آموزش فراگیران شرق کشور برای شرکت در آزمون جامع ژئوتوریسم ۱۳۹۸
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر مژگان ثابت تیموری افزود: این دوره به معرفی جاذبههای زمینشناختی و میراث طبیعی وابسته به زمین و طبیعت بیجان خواهدپرداخت.
عضو هیات علمی گروه پژوهشی مدیریت و برنامهریزی پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی خراسان رضوی اظهار کرد: کشورایران، به عنوان مهد تنوع طبیعی که متاثر از ویژگیهای زمین شناختی است، بهشت زمینشناسان و علاقمندان به جاذبههای طبیعی مرتبط با زمین است و سالانه جمعیت قابل توجهی از گردشگران بینالمللی و داخلی را برای بازدید از این جاذبهها به ایران گسیل میکند. براین اساس وظیفه حرفهای متولیان گردشگری، تربیت راهنمایان گردشگری تخصصی است که بعنوان مفسران میراث طبیعی، به این عرصه ورود پیداکنند و اسرار و شگفتیهای ایران زمین را به درستی و از تخصصی برای گردشگران توصیف نمایند.
وی افزود: با توجه به اینکه اینگونه از راهنمایان، نیاز به برخورداری و توانمندی حضور در مناطق مختلف با ویژگیهای خاص (صعب العبور بودن، ارتفاعات دارای شیب زیاد، مسیرهای طولانی بدون دسترسی به امکانات و تسهیلات، غارها، معادن، بیابانها و مناطق کوهستانی) دارند که با شرکت در این دوره، آماده حضور در این عرصهها خواهندشد.
عضو هیات علمی پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی خراسان رضوی افزود: براین اساس پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی با تکیه بر توانمندیهای علمی و حرفهای اساتید متخصص و خبره داخلی و بینالمللی، این دوره را از 28 بهمن ماه 1397 آغاز نمود و فراگیران برای شرکت در آزمون جامع راهنمایان زمین گردشگری تابستان 1398 برای دریافت کارت راهنمای بینالمللی زمین گردشگری آماده خواهند شد.
دکتر ثابت تیموری گفت: این دوره متشکل از 30 سرفصل آموزشی است که نیاز به گذراندن 500 ساعت دروس عملی و نظری دارد. طی این دوره، آشنایی با مفاهیم زمین شناسی، تنوع زمین شناسی ایران، گونههای گیاهی و جانوری، کدهای اخلاقی، قوانین و مقررات، مهارتهای تورگردانی، اصول تفسیر میراث زمین شناختی، کوهنوردی و غار نوردی، چگونگی حضور و زنده ماندن در طبیعت، کمکهای اولیه و چگونگی مواجهه با شرایط بحران آموزش داده خواهدشد.
مسوول آموزش و برگزاری دوره زمین گردشگری در پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: کلاس ها طی روزهای فرد هفته (یکشنبه و سه شنبه از ساعت 14 تا 20 و پنجشنبه ساعت 13 تا 19) در محل سالن اجتماعات پژوهشکده گردشگری و بازدیدهای میدانی روزهای جمعه و با همراهی اساتید درس برگزار میشود.
وی افزود: با توجه به الزام برگزاری تورهای علمی و طبیعت گردی به همراهی راهنمای گردشگری تخصصی دارای کارت معتبر صادر شده از طرف سازمان میراث فرهنگی، نیاز به جذب راهنمایان زمین گردشگری فعال روزبه روز بیشتر می شود که برگزارکنندگان این دوره، خود را متعهد به تحقق این وظیفه و آموزش نیروی خبره میداند.
وی با اشاره به تاکید رییس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی به نیاز به بهرهبرداری مضاعف از معادن و قابلیتهای زمین شناسی و معدنی استان در حوزه گردشگری، گفت: فراگیران اولین دوره زمین گردشگری شرق کشور را متخصصین معدن و زمین شناسی، گردشگری و جغرافیا تشکیل میدهند.
نظر شما :