برگزاری اولین جشنواره نوآوری و کارآفرینی زنجیره ارزش فرش دستباف در جهاددانشگاهی زنجان

۱۳ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۵:۱۸ کد : ۵۷۸۴۰ تجاری سازی و اقتصاد دانش بنیان
اولین جشنواره نوآوری و کارآفرینی زنجیره ارزش فرش دستباف و پنجمین جشنواره تجلیل از فعالان حوزه فرش دستباف استان زنجان با حضور رییس مرکز ملی فرش ایران، استاندار زنجان و مدیرکل صمت و رییس جهاددانشگاهی استان برگزار شد.
برگزاری اولین جشنواره نوآوری و کارآفرینی زنجیره ارزش فرش دستباف در جهاددانشگاهی زنجان

به گزارش روابط‌عمومی جهاددانشگاهی استان زنجان، رئیس مرکز ملی فرش 10 خردادماه در جشنواره نوآوری و کارآفرینی زنجیره ارزش فرش دستباف و پنجمین جشنواره تجلیل از فعالان حوزه فرش دستباف استان زنجان که در جهاددانشگاهی استان زنجان برگزار شد، اظهار کرد: خلاقیت و نوآوری در بحث تولید بسیار مهم است و افراد نباید از تغییر بترسند در حالی که جامعه فرش ایران از تغییر می‌ترسند.

فرحناز رافع تصریح کرد: بیمه عشایر جایگزینی برای بیمه تامین اجتماعی است و طبق توافق‌نامه‌ای که منعقد شده قالی‌بافان بدون پرداخت وجهی می‌توانند بیمه صندوق عشایر را به اجتماعی منتقل کنند و نباید اینگونه باشد که یک بافنده عمری در حوزه فرش کار کند و سرانجام نیز بیمه‌ای نداشته باشد.

رییس مرکز ملی فرش با بیان این که در تلاش هستیم تا مراکز رشد و خانه‌های خلاق راه‌اندازی شود و با بهره‌مندی از هوش مصنوعی بحث قالی‌شویی را متحول کرده‌ایم و به دنبال طراحی و اجرای پرتابل ماشین پشم هستیم، گفت: باید دوباره بلند شویم و حرکت کنیم که لازمه این کار فقط مسلط بودن به ابزارهای نوین و دانش روز است، با بهرمندی از هوش مصنوعی در بازاریابی کارهای بزرگی می‌توان انجام داد. همچنین همه کسانی که در حوزه تولید فرش کار می‌کنند یا تاجر هستند حتما باید جوانان را در کنار خود داشته باشند و از آن‌ها استفاده کنند.

در ادامه استاندار زنجان با اشاره به تولیدکنندگان فرش و حمایت از هنر دست این افراد، ادامه داد: از توان ذهنی افراد استفاده کنید. تاکید بر این است که بایستی تولید ثروت در این مملکت تکثر داشته باشد.

محسن افشارچی با بیان اینکه فرش داشته‌ای است که می‌توانیم به آن ببالیم چون ریشه در خاک این سرزمین دارد، اضافه کرد: ایجاد سرمایه‌گذار و حمایت‌ از فرش‌بافان موردنظر باشد.

این مسئول با بیان اینکه اگر فرشی حتی بدون تعهد ارزی ثروث‌آفرینی کند دارای ارزش است، بیان کرد: مملکت به افرادی که توان تولید ثروت را دارند احتیاج دارد و برای این دسته از افراد بایستی زیرگروه حمایتی ایجاد شود.

وی با اشاره به تامین زنجیره ارزش فرش، تشریح کرد: در بازار فرش نیز مثل صادرات ثبات زنجیره ایجاد نکرده‌ایم لذا بازار و صادرات و آینده این هنر گران‌بها مشخص نیست به همین دلیل است که بافندگان در بیمه مشکل دارند.

نماینده عالی دولت در استان با بیان اینکه ما در مسیر حرکتی و پیشرفت در استان قرار داریم، بهره‌گیری از هوش مصنوعی، ابزارهای نوین، خلاقیت و ارائه نو در فرش را مسیری برای بهتر دیده شدن این کالاهای باارزش دانست و افزود: از هرایده نویی استقبال می‌کنیم.

افشارچی با اشاره به تلاش اداره صمت و سایر دستگاه‌ها نسبت به برگزاری جشنواره کارآفرینی و خلاقیت زنجیره ارزش فرش دست‌باف، خاطرنشان کرد: اقدامات موثری در این حوزه در حال انجام است و انعقاد تفاهم‌نامه با آستان قدس رضوی را به فال نیک می‌گیریم چراکه می‌توانیم سرعت تولید فرش در استان را بالا ببریم.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان نیز در این مراسم گفت: در استان زنجان حداقل ۳۵ هزار نفر فرش‌باف به‌صورت دائم و فصلی در این حوزه مشغول به کار هستند.

مجید گلشنی با اشاره به اینکه سالانه بیش از ۱۵۰ هزار مترمربع فرش دستباف در استان تولید می‌شود، اظهار کرد: ۷۶ کارگاه متمرکز فرش‌بافی و ۱۴۶ کارگاه غیرمتمرکز با مدیریت متمرکز در استان دایر است.

. در ادامه دبیر جشنواره نوآوری و کارآفرینی زنجیره ارزش فرش دستباف گفت: جامعه بزرگ صنعت فرش دستباف انتطار دارند دولت اهتمام ویژه‌ای به هنر فرش دستباف داشته باشد.

ناصر باباخانی اظهار کرد: به دلیل گستردگی زنجیره صنعت فرش و پراکندگی جغرافیایی فعالان حوزه فرش دستباف در کل کشور و استان، یقینا حمایت‌های دولت پاسخگوی نیازهای همه فعالان صنعت فرش نخواهد بود.

وی با بیان اینکه جامعه بزرگ صنعت فرش دستباف انتطار دارند دولت اهتمام ویژه‌ای به صنعت فرش دستباف داشته باشد، افزود: تامین اعتبار بیمه قالی‌بافان و شاغلان صنایع‌دستی شناسه‌دار به منظور برخورداری متقاضیان جدید و جا ماندگان از مزایای قانون بیمه اجتماعی قالی‌بافان یکی از خواسته‌های فعالان صنعت فرش دستباف است.

دبیر جشنواره نوآوری و کارآفرینی زنجیره ارزش فرش دستباف و پنجمین جشنواره تجلیل از فعالان حوزه فرش دستباف استان زنجان، خاطرنشان کرد: تامین اعتبار برای انجام تبلیغات هدفمند در بازارهای خارجی و محدود کردن تبلیغات مجموعه‌های فرش ماشینی که به قصد سوءاستفاده از اعتبار فرش دستباف در رسانه‌ها انجام می‌شود نیز بخشی از درخواست‌های فعالات این حوزه است. بافندگان فرش دستباف سرمایه‌های گمنام کشور هستند و باید حمایت لازم از این افراد انجام شود.

در پایان مراسم تفاهم‌نامه توسعه همکاری‌های نوآوری، فناوری، آموزشی، فرهنگی و پژوهشی جهاددانشگاهی و اداره‌کل صمت استان زنجان با در نظر گرفتن سرمایه‌ها و ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل مادی، اجتماعی و معنوی آن ها در راستای هم‌افزایی و توانمند سازی علمی، فنی و زیرساختی یکدیگر منعقد شد.


نظر شما :