تلاش جهاددانشگاهی در جهت اجرای عدالت باشد

۱۰ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۳:۴۳ کد : ۵۷۷۷۲ فرهنگی
یکی از فرماندهان گردان‌های فاتح خرمشهر با تأکید بر اهمیت توجه به تلاش جهادگران گفت: دغدغه و تلاش‌های جهادگران جهاددانشگاهی در جهت رفع بی‌عدالتی و اجرای عدالت و رسیدگی به مستضعفان باشد.
تلاش جهاددانشگاهی در جهت اجرای عدالت باشد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی فارس، همزمان با فرا رسیدن سالروز ولادت امام رضا(ع) و ایام دهه کرامت و سالروز فتح خرمشهر، مراسم جشنی امروز، 10 خردادماه در جهاددانشگاهی فارس برگزار شد.

سردار کریم شایق، دارنده مدال فتح خرمشهر و یکی از فرماندهان گردان‌های فاتح خرمشهر در این مراسم گفت: دغدغه و تلاش‌های جهادگران جهاددانشگاهی در جهت رفع بی‌عدالتی و اجرای عدالت و رسیدگی به مستضعفان باشد.

وی با تأکید بر اهمیت توجه به تلاش‌های جهادگران، به سبقه تاریخی و نقش خرمشهر در کشور اشاره کرد و افزود: در سال ۱۲۰۰ هجری شمسی روستایی به نام خرمشهر در جنوب غربی ایران به وجود آمد که به دلیل داشتن موقعیت خاص به سرعت توسعه پیدا کرد و از نظر نظامی و کنترل بر غرب آسیا خیلی حائر اهمیت است.

شایق تصریح کرد: ۵۷ سال بعد از تأسیس این روستا، حاکم بغداد از نبود پادشاه ایران که به هرات برای دریافت مالیات رفته بود سوءاستفاده کرده و به خرمشهر حمله می‌کند و در نهایت در ازای قطع محاصره هرات خرمشهر آزاد می‌شود.

این پژوهشگر تاریخ دفاع مقدس با اشاره به این که چندین سال بعد انگلیسی‌ها به خرمشهر حمله می‌کنند، اظهار کرد: انعقاد معاده پاریس که منجر به جدایی هرات از ایران شد به دلیل اشغال خرمشهر توسط انگلیسی‌های خبیث بود و تصرف بعدی حین جنگ جهانی دوم رخ می‌دهد که متفقین ایران را اشغال کردند.

شایق افزود: در جنگ جهانی ایران اعلام بی‌طرفی کرده بود، اما متفقین به بهانه حضور آلمانی‌ها در ایران، انگلیس‌ها جنوب و مرکز و شوروی شمال کشور را اشغال می‌کنند و تنها سه سرباز ایرانی شجاعانه به مدت ۴۸ ساعت جلوی لشکر شوروی ایستادگی می‌کنند تا از پل جلفا در شمال ایران عبور نکنند.

وی، پیروزی انقلاب اسلامی ایران را مورد توجه قرار داد و گفت: در بحبوحه انقلاب، منافقان از فرصت سوءاستفاده کرده و علاوه بر ترور شخصیت‌های نظام و مردم، کودتا و حتی عملیات‌های مسلحانه قصد براندازی انقلاب را داشتند که به شکست منجر شد.

این یادگار دفاع مقدس با بیان اینکه جنگ همراه خودش تاریکی‌ها و نا امیدی وارد کشور می‌کرد، گفت: در آن شرایط سخت برخی‌ها با احتکار مواد غذایی و کالا‌های اساسی زندگی مردم را سخت کرده بودند و از شرایط جنگ سواستفاده می‌کردند.

بنابه گفته شایق، ندای ابراهیمی خمینی بت‌شکن حصار‌ها را شکست و به مردمی که در اوج ناامیدی به‌سر می‌بردند، امید بخشید. اینجا بود که دانشگاه‌هایی که تا دیروز ندای تجزیه‌طلبی از سوی منافقین شنیده می‌شد به سنگر مبارزه با دشمن بعثی تبدیل شد.

این رزمنده دفاع مقدس با بیان اینکه در دانشگاه شیراز، هر دانشجو و یا استادی مشغول جهاد علمی و ساخت وسایل کاربردی بود، تأکید کرد: نقش مردم در دفاع مقدس بی بدیل است و وقتی که ارتش عراق به خرمشهر حمله کرد، ۳۴ روز خرمشهر توسط مردم و نیرو‌های نظامی حفظ شد.

وی ادامه داد: با اشغال خرمشهر رژیم بعث جشن گرفت و نوشته بود آمده ایم که بمانیم. بعثی‌ها اقداماتی نظیر راه اندازی صرافی برای تبدیل ریال به دینار، خط حمل و نقل بین بصره و خرمشهر و ... راه انداخته بودند تا استان ۱۹ خود را اعلام کنند.

شایق با بیان این که نام عملیات بسیار سخت آزادسازی خرمشهر، الی بیت‌المقدس نام‌گذاری شده بود، به نوآوری رزمندگان اسلام اشاره کرد و گفت: دشمن مطمئن بود که ایرانی‌ها نمی‌توانند از کارون عبور کند، خرمشهر توسط بعثی‌ها را با ۴۰ هزار نیروی تا دندان مسلح به دژ مستحکم تبدیل کرده بودند.

شایق با اشاره به اینکه تنها ۶۵۰۰ شهید و ۲۴ هزار مجروح در آزادسازی خرمشهر تقدیم ملت شد، اظهار کرد: اول نوآوری نخبگان جنگی ایرانی کشاندن عملیات به سمت شمال اهواز در فکه و در ادامه عملیات فتح المبین بود که باعث انحراف ذهن دشمن از کارون شد و تمرکز آن‌ها از شمال خرمشهر خیلی دور‌تر رفت.

امیرحسین استقلال رییس جهاددانشگاهی فارس هم در این مراسم ضمن تبریک فرا رسیدن سالروز فتح خرمشهر، ایام دهه کرامت و سالروز ولادت امام رضا(ع) گفت: یکی از مباحثی که در جهاددانشگاهی دنبال می‌شود،‌ توجه به مباحث فرهنگی است که در این راستا در مناسبت‌های مختلف برنامه‌هایی متناسب با آنان در این نهاد اجرا می‌شود.

وی تصریح کرد: یکی از مواردی که نیاز است توجه شود این است که در گردهمایی‌های ماهانه که عمدتاً با توجه به مناسبت‌ها اجرا می‌شود، شرح فعالیت جهادگران در بخش‌های مختلف است.

کلیدواژه‌ها: جهاددانشگاهی فارس


نظر شما :