نشست «تحولات خانواده و پیامدهای آن» برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی همدان، نشست علمی، تخصصی «تحولات خانواده و پیامدهای آن» به همت مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران شعبه همدان، مرکز مشاوره و خدمات روان شناختی جهاددانشگاهی استان و با همکاری انجمن جامعهشناسی ایران، شعبه همدان در سالن چمران دانشگاه بوعلیسینا برگزار شد.
این همایش علمی تخصصی با 2 بخش( سخنرانی و پنل علمی تخصصی) در 4 ساعت برگزار شد.
در بخش اول مراسم، دکتر رضا سلیمانی معاون آموزشی دانشکده علوم اقتصادی و اجتماعی دانشگاه بوعلی سینا با تاکید بر این که جامعه ایران هنوز در گذار از سنت غوطهور است، اعلام کرد: در جامعه ایرانی هنوز گذار از سنت و مدرنیته کاملاً اتفاق نیفتاده است و ما همچنان در مرحله گذار غوطهور هستیم.
وی با اشاره به این که در این گذار نشانههایی از یک نوع آنومی و بیماری ممکن است دیده شود، تصریح کرد: همواره در مراحل گذار مشکلاتی در واحدهای اجتماعی دیده میشود.
دکتر بهاره آروین نایب رییس انجمن جامعه شناسی ایران نیز در این نشست گفت: خانواده برای جامعه ایران یک نهاد کلیدی است به طوری که بسیاری از کج کارکردهای نهادهای دیگر را نهاد خانواده میپوشاند.
آروین اظهار کرد: اتفاقاتی که در نیمه دوم سال گذشته رخ داد، اذهان ناظران و اصحاب علوم اجتماعی را به این مشغول کرد که چه چیزی در زیر پوست جامعه میگذرد که در سطح خیابان ها این اتفاقات رخ داد.
دکتر محمد مبارکی مدیر انجمن جامعهشناسی ایران، شعبه همدان نیز گفت: یکی از مهمترین موانع توسعه علمی و فعالیتهای علمی دانشگاهها عدم توجه به اجتماعات علمی است که متأسفانه کرونا باعث شد به این اجتماعات توجه نشود.
مبارکی بیان کرد: یکی از عواملی که باعث میشود فعالیتهای علمی، تخصصی افزایش پیدا کند، دو رویکرد درونگرایی که به مناسبت کارگزاران علم و رویکرد برون گرایی که به شرایط اقتصادی و سیاسی جامعه برمیگردد، است.
دکتر امید علی احمدی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان نیز در این نشست با اشاره به سطوح متفاوت تحول در خانواده ایرانی، گفت: بزرگترین تحولی که در دهه های اخیر در سطح جامعه ایران در حال وقوع بوده در حوزه خانواده و جنسیت رخ داده است.
احمدی اظهار کرد: در طول 30-40 سال گذشته از جایی که زنها دخالتی در تصمیم گیریهای جدی خانواده نداشتند گذر کردیم و الان به جایی رسیدیم که نه تنها در تصمیم گیری ها دخالت دارند بلکه یک بخش مهمی از اتفاقات خانواده ها هستند.
در بخش دوم که با برگزاری پنل علمی تخصصی اساتید، اعضا هیات علمی گروه علوم اجتماعی و روان شناسی و مدیران اجرایی دستگاه های اجرایی استان برگزار شد؛ دکتر اسدالله نقدی با موضوع "گفتگوی بیننسلی در خانواده ایرانی"؛ دکتر اسماعیل بلالی با موضوع "الزامات و اقتضائات دانشگاه دوستدار خانواده"؛ دکتر میلاد بگی با عنوان "تغییرات نسلی جمعیت و نقش آن در تحولات خانواده"؛ دکتر حسین محققی با موضوع "انتخاب مناسب، ازدواج پایدار، خانواده بالنده" و دکتر فاطمه ستارینوید، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری همدان با موضوع "بحران جمعیت" با حضور مسوولان اجرایی و دانشجویان، مباحث عنوان شده تببین و مورد بررسی قرار گرفت.
نظر شما :