معاون فرهنگی جهاددانشگاهی درسومین جشنواره سراسری قرآنی« شهود قدسی»:

استفاده از زبان هنر بهترین ابزار برای ماندگاری مفاهیم قرآنی بوده است

۱۴ اسفند ۱۳۹۷ | ۰۹:۵۸ کد : ۵۸۰۰ فرهنگی تاپ خبر
دکتر علیزاده درسومین جشنواره قرآنی شهود قدسی و دومین جشنواره شعر باران که ویژه دانشجویان سراسر کشور و به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی فارس برگزار شد ، با بیان اینکه هنر بهترین و شیواترین ابزار ابلاغ پیام محسوب می‌شود، تاکید کرد: اگر زبان علمی دارای ویژگی بیان مستقیم حقایق است، زبان هنر غیرمستقیم همین حقایق را بیان می‌کند.
استفاده از زبان هنر بهترین ابزار برای ماندگاری مفاهیم قرآنی بوده است

 

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایسنا، دکترعیسی علیزاده دوشنبه، ۱۳ اسفند ماه در اختتامیه سومین جشنواره سراسری دانشجویی «شهود قدسی» و دومین جشنواره سراسری دانشجویی «شعر باران» زبان هنر را بهترین و شیواترین ابزار برای ابلاغ پیام بیان و اضافه کرد: اگر زبان علمی دارای ویژگی بیان مستقیم حقایق است، زبان هنر بیان غیرمستقیم همین حقایق است، لذا شاید بهترین ابزار برای ماندگاری مفاهیم قرآنی در طول اعصار پس از نزول، استفاده از زبان هنر است؛ زیرا قرآن دربردارنده عصاره گدازنده عصاره رموز آفرینش است و تجلی بخشیدن به این رموز جز از طریق هنر امکان پذیر نیست.

وی با اشاره به این‌که هنرمند واقعی در خلق اثر هنری جلوه‌ای از جلوه‌های پنهان آفرینش را عیان می‌سازد و کثرت عالم را در تمامی اشیا عین وحدت می‌بیند، گفت: بهره‌گیری و تأثیرپذیری فرهنگی و هنری از قرآن امری رایج بوده است، به گونه‌ای که هنری مثل خوشنویسی در داد و ستدی نزدیک به مصحف شریف تکامل یافت و برخی هنرهای دیگر نیز همچون تذهیب، نگارگری، کتیبه‌نویسی، کاشی‌کاری و حتی هنرهای لسانی همچون ادبیات، معانی، بیان تأثیرات فراوانی از قرآن و مفاهیم آن گرفته‌اند.

دکترعلیزاده تأکید کرد: ادعای گزافی نیست اگر گفته شود اساس فعالیت‌های جهاد دانشگاهی در عرصه فرهنگی پس از تأسیس در سال ۱۳۵۹ توجه ویژه به فرهنگ، هنر و فعالیت‌های قرآنی است و این فعالیت‌ها تاکنون منشأ اثرات فراوانی بوده است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، تأسیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور، خبرگزاری تخصصی قرآن (ایکنا)، مرکز مطالعات میان رشته‌ای قرآن کریم، مرکز رشد هنرهای قرآنی را از جمله اقدامات شایسته جهاد دانشگاهی برشمرد که منشأ اثرات و برکات ارزشمندی در این حوزه شده است.

وی اظهار کرد: بر همین اساس برگزاری ۲۴ دوره جشنواره ملی قرآن دانشجویان، ۷ دوره جشنواره ادبی هنری قرآنی، ۶ دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان، ۳ دوره جشنواره ادبی هنری با محوریت سوره‌های قرآن کریم و انتشار بیش از ۱۰۰ شماره ویژه‌نامه رایحه و ۱۸ فصلنامه تخصصی میان رشته‌ای قرآن و ده‌ها فعالیت دیگر از جمله اقداماتی است که اهمیت پرداختن به موضوعات هنری و دینی را در معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی نمایان می‌کند.

دکترعلیزاده ابراز امیدواری کرد که طراحی و اجرای جشنواره‌های هنری و دینی در شهر شیراز به عنوان پایگاه هنر قرآنی و سرزمین حافظ و سعدی به احیای دوباره و وثیق و ارتباط هرچه بیشتر قرآن و هنر در این سرزمین بینجامد.

سومین جشنواره قرآنی شهود قدسی و دومین جشنواره شعر باران، دو رویداد فرهنگی هنری مرتبط با قرآن و اهل بیت (س) است که ویژه دانشجویان سراسر کشور و به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی فارس برگزار شده است.


نظر شما :