معاون فرهنگی جهاددانشگاهی:
حمایت از استارتآپهای دینی نقطه عطفی در این نهاد است
به گزارش روابط عمومی سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور، دکترعیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاددانشگاهی ، به بحث درباره ظرفیتها و پتانسیلهای حوزه کارآفرینی اسلامی و قرآنی در کشور پرداخت و اظهار کرد: اولاً باید ابراز خوشحالی کنیم از اینکه در جهاد دانشگاهی و در سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور مجموعهای همانند مرکز رشد واحدهای فناور هنرهای قرآنی به وجود آمده است و قطعاً وقتی بنا باشد مجموعهای برای اولین بار، اقداماتی را انجام دهد، با چالشها و برخی موضوعات دیگر مواجه است که شاید برای سایرین و بعدیهایی که میخواهند در این حوزه کار کنند، این مشکلات وجود نداشته باشد و به نوعی این مسائل حل شده باشد.
وی ادامه داد: بنده معتقدم موضوع کارآفرینی با توجه به شرایط اقتصادی که با آن مواجه هستیم، یکی از دغدغههای کلان کشور است و هر حوزه متناسب با شرایطی که دارد باید در این مورد به فعالیت بپردازد. در آمار و ارقامی که در مراکز آماری منتشر میشود، دغدغه اشتغال و مشکل بیکاری و سایر مشکلات اقتصادی، از جمله مهمترین مشکلاتی هستند که جامعه ما در شرایط کنونی با آن مواجه است.
دکترعلیزاده درباره اهمیت حمایت از کارآفرینی بیان کرد: بنابراین ضرورت این موضوع کاملا روشن است اما واقعیت این است که اینکه تا چه اندازه بتوانیم در این حوزه موفق باشیم نیازمند حضور کارشناسان و متخصصان است. شاید افراد معدودی در کشور ما وجود داشته باشند که بتوان نزد آنان رفت و از آنها مشورت گرفت که سؤالات خود را بپرسیم و آنان هم به درستی بگویند که فلان حوزه را بدین شکل میتوان فعال کرد.
پیچیدگی فعالیت استارتآپها در حوزه دینی
وی ادامه داد: خود بنده به عنوان عضوی از داوری برخی از این طرحهای استارتآپی در مرکز رشد یا سایر موارد و در جلسات مرتبط با این حوزه حضور داشتهام و اعتقاد دارم که واقعاً کار سختی است. اگر موضوع استارتآپها، مراکز رشد و پارکهای فناوری دارای پیچیدگیهایی باشد، در حوزه دینی و قرآنی پیچیدگی بسیار بیشتر است؛ چراکه برخی حساسیتها و تابوهایی در جامعه ما وجود دارد که اندکی کار را سختتر میکند.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به حمایت سایر کشورها از استارتآپهای دینی اظهار کرد: از سوی دیگر برخی از کشورهای آسیایی و آسیای جنوب شرقی به این سمت رفتهاند و توانستهاند به محصول مشخصی در حوزه دین برسند و آن را به تولید انبوه هم برسانند و بازاریابی کرده و آن را درآمدزا کنند. درباره طرحهایی که بنده در شورای داوری مشاهده کردم هم باید عرض کنم که شاید همهجانبه نباشند اما واقعا ایدههای خوبی بودند.
حمایت جهاددانشگاهی از کارآفرینان و استارتآپها
دکترعلیزاده درباره اقدامات جهاددانشگاهی در حمایت از کارآفرینان و استارتآپها بیان کرد: جهاد دانشگاهی توانسته است با راهاندازی پارک علم و فناوری که تقریباً اولین پارک در این حوزه است به این حوزه ورود پیدا کند. خود بنده با توجه به اینکه عضو شورای سیاستگذاری این پارک هم هستم و نتایج را مشاهده کردهام، خوشبین هستم که استارتآپها و مراکز رشد، چه در حوزه دینی و چه در حوزه عمومی، بتوانند از نقاط عطفی باشند که در جهاد دانشگاهی اتفاق میافتند.
وی درباره اهمیت حمایت مرکز رشد واحدهای فناور هنرهای قرآنی از کارآفرینی اسلامی اظهار کرد: ویژگی فعالیتهای جهاد دانشگاهی و مخصوصاً فعالیتهای فرهنگی این است که مبتنی بر نیاز شکل گرفتهاند. جهاد دانشگاهی و مدیریت فرهنگی و مدیریت ارشد به این جمعبندی رسیدهاند که مرکز رشد، یکی از نقاط مورد نیاز جامعه است که میتواند یک مشکل را از جامعه برطرف کند.
تجربه موفق ایکنا در ترویج کارآفرینی
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به فعالیت خبرگزاری ایکنا در زمینه اقتصادی و کارآفرینی بیان کرد: طبیعتاً تجربهای که سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و خبرگزاری ایکنا در حوزه فعالیتهای تبلیغی، ترویجی، پژوهشی و آموزشی داشتهاند میتواند پشتوانه خوبی باشد برای اینکه فضای اقتصادی و کارآفرینی را هم تجربه و از آن حمایت کنند.
دکترعلیزاده با اشاره به تجربیات سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور تصریح کرد: سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور به یک تجربه پانزده ساله رسیده است و وارد شانزدهمین سال کاری خود شده است و در این سالها تقریباً تجربیات ارزشمندی، چه در حوزه داخلی و چه در حوزه بینالمللی به دست آورده است و با جامعه نخبگان، فرهیختگان و اهالی دین و قرآن ارتباط برقرار کرده و اعتماد ایجاد کرده است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در پایان تأکید کرد: بنابراین بنده معتقدم که ممکن است در شروع کار، اندکی سختی وجود داشته باشد اما اگر با یک بدنه کارشناسی حرفهای و پیگیریهای مجدانهای چنین فعالیتهایی ادامه پیدا کند، این امیدواری وجود دارد که این حوزه هم همانند سایر فعالیتهای قرآنی ما که حوزههای موفقی هستند بتواند به موفقیت برسد.
نظر شما :