پدر علم حقوق اساسی ایران تشریح کرد:
تبیین حقوق شهروندی زمینه ارتقای مبانی شهروندی جامعه را فراهم میکند
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی، پروفسور سید محمد هاشمی پدر علم حقوق اساسی ایران در چهارمین همایش تبیین حقوق شهروندی که هشتم اسقند ماه به همت جهاد دانشگاهی آذربایجانغربی، با حمایت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی و با مشارکت پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID)، سیویلیکا، دانشگاه ارومیه، دانشگاه الزهرا، دانشگاه علم و فرهنگ تهران، دانشگاه پیام نور، دانشگاه علمی کاربردی، دادگستری ،استانداری آذربایجانغربی، دانشگاه آزاد و شهرداری ارومیه برگزار شد گفت: شناخت حقوق و تکالیف شهروندی نقش مؤثری در ارتقاء و ایجاد جامعهای بر اساس نظم و عدالت دارد.
وی با بیان اینکه جامعه نیازمند حاکم و مدیر است افزود: دو نوع رابطه مردم با مردم و مردم با حاکمیت در جامعه وجود دارد که قانون اساسی انتظام بخش رابطه مردم با حکومت است و پیام قانون اساسی تنظیم قدرت و تضمین آزادی است.
پروفسور سید محمد هاشمی بااشاره به اینکه دموکراسی یکی از دغدغههای مهم جوامع بشری امروزی است که پرداختن به آن بهعنوان یک ضرورت مطرح است، دموکراسی را به معنی حکومت مردم بر مردم عنوان کرد و گفت: اصل مشارکت ، اصل آزادی، برابری، کثرت گرایی،تصمیم اکثریت،حقوق اقلیت از اصول وجودی دموکراسی هستند.
وی ادامه داد: اگر چه برای راهبری جامعه ناگزیریم نظر اکثریت را بپذیریم ولی باید حقوق اقلیت را نیز در جامعه رعایت شود.
پدر علم حقوق عمومی و اساسی ایران با بیان اینکه انسانها اندیشه و مواضع متفاوتی در جامعه دارند بیان کرد: کثرت گرایی از الزمات جامعه است که این کثرت گرایی نیازمند ساماندهی است.
پروفسور هاشمی بااشاره به اصول حکمرانی خوب در جامعه که متاثر از دموکراسی است اظهار کرد: اصل مشارکت، اصل شفافیت، اصل پاسخگویی، اصل اثربخشی،عدالت و اصل مسئولیت پذیری از اصول حکمرانی خوب است افزود: حاکمیت هر جامعه ای باید در مقابل مردم پاسخگو باشند که این اصل از اصول اساسی بشمار می رود.
وی با اشاره به اصل مشارکت گفت: مشارکت مردم در جامعه امری کلیدی است که دو نوع مشارکت فیزیکی و فکری را شامل می شود.
باید حقوق شهروندی در جامعه ضمانت اجرایی داشته باشد
پروفسور نجاد علی الماسی نیز در این همایش بر لزوم آگاه سازی مردم از حقوق شهروندی تاکید کرد و افزود: تدوین نظری حقوق شهروندی کفایت نمی کند و لازم است این حقوق در جامعه ضمانت اجرایی داشته باشد.
پرفسور الماسی تصریح کرد: حمایت از حقوق اساسی در دنیا پذیرفته شده است و حقوق شهروندی حقی است که هر انسانی به عنوان شهروند باید داشته باشد.
ریس پژوهشکده مطالعات حقوقی ایران و جهان با اشاره به حق دادخواهی در اصل ۳۳ قانون اساسی افزود: حق دادخواهی حق مسلم هر فردی است و هرکس میتواند برای احقاق حقوق خود به دادگاه مربوط مراجعه کنند.
پدرعلم حقوق بین الملل خصوصی با بیان اینکه حاکمیت قانون را نباید فراموش کرد افزود: باید علاوه بر حقوق مردم، آن ها را به مسئولیت شان در قبال جامعه و حاکمیت آگاه کرد تا جامعه به سمت تعالی پیش رود.
برگزاری همایش ملی حقوق شهروندی در عملیاتی شدن منشور حقوق شهروندی در آذربایجان غربی موثر است
همچنین نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: برگزاری همایش حقوق شهروندی در عملیاتی شدن منشور حقوق شهروندی در استان موثر است.
سید هادی بهادری در خصوص این همایش با اشاره به اینکه مراعات تمامی جنبه های حقوق شهروندی نیازمند برنامه ریزی جامع و فراگیر در فرآیند توسعه ای همه جانبه و پایدار است تصریح کرد: برنامه ریزی ها نیز باید برای دستیابی به توسعه بر مبنایی علمی و عملی و متناسب با امکانات موجود جامعه انجام گیرد.
بهادری اظهار کرد: دوره خوردن همایش ملی حقوق شهروندی در استان و استفاده از نظرات کارشناسان و صاحب نظران این حوزه در این همایش به منظور آگاه سازی مخاطبان نشان از اعتبار علمی این رویداد است.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی استان به عنوان نهادی انقلابی تاکنون در مسیر توسعه علمی استان نقش موثر ودستاوردهای قابل تحسینی داشته است اظهار کرد: جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی از طریق مشارکت با دانشگاه ها ارتباط بین صنعت ، جامعه و دانشگاه را تسهیل کرده است.
بهادری با تقدیر از اقدام جهاد دانشگاهی در طراحی، تدوین، اجرا و تجمیع دستگاهها در کنار دانشگاهها در برگزاری چنین همایشی با رویکرد علمی ملی و با موضوع حقوق شهروندی برای چهارمین سال پیاپی گفت: برگزاری چنین مجامع علمی با محوریت تخصصی حقوق شهروندی در ارومیه برای آذربایجانغربی ارزشمند و مایه مباهات است.
جهاددانشگاهی با برگزاری همایش حقوق شهروندی تاثیر بسزایی در جایگاه علمی استان داشته است
امام جمعه پیرانشهر نیز در خصوص این همایش بر لزوم تبیین حقوق شهورندی از طریق عقل و استدلال و شریعت تاکید کرد و گفت: جهاد دانشگاهی با برگزاری چهار دوره همایش ملی حقوق شهروندی، تاثیر بسزایی در جایگاه علمی استان داشته است.
ماموستا مصطفی محمودی امام جمعه پیرانشهر، با اشاره به برگزاری چهارمین دوره همایش حقوق شهروندی، بههمت جهاد دانشگاهی استان، اظهار کرد: اگر مسائلی همچون حقوق شهروندی، از طریق عقل و استدلال و شریعت در دانشگاهها مطرح شود، قطعا تاثیر بسزایی در کشور و بخصوص استان برجای خواهد گذاشت و به حرکت این نهاد نموده عملی علم است.
وی ادامه داد: برگزاری همایشهای علمی و تخصصی همواره تاثیرات بسیاری از نظر افزایش جایگاه علمی بر استان دارند و جهاد دانشگاهی استان نیز با برگزاری چهارمین دوره همایش ملی حقوق شهروندی، نشان داده که در همواره در ارتقای جایگاه علمی استان پیشقدم بوده است.
ماموستا محمودی با بیان اینکه هر آن چیزی که با عقل و استدلال و منطق برای مردم بازگو شود، قابلقبول خواهد بود، تصریح کرد: مردم همه مسائل را با عقل و منطق میپذیرند و در رابطه با حقوق شهروندی نیز اگر این مسائل با عقل و شریعت انسان هماهنگ باشد، درک آن را برایش آسانتر خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه تمامی آحاد جامعه و مسوولان نسبت به یکدیگر حقوق و وظایفی را دارند، خاطرنشان کرد: دین مبین اسلام همواره عدالت و منطق را پذیرفته و در رابطه با حقوق متقابل انسانها در برابر یکدیگر نیز جایگاه ویژهای را قائل شده است.
امام جمعه پیرانشهر با تاکید بر فعالیتهای علمی بینظیر جهاد دانشگاهی، اظهار کرد: امید است برگزاری چنین همایشهای موفق از سوی جهاد دانشگاهی بخصوص در محیط دانشگاهها و مراکز علمی تداوم داشته باشد.
گفتنی است، در این همایش از زحمات دو استاد برجسته حقوقی کشور، پروفسور نجادعلی الماسی پدر علم حقوق بین الملل خصوصی کشور و پروفسور سید محمد هاشمی پدر علم حقوق عمومی و اساسی کشور با اهدای لوح تقدیر و تندیس ویژه همایش تجلیل بعمل آمد.
نظر شما :