در نشست مشترک روسای دانشگاه آزاد اسلامی و جهاددانشگاهی تاکید شد؛
بهرهگیری از توان علمی و تحقیقاتی جهاددانشگاهی و دانشگاه آزاد اسلامی برای اجرای پروژههای مشترک/ استفاده دانشگاه از فناوران جهادی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، نشست مشترک دکتر محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی و معاونان و مدیران ارشد این مجموعه با دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی با همراهی اعضای هیات رئیسه این نهاد امروز یکشنبه 10 اردیبهشتماه در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
جهاددانشگاهی و دانشگاه آزاد اسلامی هر دو مولود مبارکه انقلاب اسلامی هستند
رییس دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست مشترک بابیان اینکه جهاددانشگاهی و دانشگاه آزاد اسلامی هر دو مولود مبارکه انقلاب اسلامی هستند که در حوزه علمی و فناوری و آموزش عالی نقشآفرینی میکنند گفت: زمانی که در غرب هنوز مفاهیمی چون مراکز رشد و یا پارکهای علم و فناوری خلق نشده بود در کشورمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی و شروع فعالیت نهادی چون جهاددانشگاهی باهدف اتصال علم به جامعه شروع به کار کرد که کارکردش همان مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری بود.
وی ادامه داد: پس از راهاندازی این مراکز در غرب عدهای به تقلید از آنها خواستار ورود این مفاهیم به کشور شدند و درواقع آنچه خود داشتیم ز بیگانه تمنّا میکردیم.
دکتر طهرانچی با اشاره به سابقه فعالیتش در جهاددانشگاهی گفت: بهنوعی از دوران دانشجویی، پژوهش، آموزش و فناوری را در جهاددانشگاهی فراگرفتم و این نهاد فرصت خوبی برای پرورش و تربیت نیروی انسانی در کشورمان است.
تحصیل 40 درصد دانشجویان کشور در دانشگاه آزاد اسلامی
رییس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه با اشاره به ساختار دانشگاه آزاد اسلامی و تاکید بر اینکه ما بهصورت یک شبکه دانشگاهی در سطح کشور فعالیت داریم گفت: در حال حاضر ۲۲ هزار عضو هیئتعلمی، ۳۲ هزار هیات علمی حقالتدریس، یکمیلیون و دویست و پنجاههزار دانشجو در ۴۰۰ واحد و مرکز این دانشگاه مشغول تحصیل و تدریس هستند.
وی بابیان اینکه حدود 40 درصد دانشجویان کشور در این شبکه دانشگاهی تحصیل میکنند ادامه داد: امسال بالغبر ۵۰۰ هزار دانشجوی ورودی داشتیم و در کنار آن در ۱۸۰ مدرسه زیر نظر دانشگاه آزاد اسلامی ۱۴۰ هزار دانشآموز مشغول تحصیل هستند.
دارا بودن 10 بیمارستان آموزشی، پذیرش سالانه ۶۰ هزار دانشجوی حوزه پزشکی ، ۱۰ هزار ورودی مقطع دکتری و ۹۰ هزار دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد و در کل پذیرش بالغبر۵۰۰ هزار دانشجو در سال جاری از مطالب دیگری بود که رییس دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست مشترک به آن اشاره کرد.
دکتر طهرانچی در ادامه به فعالیت بزرگترین صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی کشور در این دانشگاه اشاره کرد و گفت: اولین نهاد آموزشی هستیم که شورای توسعه و گسترش آمایش برنامهریزی و کارآفرینی را تهیهکرده و با احصا ارتباط بین رشته و مشاغل در ۸۱ ناحیه کشور رشتههای تحصیلی را با تحلیل نیازها تدوین کردیم.
وی با اشاره به طرح پویش اشتغال دانشجویان گفت: در این طرح که امسال 6 هزار دانشجو را تحت پوشش قرارداد، آنها از ۱۸ سالگی در کنار تحصیل در کارخانه نیز مهارتهای لازم را فرامیگیرند و به دنبال آن هستیم در صنایع محوری و بزرگ، محیط عرصه تربیتی داشته باشیم. درواقع مهارت آن است که دانشجو را حرفهای تربیت کنیم.
استفاده دانشگاه آزاد اسلامی از فناوران جهاددانشگاهی در سطح کشور
رییس دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه برای همکاری مشترک زمینههای بسیاری داریم ادامه داد: در زمینههای آموزش، پژوهش، فناوری و حوزههای پزشکی و فرهنگی و هر جا که نیاز به توسعه فعالیتهاست میتوان از ظرفیت مشترک بهره گرفت.
دکتر طهرانچی در این زمینه گفت: شبکه فناوران جهاددانشگاهی در سطح کشور فعالیت دارند و دانشگاه آزاد از این ظرفیت میتواند برای همکاری مشترک و توسعه فعالیتهای فناورانه استفاده کند.
وی با اشاره به اینکه شعاری محوری ما معرفت، مهارت و نوآوری است گفت: دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاهی مردمی و جامعه پرداز است و به امید خدا این دانشگاه در آینده تمدن ساز هم خواهد بود .
امکان فرصت مطالعاتی برای اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد در جهاددانشگاهی
رییس جهاددانشگاهی نیز در این مراسم با تبریک عید سعید فطر و گرامیداشت روز ملی خلیجفارس گفت: وجه مشترک زیادی بین دانشگاه آزاد اسلامی و جهاددانشگاهی وجود دارد و همانگونه که اشاره شد هر دو مجموعه مولود انقلاب اسلامی هستند.
دکتر مسلمی نائینی بابیان اینکه سازمانهای مشابه جهاددانشگاهی در جهان همانند فراونهوفر ۵۰ درصد بودجه خود را از دولت دریافت میکند ادامه داد: اما در جهاددانشگاهی ۲۰ تا ۲۵ درصد بودجه از دولت گرفته میشود و ۷۵ درصد دیگر نیازها را خودمان تهیهکرده و ارزشافزوده داریم.
وی یکی از ویژگیهای جهاددانشگاهی را تربیت نیروی انسانی برای سازمانهای مختلف در طول سالهای فعالیتش ذکر کرد و گفت: این موضوع از برکات جهاددانشگاهی است که توانسته است نیروهای فرهیخته و انقلابی زیادی برای بسیاری از سازمانها تربیت کند.
رییس جهاددانشگاهی با اشاره به فعالیت حدود 7 هزار جهادگر در سطح کشور و بیان اینکه 10 درصد این گروه را اعضای هیات علمی تشکیل میدهند گفت: ۴۰ هزار دانشجو نیز در دو دانشگاه و مراکز آموزش عالی و علمی کاربردی این نهاد مشغول تحصیل هستند.
دکتر مسلمی نائینی در ادامه به فعالیت سه پارک علم و فناوری البرز، کرمانشاه و پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی زیر نظر این نهاد اشاره کرد و گفت: برنامهریزیشده تا پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی در صورت حمایتها به دهکده فناوری نرم تبدیل شود، زیرا در حال حاضر ۱۵۰ شرکت را در این پارک پذیرش کردیم که ۴۰۰ شرکت دیگر نیز متقاضی پذیرش هستند و نیاز به توسعه فعالیتهاست.
رییس جهاددانشگاهی در ادامه با اشاره به اینکه در حوزه فنی و مهندسی این نهاد فعالیتهای ارزشمندی انجام داده است گفت: همچنین فعالیت پژوهشگاه رویان نمونه شاخص فعالیتهای جهاددانشگاهی درزمینهٔ پزشکی است که توسط زندهیاد مرحوم کاظمی آشتیانی بنانهاده شد که همواره این فعالیتها موردتوجه رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز قرار دارد.
درمان ناباروری؛ سلول درمانی و ژندرمانی، درمان سرطان و دیگر زمینههای فعالیت پزشکی، فنی و فرهنگی ازجمله پیشنهادات رییس جهاددانشگاهی برای توسعه همکاریهای مشترک با دانشگاه آزاد اسلامی بود.
دکتر نائینی در پایان سخنانش با اشاره به جذب و فعالیت نخبگان در جهاددانشگاهی گفت: با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این امکان در حال فراهم شدن است تا نخبگان پس از تحصیل در این نهاد مشغول به کار شوند که دانشگاه آزاد اسلامی میتواند از این ظرفیت و همچنین فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی خود در مراکز تحقیقاتی و پژوهشگاهها و پژوهشکدههای جهاددانشگاهی استفاده کند.
زمینههای مشترک همکاری دو مجموعه دانشگاه آزاد و جهاددانشگاهی
گفتنی است در بخش دیگری از این نشست مشترک معاونان و مدیران ارشد این دو مجموعه به بیان دیدگاهها و ظرفیتها برای همکاریهای مشترک پرداختند.
ازجمله این ظرفیتها میتوان به استفاده و همافزایی از شبکه سراسری جهاددانشگاهی و دانشگاه آزاد اسلامی برای اجرای پروژههای مشترک درزمینه های تحقق شعار سال؛ فعالیتهای علمی و پژوهشی و سرمایهگذاری مشترک در حوزههای پزشکی، فنی و مهندسی، کشاورزی،علوم انسانی و فرهنگی اشاره کرد.
همکاری مجموعه بیمارستانی دانشگاه آزاد اسلامی با پژوهشگاه رویان و دیگر مراکز پزشکی جهاددانشگاهی، فعالیت در زمینههای پالایش و فرآوری نفت، قطعهسازی و هوش مصنوعی، آب زباله سوزها، سلامت و امنیت غذایی ؛ تقریب مذاهب و موضوع امامت و مهدویت و مسائل خانواده و عفاف حجاب از دیگر پیشنهادها برای توسعه فعالیتهای مشترک بود.
گفتنی است، دکتر حسن فارسی قائممقام و معاون هماهنگی و امور مجلس، دکتر یعقوب فتح الهی معاون پژوهش و فناوری، دکتر سید رضی آقا سیدی معاون پشتیبانی و مدیریت منابع، دکتر محمد محسن غفوریان معاون آموزش و کارآفرینی؛ دکتر مسعود ابراهیمی سرپرست سازمان تجاریسازی فناوری و اقتصاد دانشبنیان؛ دکتر مهدی باصولی رییس دانشگاه علم و فرهنگ؛ دکتر نجمه یزدان فر مشاور امور بانوان و رییس پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی، دکتر ابوالقاسم رئیسی مدیرکل روابط عمومی، امیر طهرانچی مشاور رییس و مدیرکل حوزه ریاست و سید یوسف حسینی مدیرکر حراست جهاددانشگاهی و همچنین دکتر علی سروری مجد مشاور و رئیس مرکز حوزه ریاست، روابط عمومی و هماهنگی امور استانها، دکتر محمد قربانی معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی، دکتر علیاکبری معاون علوم، مهندسی و کشاورزی، دکتر محسن نفر معاون علوم پزشکی، دکتر مجید مشکینی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری، دکتر فاطمه حمیدی فر مدیرکل پژوهش و تحصیلات تکمیلی معاونت علوم انسانی و هنر، دکتر حمید افتخاری مدیرکل کتابخانهها ،مجلات، انتشارات علمی و علمسنجی، دکتر سعید آزادیان دبیر شورای گسترش، آمایش، برنامهریزی و کارآفرینی و دکتر جمشید صباغ زاده رییس واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی ازجمله شرکتکنندگان این نشست مشترک بودند.
نظر شما :