقلال، ریاست جهاددانشگاهی فارس و معاون پژوهشی وقت و دیگر همکاران افتتاح شد.

کلیدواژه‌ها: جهاددانشگاهی فارس


نظر شما :