عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تاکید کرد:
استفاده از ظرفیت جهاددانشگاهی برای رفع مشکلات مازندران
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، علی بابایی کارنامی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در نشست با رئیس و معاونان جهاددانشگاهی مازندران، با اشاره به اهمیت و رسالت جهاد دانشگاهی، اظهار کرد: ماهیت جهاد دانشگاهی برای همگان ثابت شده است. این مجموعه میتواند برخی از وظایف دستگاه را انجام داده در حوزه اشتغال و مهارت آموزی اثرگذار باشد.
نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی، افزود: جنگل، اقتصاد دریا محور و منابع آبی برای کشاورزی از جمله این مسائل است. به عنوان مثال به دلیل وجود کانالهای آبی سنتی، بخش اعظمی از آبهای کشاورزی در مسیر به هدر میرود و اگر زهکشی و تسطیح اراضی به درستی انجام شود از محل بهرهوری مدیریت آب سرعت اشتغال بالا خواهد رفت.
این مسئول درباره فروش زمینهای حاصلخیز مازندران، گفت: بعضیها در پایتخت نمیخواهند کشاورزی در مازندران رونق بگیرد به همین دلیل زمینهای زراعی ما را خریداری و به محلی برای استراحت خود تبدیل میکنند.
بابایی کارنامی هزینه اشتغال در حوزه کشاورزی را کمتر از صنعت دانست و گفت: طبق برآوردهای انجام شده هزینه بخش کشاورزی در مازندران ۵۰ میلیون تومان است که به نسبت صنعت، هزینه کمتری به حساب میآید . ولی با همه این نعمات خدادادی، همچنان نرخ بیکاری استان، به خصوص میان فارغ التحصیلان دانشگاهی بالا است.
طرح تنفس جنگل تصمیمی اشتباه بود
نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: طرح تنفس جنگل بدون اینکه برای آن جایگزین تعریف شود، اشتباه و پاک کردن صورت مسئله بود زیرا بیش از ۶۰ نوع شغل و فرآوری محصولات وابسته به جنگل است، با این کارعملاً این اشتغال را از دست دادهایم .
این مسئول با اشاره به اینکه اجرا طرح تنفس جنگل زمینه ساز پدیدههای اجتماعی شده است، اظهار کرد: در برخی روستاها مانند چورت این اتفاق زندگی بیش از ۳۷۰ خانوار را تحت الشعاع قرار داد، به طوری که در این روستا ۶۰۰ پرونده قاچاق چوب تشکیل شد. به منظور رفع معضلات این روستا و در مناطقی که به علت طرح تنفس جنگل دچار اشکال شدهاند، سه طرح توانمندسازی، یارانه مستقیم و استفاده از ظرفیت کارآفرین را در نظر گرفتهایم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از جهاددانشگاهی خواست تا با طرحهای نوین و دانش بنیان به این موضوع ورود کند و از وجود بیش از ۲۸ مشوق مجلس برای طرحهای دانشبنیان به منظور کمک به حل مشکلات این روستاها استفاده کند.
اقدامات موثر در رفع تنش آبی
وی در خصوص رفع مشکلات تنش آبی مازندران، اظهار کرد: به منظور آبرسانی به آب بندانهای جویبار پروژه انتقال و تقویت زیرساختهای مورد نیاز از سد آیت الله صالحی مازندرانی را تعریف کردهایم که در اردیبهشت ماه به انجام میرسد.
بابایی کارنامی افزود: همچنین امسال مبلغ ۵ هزار میلیارد ریال برای تجهیز و بهسازی آب بندانهای استانهای شمالی به بودجه دولت اضافه شد که فرصت خوبی برای نوسازی و بهسازی آب بندانهای استان است. اگر بتوانیم این زیرساخت را آماده کنیم، ظرفیتی بیش از سد شهید رجایی در این آب بندانها ذخیره آب خواهیم داشت.
بابایی کارنامی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار در مازندران اشاره کرد و گفت: در برنامه هفتم توسعه تمرکز خوبی در ساماندهی مراکز آموزشی و مهارتآموزی وجود دارد. معتقدیم اگر مهارت آموزی و حمایت سیستمی از مشاغل خرد و خانگی انجام پذیرد، بسیاری از مشکلات اشتغال حل خواهد شد .
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در خصوص توجه به سلامت و بهداشت درمان، اظهار کرد: صندوق حمایتی در بیمه سلامت تشکیل شد که با پشتیبانی از بیمه تکمیلی در صورت وجود مدارک و اسناد پزشکی، برای ناباروری و بیماریهای خاص به صورت تقریبا نامحدود هزینهها را پرداخت میکند.
این مسئول با ابراز عقیده درباره مشکلات بخش سلامت کشور، یادآور شد: شبکه سلامت کشور درمان محور است نه بهداشت محور؛ اگر بهداشت محور باشیم هزینهها کاهش و امید به زندگی بیشتر خواهد شد.
نظر شما :