دکتر دهقانی فیروزآبادی تاکید کرد:

دانشگاه علم و فرهنگ درگاهی برای وصل ظرفیت جهاددانشگاهی به زیست بوم علم و فناوری کشور است/ ایجاد مدرسه فناوری‌های نوین در این نهاد

۲۴ فروردین ۱۴۰۲ | ۱۴:۳۸ کد : ۵۵۸۶۲ آموزش و کارآفرینی تاپ خبر
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور در بازدید از دانشگاه علم و فرهنگ تاکید کرد که این دانشگاه می‌تواند یک درگاه بزرگ برای وصل ظرفیت جهاددانشگاهی به زیست بوم علم و فناوری کشور، شرکت‌های دانش بنیان و فعالان فناور باشد.
دانشگاه علم و فرهنگ درگاهی برای وصل ظرفیت جهاددانشگاهی به زیست بوم علم و فناوری کشور است/ ایجاد مدرسه فناوری‌های نوین در این نهاد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر روح الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس جمهور و عضو هیات امنا جهاددانشگاهی، پنجشنبه ۲۴ فروردین با حضور در دانشگاه علم و فرهنگ جهاددانشگاهی و بازدید از بخش‌های این دانشگاه و پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی، نشست مشترکی را با دکتر مهدی باصولی رییس دانشگاه علم و فرهنگ و مدیران ارشد این دانشگاه برگزار کرد.

دکتر دهقانی فیروزآبادی در نشستی با حضور مدیران ارشد این دو مجموعه و با اشاره به بازدیدش از سه مجموعه جهاد دانشگاهی در ۳ روز گذشته تاکید کرد: با صمیم قلب باور دارم که جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی با شاخص‌های دولتی و خصوصی، راه‌حلی خوش فکرانه بوده که بتواند در اقتصاد کشور کارهای بزرگی انجام دهد؛ همانطور که در مقاطع زمانی مختلف این نهاد کارهای بزرگی انجام داده است.

وی جهاددانشگاهی را ظرفیتی در جمهوری اسلامی ایران دانست که کمتر دیده شده، اما به صورت ویژه مورد توجه مقام معظم رهبری قرار دارد، یادآور شد: رهبر انقلاب تاکنون به هیچ نهادی جز جهاد دانشگاهی علاقه نشان نداده‌اند؛ ایشان در سخنرانی‌های مختلف، جملات امیدبخش و انرژی‌بخشی در مورد جهاد دانشگاهی مطرح و اعلام کردند: «در اعماق دلم به جهاد دانشگاهی ارادت دارم».

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور گفت: این یکی از جملات رهبری در مورد جهاد دانشگاهی است که این جمله را به شخصه دوست دارم. این موارد نشان می‌دهد که افراد جهاد دانشگاهی، پرانرژی، کم توقع و پرکار بوده‌اند و این از مزیت ویژه این نهاد به شمار می‌رود.

دکتر دهقانی فیروزآبادی ضمن اشاره به جایگاه دانشگاه علم و فرهنگ وابسته به جهاد دانشگاهی اظهار کرد: این دانشگاه یک دانشگاه غیرانتفاعی است که در بعضی حوزه‌ها از دانشگاه‌های دولتی نه تنها چیزی کم ندارد، بلکه توانمندتر هم هست و سردسته دانشگاه‌های غیرانتفاعی کشور نیز محسوب می‌شود. همچنین در این دانشگاه اساتید جوانی حضور دارند که شاخص بوده و حتی جزء دانشمندان یک درصد نیز هستند. 

عضو هیات امنا جهاددانشگاهی تاکید کرد: باید برنامه‌ریزی برای این دانشگاه که سردسته دانشگاه‌های غیرانتفاعی کشور است، صورت گیرد تا به مرحله رشد و توسعه برسد؛ البته رییس دانشگاه علم و فرهنگ اشراف کاملی به ظرفیت‌های مجموعه‌های جهاد دانشگاهی دارند و این یک مزیت ویژه است.

دکتر دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه دانشگاه علم و فرهنگ می‌تواند یک درگاه بزرگ برای وصل ظرفیت جهاددانشگاهی به زیست بوم علم و فناوری کشور، شرکت‌های دانش بنیان و فعالان فناور باشد، گفت: شاید این وصل کمی دشوار به نظر برسد، اما باید یک مدل اقتصادی- ماموریتی وجود داشته باشد تا این حلقه اتصال بوجود آید. در این صورت این دانشگاه، یک درگاه ورودی می‌شود که هر کسی می‌تواند وارد این عرصه شود، اما لازمه آن برنامه‌ریزی است.

اهمیت تعریف بسته ماموریتی – اقتصادی برای جهاد دانشگاهی

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور همچنین جهاددانشگاهی را بستر فعالیت کارآموزی دانشجویان در دانشگاه‌ها توصیف کرد، ادامه داد: جهاددانشگاهی در حوزه‌های مختلفی ورود کرده و پروژه‌های متعددی را پیش برده است. ضمن آنکه این مجموعه به هر حوزه‌ای که ورود کرده، پروژه‌هایی اجرایی شده است؛ از این رو باید جهاد دانشگاهی با سایر نهادهای راهبردی علم و فناوری مانند معاونت علمی همسو باشد، زیرا ظرفیت‌های جهاد حیف است. در این راستا به نظر می‌رسد که باید بسته ماموریتی – اقتصادی برای جهاد دانشگاهی تعریف کنیم تا جذابیتی برای دانشگاه علم و فرهنگ وجود داشته باشد و اعضای هیئت علمی آن نیز بتوانند برای ایجاد جریان‌سازی در دانشگاه فعالیت کنند.

وی با اشاره به اداره کل اقتصاد خلاق و ستاد توسعه فناوری نرم معاونت علمی گفت: تنها حوزهای که در معاونت علمی علاوه بر ستاد، اداره کل آن را نگه داشتیم، حوزه فناوری‌های نرم و فرهنگی است؛ هدف‌گذاری در این ستاد، استفاده از ظرفیت‌های تاریخی، اقلیمی، مردمی و دانشگاهی کشور و تولید ثروت است. 

دکتر دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه ژاپن کشوری است که تاریخ دارد، اما اقلیم ندارد گفت: ۱۰ درصد GDP این کشور به اقتصاد خلاق اختصاص دارد. در ایران برای این منظور کمتر از ۳ درصد اختصاص داده‌ایم و این قابل تامل است. 

پیاده‌سازی مدل الگویی پارک فناوری پردیس در پارک جهاددانشگاهی

وی با اشاره به پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی افزود: این پارک، زیرساخت فیزیکی مناسبی ندارد. در واقع پارک علم و فناوری دانشگاه علم و فرهنگ که متعلق به جهاددانشگاهی است در بخش کوچکی از دانشگاه علموفرهنگ مستقر است.

دکتر دهقانی فیروزآبادی با تاکید بر اینکه وقتی از پارک حرف می‌زنیم یعنی زیست بوم زندگی، گفت: این پارک باید با الگوبرداری از پارک فناوری پردیس که با همکاری معاونت علمی، جهاد دانشگاهی، وزارت راه و شهرسازی و...شکل گرفته، توسعه یابد و محوریت پیگیری برنامه برعهده جهاددانشگاهی باشد. باید زیرساخت خوبی مانند پارک فناوری پردیس برای توسعه پارک جهاد دانشگاهی داشته باشیم که هر کسی در تهران خواستار بازدید از صنایع فرهنگی باشد، به اینجا بیاید و اگر خواستار بازدید تکنولوژی باشد، به پارک پردیس برود.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور تصریح کرد: این پارک ۲۰ هکتاری که برای دهکده و پارک جهاددانشگاهی در نظر گرفته شده است، خوب اما کم است و باید این نهاد ویژگی‌های خوبی داشته باشد و در دسترس مردم قرار بگیرد.

دکتر دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه معاونت علمی نمی‌تواند به صورت مستقیم به پارک و دانشگاه زیرمجموعه جهاددانشگاهی کمک کند افزود: باید برنامه‌ریزی شود تا با محوریت مدیریتی جهاددانشگاهی، مدل الگویی پارک فناوری پردیس در پارک جهاد دانشگاهی پیاده‌سازی شود. 

وی با تاکید بر اینکه پارک‌هایی از این دست نیاز به نرم‌افزار دارند، خاطر نشان کرد: ما در اقتصاد خلاق به نرم‌افزارهای هم‌افزایی نیاز داریم که باید برای مردم طراحی شود. درست است که در کشور ۳۰۰ انیمیشن‌ساز ماهر فعالیت می‌کنند که پروژه‌های خارجی دارند، اما ما نباید شبیه پژو فرانسه قطعه تولید کنیم، بلکه برای تولید محصول با کمپانی‌های دیگر در ارتباط باشیم و لازم است نرم‌افزاری طراحی شود که صاحب محصول در حوزه‌های خلاق و فناوری‌های نرم شویم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور خطاب به رییس دانشگاه علم و فرهنگ و رییس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی خاطر نشان کرد: امیدواریم تا پایان اردیبهشت‌ماه به یک جمع‌بندی در مورد زیست بوم استارتاپی، شرکت‌های دانش بنیان و فناوران نوپای جهاد دانشگاهی و همسویی آن با یک مجموعه برسیم.

ایجاد کارگروه مشترک برای جذب نخبگان در مراکز علمی جهاددانشگاهی

رییس دانشگاه علم و فرهنگ نیز در این نشست مشترک ایجاد مرکز تخصصی برای ارائه خدمات حقوقی تخصصی به فناوران، گردشگری درمانی و ایجاد مرکز نوآوری مد و پوشاک را از برنامه‌های این پارک نام برد و گفت: از معاونت علمی درخواست حمایت در جهت رساله های دکتری و طرح‌های پسا دکتری دانشگاه علم و فرهنگ و ایجاد شتابدهنده در پارک ملی علم و فناوری‌های نرم و صنایع خلاق داریم.

 دکتر باصولی با بیان اینکه این دانشگاه به عنوان بزرگترین دانشگاه غیر انتفاعی کشور در سال ۱۳۷۲ ذیل جهاد دانشگاهی تاسیس شد، افزود: پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی و کالج بین‌المللی، از واحدهای این دانشگاه است ضمن آنکه موفق به کسب رتبه نوآوری در میان دانشگاه‌های کشور در سایمگو شدیم.

وی تعداد رشته‌های این دانشگاه را ۹۰ رشته و تعداد دانشجویان آن را ۸۲۶۵ نفر ذکر کرد و ادامه داد: ۱۲۰ هیات علمی و ۶۸۳ مدرس حق‌التدریس در این دانشگاه مشغول به فعالیت هستند؛ ضمن آنکه ۲ نشریه علمی پژوهشی و ۳ نشریه تخصصی در این دانشگاه به چاپ می رسد.

دکتر باصولی از انعقاد تفاهم‌نامه‌هایی با ۹ دانشگاه خارجی خبر داد و یادآور شد: ۹۳ دانشجوی غیرایرانی در کالج بین‌المللی دانشگاه علم و فرهنگ مشغول از مقطع کارشناسی تا دکتری به تحصیل هستند. همچنین قراردادی با دانشگاه IMC اتریش به منظور دریافت فاند اراسموس پلاس، منعقد کردیم.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی این دانشگاه برای رسیدن به دانشگاه نسل چهارم خاطر نشان کرد: برای نسل چهارم دانشگاه‌ها تعاریف مختلفی ارائه شده است، ولی ما معتقدیم دانشگاه نسل چهارم محلی برای توسعه ارزش‌ها است؛ چرا که توسعه ارزش‌ها مغفول‌ترین کارکرد دانشگاه‌ها است.

دکتر باصولی اضافه کرد: براین اساس نسل چهارم دانشگاه‌ها از دید ما دانشگاهی است که بر حوزه‌های نوآوری، پژوهش مسوولان و مسوولیت اجتماعی متمرکز است و در این مسیر، بازیگران این دانشگاه، استادان، کارکنان، دانشجویان، دانش‌آموختگان، مدیران و مسوولان هستند.

وی با بیان اینکه در مسیر رسیدن به دانشگاه ارزش‌آفرین باید در حوزه‌های سلامتی، روان شناختی، اجتماعی، اقتصادی، معنوی و اخلاقی برنامه‌ریزی شود، گفت: از آنجایی که دانشگاه علم و فرهنگ وابسته به جهاد دانشگاهی است، می‌توان از ظرفیت‌های این نهاد (در این حوزه‌ها) بهره‌برداری کرد.

رییس دانشگاه علم و فرهنگ با اشاره به برنامه‌های آتی این دانشگاه افزود: در حال حاضر ما مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) را داریم، ولی نیاز به مرکز داده کاوی داریم و درصدد ایجاد مرکز ایسپا پلاس با همکاری دانشکده‌های علوم انسانی هستیم و اجرای آن نیاز به حمایت دارد.

استفاده از ظرفیت جهاد دانشگاهی در حوزه گردشگری درمانی

وی ایجاد گردشگری درمانی را از دیگر برنامه‌های این دانشگاه نام برد و در این باره توضیح داد: در حال حاضر (در جهاد دانشگاهی) پژوهشگاه رویان، پژوهشگاه ابن‌سینا و پژوهشکده سرطان معتمد (مرکز تحقیقات سرطان پستان) را داریم و اگر این امر را به ما واگذار کنند، می‌توانیم گردشگری درمانی را ایجاد کنیم.

دکتر باصولی با اشاره به برنامه دکتر دهقانی فیروزآبادی در زمان ریاست جهاددانشگاهی برای جذب رتبه‌های برتر و برگزیدگان المپیادهای علمی در این نهاد اظهار کرد: بر این اساس می‌توانیم کارگروهی را با بنیاد ملی نخبگان راه‌اندازی کنیم تا از توانمندی این افراد در مراکز تحقیقاتی جهاد دانشگاهی بهره‌مند شویم تا هم جهاد دانشگاهی از ظرفیت‌های نخبگان بهره‌مند شوند و هم به اشتغال این افراد کمک شود.

رییس دانشگاه علم و فرهنگ، ایجاد ستاد صنایع کوچک و متوسط را از دیگر برنامه‌های این دانشگاه نام برد و افزود: ایجاد مرکز خدمات حقوقی به فناوران از ایجاد فناوری تا ثبت آن خدمات تخصصی، در دستور کار قرار دارد.

پیشنهاد ایجاد مدرسه فناوری‌های نوین در جهاد دانشگاهی

وی، پیشنهاد ایجاد مدرسه فناوری‌های نوین را ارائه کرد و یادآور شد: ایجاد مرکز ثبت فناوری با هدف ارزشگذاری، سرمایه گذاری و بیمه، راه‌انداری مرکز هم‌افرینی مد و پوشاک ایرانی اسلامی و اجرای طرح ایجاد، توسعه و معرفی الگوی اجرایی از دیگر پیشنهادات ما است.

دکتر باصولی، در خصوص طرح ایجاد، توسعه و معرفی الگوی اجرایی گفت: در حال حاضر سالانه ۲ هزار فارغ‌التحصیل داریم که آنها در این طرح به ۳ مسیر صاحب کسب و کار شدن، فریلنسری و دادن مهارت‌های برجسته، هدایت خواهند شد.

به گزارش ایسنا رییس دانشگاه علم و فرهنگ همچنین گفت: ما از مجموعه معاونت علمی درخواست‌ کمک‌هایی را داریم که شامل این موارد می‌شود:

• حمایت از برنامه ها و رویدادهای کارآفرینان؛

• حمایت جهت ایجاد مراکز نوآورانه؛

• حمایت در جهت اعطای گرنت؛

• ایجاد کرسی پژوهشی به اعضای هیات علمی؛

• حمایت از رخدادهای علمی دانشگاه؛

• حمایت جهت راه‌اندازی خانه خلاق و نوآوری حوزه‌های بازی و اسباب بازی و سرگرمی؛

• حمایت برای استفاده از تسهیلات نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی؛

• حمایت از ساخت فضای مسکونی اعضای هیات علمی؛

• حمایت از رساله‌های دکتری و طرح‌های پسا دکتری؛

• ایجاد شتابدهنده در پارک ملی علم و فناوری‌های نرم و صنایع خلاق

 

ایجاد شهرک صنایع فرهنگی در پایتخت

دکتر محمدحسن ایمانی خوشخو، رییس پارک علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی نیز در این نشست از تاسیس شهرک صنایع فرهنگی به منظور استفاده از قابلیت‌های فناورانه حوزه فرهنگی در پایتخت خبر داد.

دکتر محمدحسن ایمانی خوشخو، رییس پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی گفت: پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی در گستره ملی و موضوعی، از جمله پارک‌های منحصر به فرد کشور محسوب می‌شود و طی ۶ ماه گذشته دستاوردهای خوب ملی کسب کرده است.

وی، یکی از دستاوردهای این مجموعه را مربوط به حوزه طلا و جواهر دانست و ادامه داد: در حال حاضر یکی از مشکلات اساسی این حوزه مربوط به طراحی طلا و جواهرات می‌شود؛ به گونه‌ای که متاسفانه ایران اکنون در این زمینه نسبت به کشورهای منطقه عقب‌تر است.

دکتر ایمانی خوشخو با بیان این نکته که طلا و جواهرات کشور امارات با وجود وزن کمتر، فروش بیشتری دارد و دلیل آن در طراحی است، اظهار کرد: در این راستا با اتحادیه طلا و جواهر برای همکاری در این زمینه مذاکره داشتیم. ضمن آنکه نخستین دوره جایزه ملی طلا و جواهر را نیز برگزار کرده‌ایم.

وی افزود: رشته گیم از جمله رشته‌های پول‌ساز دنیا است و از سوی دیگر شرکت‌های گیم ایران جدا از یکدیگر به فعالیت می‌پردازند؛ از این رو در سال گذشته از ۱۰۰ شرکت فعال در حوزه گیم دعوت به عمل آوردیم که اکنون دو سوم این شرکت‌ها به عضویت پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی درآمده‌اند. همچنین در حوزه انیمیشن نیز با وزارت ارشاد تعامل برقرار کردیم و امیدواریم تا ۵ ماه آینده شاهد اتفاق‌های بزرگی در این حوزه باشیم.

رییس پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی با اشاره به عدم شناخت کشور نسبت به افراد دارای ایده‌های خلاقانه در حوزه‌های مختلف خاطر نشان کرد: نمونه آن، ایده‌پردازان در حوزه طراحی بسته‌بندی صنایع فرهنگی است که ۵۰۰ طراح صاحب ایده داریم و هم‌اکنون جذب پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی شده‌اند و با ایجاد یک شبکه بزرگ به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

دکتر ایمانی خوشخو اظهار کرد: اکنون بیش از ۲ هزار کانون فرهنگی و هنری در کشور داریم که به شکل سنتی اداره می‌شوند؛ در حالی که جوانان امروز رغبتی به آنها ندارد. طی تعاملی که با وزارت ارشاد داشته‌ایم، بنا داریم با اجرای فعالیت‌های فناورانه در این مراکز، باعث جذب جوانان در این عرصه شویم. طی ۲ ماه آینده قراردادی پیرامون این مساله با وزارت ارشاد منعقد خواهیم کرد.

رییس پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی بیان کرد: در حوزه سینما نیز طرح استارتاپ‌های سینمایی را دنبال می‌کنیم. یکی از مشکلات کشور این حوزه فیلم‌نامه‌نویسی است. اکنون جوانان خوش فکر این حوزه شناسایی شده‌اند و استارتاپی در این زمینه ایجاد خواهیم کرد. در حوزه موسیقی نیز با پاره‌ای از مشکلات مواجه هستیم. قرار است با کمک بنیاد ملی موسیقی ایران و موسیقی‌دانان مطرح این حوزه، جوانان فاقد اشتغال و خلاق را جذب کنیم.

دکتر ایمانی خوشخو خاطرنشان کرد: همچنین به دنبال تاسیس شهرک صنایع فرهنگی در تهران هستیم. در این طرح قابلیت‌های فناورانه حوزه فرهنگی مدنظر است. تولید، فروش و صادرات محصولات فعالان این حوزه نیز نمایش داده خواهد شد. ضمنا این شهرک از جاذبه گردشگری نیز برخوردار است. اکنون به دنبال ایجاد فضای مناسب برای ایجاد این شهرک هستیم.

همچنین دکتر دهقانی فیروزآبادی با همراهی مدیران ارشد معاونت علمی، فناوری و اقتصاددانش‌بنیان ریاست جمهوری از بخش‌های پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی در دانشگاه علم و فرهنگ بازدید کرد و با تعدادی از فناوران مستقر در پارک به گفت و گو پرداخت.

کلید واژه ها: دانشگاه علم و فرهنگ جهاددانشگاهی دکتر دهقانی فیروزآبادی


نظر شما :