توسط سازمان جهاددانشگاهی گیلان انجام شد؛
برگزاری پویش علمی_دانشجویی راهت ادامه دارد
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی گیلان،در آذر ماه سال ۱۳۹۹ دکتر محسن فخریزاده، یکی از دانشمندان ارشد وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و رئیس سابق مرکز تحقیقات فیزیک(PHRC) با طراحی یک عملیات تروریستی به درجهرفیع شهادت نائل گردیدند. پس از شهادت ایشان، جمعی از اعضای سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی استانگیلان که دانشجویان فیزیک هستهای دانشگاه گیلان بودند، برآن شدند به پاس ارج نهادن به تلاشهای بی مثال ایشان در راستای کمک به برنامههای هستهای و نظامی کشور و برای نمایش گوشهای از اراده دانشجویان کشور مبنی بر ادامه دار بودن راه ایشان، اقدامی جمعی صورت دهند.
پس از تایید طرح ؛ پویشی علمی_دانشجویی راهت ادامه دارد... در سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی استان گیلان راه اندازی شد. هدف اصلی این پویش، افزایش سطح آگاهی عمومی نسبت به دانش هستهای و استفاده صلح آمیز از انرژی هستهای با نشر مطالب مرتبط علمی، کارآمد و به روز بود که در قالب های متنوع، توسط اعضای دانشجویی این پویش تهیه و منتشر شد.
ترجمه یکی از کتابهای جامع در حوزه دزیمتری که یکی از بخش های اصلی در پزشکی هسته ای است با استفاده از پتانسیل دانشجویی کشور و در راستای امور علمی تحصیلی به عنوان یک مرجع اصلی در جامعه دانشگاهی، از دیگر برنامههای مهم این پویش بود که با همکاری سازمان انتشارات جهاددانشگاهی کشور به چاپ رسید.
کتاب تمرین دیزمتری داخلی در پزشکی هسته ای نوشته مایکل استابین به همت تیم دانشجویی با ترکیب مریم ساعد، فاطمه فرمیهینی فراهانی، مهدی رحمانی، مهدی بذرکار با همراهی ارزشمند ویکتوریا صیاد دقت کار مدرس زبان دانشگاه جامع علمی کاربردی استان گیلان به عنوان ناظر ترجمه و محمدرضا دیوبند عضو هیات علمی گروه فیزیک پزشکی دانشگاه شهید بهشتی به عنوان ناظر و ویراستار علمی و همچنین به سرپرستی علی فرمیهینی فراهانی دبیر اجرایی پویش و سرپرست گروه ؛ ترجمه و در زمستان 1401 در اختیار جامعه دانشگاهی قرار گرفت.
یکی از کاربردهای مهم و صلح آمیز علم هسته ای استفاده از آن در پزشکی است. فناوری هستهای در حوزه پزشکی دارای سه کاربرد بسیار مهم تشخیص انواع بیماری ها؛ درمان انواع بیماریها، تومورها و سرطانها و همچنین استریل کردن تجهیزات پزشکی می باشد. در مبحث درمان به دو روش از فناوری هستهای استفاده میشود؛ نخست آنکه پرتوها از بیرون بدن به موضع تابیده میشود و این پروسه با مدیریت و تحت نظر پزشک متخصص انجام میشود؛ مدل دیگر این است که پرتوها درون بدن بهوجود میآیند یا کاشته میشوند که عمدتا در روش دوم از رادیو داروها استفاده میشود. همچنین در روش «براکیتراپی»؛ چشمههای پرتو داخل تومور و مناطق سرطانی کاشته شده و مواد پرتوزا باعث نابودی سلولهای سرطانی و تومورها میشود.
دانشجویان این مرز و بوم از پس تمام ناآرامی ها و سختیها و رنجهایی که در کنار مردم درطی سالها تجربه کرده اند، همچنان به صلابت ایران کهن؛ وطنشان را دوست دارند و تا همیشه تاریخ به یادگار بماند که ز صلابت ایران جوان این راه ادامه دارد...
نظر شما :