با معرفی مقالات برتر؛
چهارمین همایش ملی تبیین حقوق شهروندی به کار خود پایان داد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی، چهارمین دوره همایش ملی تبیین حقوق شهروندی با حضور اساتید برجسته حقوق و پدر علم حقوق عمومی کشور و صاحبنظران بین المللی این عرصه در مجتمع تحقیقاتی جهاددانشگاهی استان آذربایجان غربی برگزار شد.
محمد حضرت پور شهردار ارومیه در این همایش با اشاره به اهمیت کرامت انسانی و اینکه این مسئله مفهومی بسیار گسترده دارد که هم در اسناد حقوق بشری و هم در مبانی دینی و مذهبی ما جایگاه قابل توجهی دارد اظهار کرد: قانون محور عمل و رعایت حقوق شهروندی توسط دستگاههای اجرایی در کشور است و چنانچه بتوانیم در این راستا حقوق و مطالبه مردمی را رعایت و جامه عمل بپوشانیم جامعه به سمت تعالی پیش خواهد رفت.
شهردار ارومیه گفت: جهاد دانشگاهی استان با برگزاری همایش حقوق شهروندی در تبیین کیفی این حقوق در کشورموفق عمل کرده است.
وی با بیان اینکه حقوق شهروندی باید به صورت دوسویه هم از سوی مردم نسبت به حاکمیت و هم از سوی دستگاههای اجرایی نسبت به مردم رعایت شود افزود: با توجه به اینکه اصول و چهارچوبهای حقوق شهروندی در قانون اساسی کشور تعریف شده است لازم است در شفاف سازی و تبیین عام به مردم کارهای فرهنگی انجام شود که جهاد دانشگاهی استان با برگزاری 3 دوره از این همایش توانسته در تبیین حقوق شهروندی به اقشار مختلف جامعه موفق عمل کند.
شهردار کلانشهر ارومیه احترام به حقوق شهروندی توسط مردم در جامعه را از ثمرات برگزاری همایش حقوق شهروندی در استان عنوان کرد و گفت: جهاد دانشگاهی استان به عنوان نهاد انقلابی و علمی علاوه بر کسب موفقیتهای متعدد در زمینه های علمی و پژوهشی توانسته رسالت خود را با برگزاری همایش حقوق شهروندی به نحو احسن انجام داده که قابل تقدیر است.
حضرت پور همکاری نهاد های علمی و دانشگاهی را دراجرای بهتر همایش حقوق شهروندی تاثیر گذار دانست و افزود: دستگاه های مرتبط باید در حرکتهای علمی اینچنینی برای رسیدن به جامعه ای پویا و رشد یافته تعامل و همراهی داشته باشند
برگزاری سلسله همایش های حقوق شهروندی در فرهنگسازی این حقوق در جامعه نقش مهمی ایفا می کند
فرماندار ارومیه نیز اظهار کرد: برگزاری سلسله همایش های حقوق شهروندی در فرهنگسازی این حقوق در جامعه نقش مهمی ایفا می کند.
ملامحمدی زاده در حاشیه چهارمین همایش تبیین حقوق شهروندی بابیان اینکه مهمترین چالش در تحقق حقوق شهروندی مشکلات فرهنگی است افزود: حقوق شهروندی به معنی برخورداری افراد یک جامعه از کلیه حقوق فردی و اجتماعی است ،حقوقی که آمیخته از وظایف و مسئولیت های افراد در قبال یکدیگر شهر و دولت می باشد، پایبندی به این اصول نیاز مبرم به فرهنگسازی دارد، یکی از روشهای این فرهنگ سازی با آموزش محقق میشود.
وی اظهار کرد: استیفای حقوق شهروندی بدون آگاهی به توانمندی و مسئولیت پذیری شهروندان نسبت به حقوق و تکالیف و منافع عمومی امکان پذیر نیست و برگزاری چنین همایشهایی نقش مهمی در فرهنگ سازی حقوق شهروندی در جامعه ایفا می کند.
وی ادامه داد: این اقدام نگرش خوبی نزد مدیران و مسئولان و مردم در جهت آموزش و ترویج حقوق شهروندی ایجاد می کند.
فرماندار ارومیه بابیان اینکه برگزاری سلسله همایشهای حقوق شهروندی می تواند به زنده نگه داشتن این گفتمان بسیار کمک کند اظهار کرد: تاکنون حقوق شهروندی و منشور ان مشخص و رونمایی شده ولی بسیاری از آییننامهها تهیه نشده است و در مواقعی لزوم تهیه قوانین خاص را میطلبد که هنوز کاری دراین راستا انجام نگرفته است بنابراین برگزاری این همایش میتواند به این ضرورت ها پرداخته و کلیه دست اندرکاران کشور را درگیر این مسئله نماید.
ملامحمدی زاده خاطرنشان کرد: برگزاری سلسله همایشهای حقوق شهروندی باعث توجه خاص اقشار عظیمی از مردم، دانشگاهها، اصحاب رسانه، نهادهای دولتی و نهادهای مدنی به موضوع حقوق شهروندی میشود و این مسئله را تبدیل به یک گفتمان غالب در جمهوری اسلامی می کند.
همچنین رحیم حب نقی رییس دانشگاه ارومیه در این همایش مطرح کرد: همانطور که در ماده های 105 و 106 منشور حقوق شهروندی اشاره شده است، همه استادان و دانشجویان فارغ از بحث های جناحی و سیاسی حق بهره مندی از آموزش، پژوهش، ارتقا، تسهیلات و حمایت های علمی بر اساس توامندی های خود را دارند و همین امر باعث پیشرفت در میان علاقه مندان و توانمندان می شود که برگزاری چنین همایش هایی با عنوان حقوق شهروندی که مواد این منشور را جهت اجرا شدن در جامعه یادآوری و تشریح می کند باعث آشنا شدن اساتید و دانشجویان با حقوق شهروندی خاصه حقوق خود شده و با مطالبه گری حق خود و حرکت در سوی آن باعث بروز و ظهور دست آوردها و پیشرفت های علمی جدید شده که برایند آنها توسعه علمی استان را در پی خواهد داشت.
رییس دانشگاه ارومیه گفت: برگزاری همایش ملی حقوق شهروندی در توسعه علمی استان نقش موثری خواهد داشت.
حب نقی با اشاره به اصل 134 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، و «منشور حقوق شهروندی» تصریح کرد: حقوق شهروندی برنامه و خط مشی دولت برای رعایت و پیشبرد حقوق اساسی ملت است و مسلما اگر ملت نیز با مفاد این منشور آشنا شوند ،همین امر باعث میشود شاهد وحدت بیشتر و همچنین همدلی اقوام و احزاب ملی در تصمیم گیری ها باشیم که این امور در جهت توسعه پایدار کشور تاثیر گذار خواهد بود.
رئیس دانشگاه ارومیه با اشاره به اهمیت برگزاری همایش حقوق شهروندی در راستای آگاه سازی جامعه از حقوق خود اظهار کرد: در زمینه حقوق شهروندی باید مسیری را تعیین کنیم که قابل بازگشت نباشد و همگان ملزم به رعایت حقوق شهروندان باشند که یکی از راههای آن فرهنگ و فراگیر شدن حقوق شهروندی است .
حب نقی با تاکید براینکه برای فرهنگ سازی و فراگیر شدن این حقوق باید نسبت به اطلاع رسانی ابعاد مختلف آن اقدام کنیم بیان کرد: مطمئنا یکی از راه های اطلاع رسانی و فرهنگ سازی یک امر، برگزاری همایش ها و نشست هایی در جهت تبیین جوانح مختلف آن است؛ پس مطئمنا یکی از راه های آگاه سازی جامعه نسبت به مفاد حقوق شهروندی که در جهت رشد و تعالی کشور است، برگزاری همایش هایی از این قسم است.
رییس دانشگاه ارومیه اظهار کرد: با توجه به محورهای مختلف این همایش از جمله توسعه و حقوق شهروندی، اشتغال و حقوق شهروندی، خودکفایی و حقوق شهروندی، امنیت سرمایه و حقوق شهروندی، کسب و کار مجازی و حقوق شهروندی و سیاست اقتصادی، اقتصاد سیاسی و حقوق شهروندی و ارائه مقالات علمی در پانل های تخصصی با حضور اساتید و صاحب نظران از سراسر کشور به نظر می آید برگزاری این همایش در طول این سه دوره تاثیر بسزایی در جهت تبیین مفاد منشور حقوق شهروندی دارد و مسلما تداوم آن باعث نهادینه شدن حقوق شهروندی در بین ملت و دولت خواهد بود.
برای تعالی کشور باید از تئوری گرایی به سمت عملگرایی حرکت کنیم
دکتر ولی عاقلی رییس چهارمین همایش ملی تبیین حقوق شهروندی نیز با اشاره به اینکه مازلو در تئوری خود نیازهای فیزیولوژیک را در قاعده هرم و خودشکوفایی انسانی را در رأس هرم قرار داده است افزود: خلاف این دیدگاه ماتریالیستی که انسان و ماده در رأس این هرم قرار دارد، خدامحوری و توحید محوری مورد تاکید اسلام بوده و به هدایتگری،عدالتخواهی ،قانونگرایی و،فقر زدایی توجه شده است.
دکتر ولی عاقلی افزود: چنانچه بخواهیم موضوع حقوق شهروندی را از دیدگاه اسلام و غرب مورد بررسی قرار دهیم و در آن زیست بوم ایرانی اسلامی و انسانی را مورد توجه قراردهیم قطعاً یکی از کلید واژه های مهم آن توسعه انسانی است.
دکتر عاقلی با اشاره به رونمایی منشور حقوق شهروندی در ۲۲ فصل توسط رئیس جمهور بر اساس قوانین اساسی و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: این منشور مفصلترین منشور حقوق شهروندی است که حمایت رهبری و مسئولین نظام و هیئت دولت از نقاط قوت این منشور است که برخلاف بیانیه حقوق بشر که انسان محوری در راس ان قراردارد ، به خدامحوری و توحید محوری در منشور حقوق شهروندی توجه جدی شده است.
وی با بیان اینکه مراتب کرامت انسانی به طور کامل در منشور حقوق شهروندی لحاظ شده است افزود: با توجه به اینکه شرایط و بسترهای لازم برای رشد و تعالی در کشور فراهم است ، متاسفانه در عمل گرایی و تبدیل تئوری ها به عمل ضعیف هستیم که باید در این راستا ورود جدی شود.
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی ادامه داد: باید نقاط ضعف و تهدیدات را شناسایی کنیم و با صرف انرژی و کنکاش با عملگرایی تدریجی در راستای توسعه انسانی و اقتصادی گام برداریم .
رئیس چهارمین همایش ملی تبیین حقوق شهروندی با بیان اینکه باید از تئوری گرایی به سمت عمل گرایی حرکت کنیم افزود: چنانچه حقوق شهروندی در سرشت ما نهادینه شود بسیاری از مشکلات اقتصادی و تورم کشور نیز مرتفع و ایثارگری اختیاری ایجاد می شود.
گفتنی است، فراخوان اولیه چهارمین دوره همایش ملی تبیین حقوق شهروندی از مهرماه سال جاری اعلام شده بود که این همایش به همت جهاد دانشگاهی آذربایجانغربی، با حمایت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی و با مشارکت پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID)، سیویلیکا، دانشگاه ارومیه، دانشگاه الزهرا، دانشگاه علم و فرهنگ تهران، دانشگاه پیام نور، دانشگاه علمی کاربردی، دادگستری ،استانداری آذربایجانغربی، دانشگاه آزاد و شهرداری ارومیه برگزار شد.
نظر شما :