توصیه‌هایی برای کنترل هزینه‌های درمان ناباروری+زمان طلایی درمان

۰۶ اسفند ۱۳۹۷ | ۱۷:۰۹ کد : ۵۵۷۷
مدیر مرکز درمان ناباروری پژوهشگاه ابن‌سینا جهاددانشگاهی با تأکید بر آن که زوج های مبتلا به اختلالات ناباروری باید ۶ ماه تا حداکثر یک سال بعد از تلاش ناموفق برای فرزند آوری، به مراکز ناباروری مراجعه کنند و تحت درمان قرار گیرند، گفت: یکی از علل عدم مراجعه، هزینه بالای درمان است که در مرکز درمان ناباروری پژوهشگاه ابن‌سینا، شرایط استفاده از تعرفه‌های دولتی را فراهم کرده‌ایم.
توصیه‌هایی برای کنترل هزینه‌های درمان ناباروری+زمان طلایی درمان

 

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایسنا، به شرایط استفاده از تعرفه‌های دولتی در مراکز درمانی ابن‌سینا اشاره کرده و توضیح داد: تعرفه‌های دولتی شامل استفاده از بودجه‌ای است که دولت اعلام کرده و به ازای هر بیمار معادل یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است؛ به شرط آنکه بیمار برای اولین بار در سیکل درمان ناباروری قرار گرفته باشد.

وی اضافه کرد: با توجه به آنکه شرایط گرفتن مبلغ فوق برای بیماران مقداری پیچیده است، در مرکز درمان ناباروری ابن سینا تسهیلاتی به جهت پایین نگه داشتن هزینه‌های درمان در بیش‌ترین حد ممکن ارائه کردیم و در یک اقدام موازی و خارج از مراکز جهاد دانشگاهی، توانستیم حمایت درمانی سهل و آسانی را، در کنار خدماتی که دولت ارائه داده، در اختیار بیماران قرار دهیم. بدین ترتیب بیماران می‌توانند در مراکز درمان ناباروی وابسته به جهاد دانشگاهی، از خدمات ارزان و مقرون به صرفه درمان ناباروری بهره‌مند شوند.

مدیر مرکز درمان ناباروری پژوهشگاه ابن‌سینا گفت: طبیعتاً بیمار باید نسبت به دریافت مبلغ تعرفه‌های دولتی اقدام کند و بعد به ما مراجعه کند؛ به عبارتی اجرایی شدن این اقدام بدین معنا است که دولت مستقیم به ما پول پرداخت کند. خدمت فوق در حال حاضر در مرکز درمان ناباروری شماره ۲، واقع در بیمارستان کمالی استان البرز ارائه می‌شود.

وی تأکید کرد: به عبارتی مرکز درمان ناباروری پژوهشگاه ابن‌سینا از طریق هماهنگی‌های مربوطه و انجام اقدامات لازم، موفق شده تعرفه دولتی یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان را با شرایط آسان‌تر نسبت به دولت در اختیار بیمار قرار دهد.

 

خدمات درمان ناباروری تحت پوشش بیمه‌ها قرار نگرفته است

مدیر مرکز درمان ناباروری پژوهشگاه ابن‌سینا با اشاره به اینکه خدمات درمان ناباروری تحت پوشش بیمه‌ها قرار نگرفته است، تصریح کرد: تلاش زیادی از باب هماهنگی با بیمه‌ها، مسئولین وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی انجام دادیم. حتی یک سال کنگره "بیمه و ناباروری" برگزار کردیم و تمام دست‌اندرکاران را دعوت کردیم؛ با این هدف که بتوانیم خدمات درمان ناباروری را تحت پوشش بیمه‌ها قرار دهیم. با وجود این بیمه‌ها با عنوان اینکه هزینه کافی برای تحت پوشش قرار دادن خدمات جدید ندارند، از ارائه خدمات بیمه‌ای در این خصوص سر باز می‌زنند و به نوعی معتقدند که این خدمات در اولویت آن‌ها نیست.

دکترصادقی‌تبار سپس به ارائه آماری درباره شیوع ناباروری پرداخت و تشریح کرد: طرح ملی که از سوی مرکز درمان ناباروری پژوهشگاه ابن‌سینا انجام شد، نشان داد شیوع ناباروری بین ۱۶ تا ۲۰ درصد در بین استان‌های مختلف، متفاوت است. با در نظر گرفتن میانگین بین ۱۸ تا ۱۹ درصد، تقریباً از هر ۵ زوج، یک زوج به یکی از انواع اختلالات حوزه باروری مبتلا هستند. با توجه به این میزان شیوع اختلالات باروری، لازم است خدمات بیمه‌ای آن تحت پوشش قرار گیرد تا بار مالی درمان را از روی دوش بیماران بردارد.

 

زمان طلایی درمان برای درمان اختلالات ناباروری

وی تصریح کرد: متأسفانه به دلیل عدم آگاهی، زوجین مبتلا به اختلالات ناباروری، دیر به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند و زمان طلایی درمان را از دست می‌دهند. علت دوم عدم مراجعه، آن است که هزینه بالای درمان بیمار را از پیگیری بیماری منصرف می‌کند. بخش قابل توجهی از هزینه‌های درمان ناباروری، وابسته به خدمات، ابزار و داروهایی است که از خارج کشور وارد می‌شود و بنابراین قیمت آن‌ها وابسته به قیمت ارز است. بنابراین گاهی اوقات بیمار به دلیل نداشتن بضاعت کافی، از درمان منصرف می‌شود.

مدیر مرکز درمان ناباروری پژوهشگاه ابن‌سینا به پیامدهای ناباروری برای زوجین پرداخت و گفت: نداشتن فرزند خود می‌تواند باعث ایجاد سردی و سستی در کانون خانواده شود و پایبند بودن به کانون خانواده را تحت‌الشعاع قرار دهد.

دکترصادقی‌تبار افزود: لازم است که زوجین ضمن آشنا بودن با نحوه برخورد و مواجهه با ناباروری، ۶ ماه تا حداکثر یک سال بعد از تلاش ناموفق برای فرزند آوری، به مراکز ناباروری مراجعه کنند و تحت درمان قرار گیرند.

 

به طور میانگین، سه مرتبه اقدام برای درمان لازم است

وی همچنین توضیح داد: درمان ناباروری، درمانی مشابه با سایر خدمات پزشکی نیست و این‌طور نیست که یک بار درمان الزاماً منجر به نتیجه شود. اساساً فیزیولوژی بدن انسان این‌گونه طراحی شده که الزاماً هر بار اقدام برای درمان، قرین با موفقیت نمی‌شود.

مدیر مرکز درمان ناباروری پژوهشگاه ابن‌سینا خاطرنشان کرد: ممکن است به طور میانگین سه بار اقدام برای درمان ناباروری، برای یک زوج لازم باشد. این در حالی است که تعداد دفعات درمان موفقیت‌آمیز، بین یک تا پنج دفعه متغیر است اما آمار نشان می‌دهد که به طور میانگین، معمولاً سه مرتبه اقدام برای درمان یک زوج مورد نیاز است.

دکترصادقی‌تبار در پایان ضمن اشاره مجدد به این موضوع که تنها اولین اقدام برای درمان مشمول تعرفه‌های دولتی است، گفت: با این حال جای نگرانی نیست چرا که در مرکز درمان ناباروری پژوهشگاه ابن‌سینا، حداکثر تلاش را برای پایین نگه داشتن قیمت خدمات انجام داده‌ایم و امیدواریم این موضوع، منجر به مراجعه بیشتر بیماران برای درمان ناباروری شود.


نظر شما :