با حضور چهرههای سرشناس فرهنگ و ادب کشور؛
«حکایت آن سرو بلند» ماندنی شد/ رونمایی از کتاب یادنامهی استاد زرویی نصرآباد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایکنا، آیین نکوداشت ابوالفضل زرویی نصرآباد عصر یکشنبه ۵ اسفندماه با حضور مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران، حسن فارسی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و جمعی از اهالی فرهنگ و ادب با رونمایی از یادنامه مرحوم زرویی با عنوان «افسانه آن مرد» در تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار شد.
سرسنگی در این آیین، نکوداشت زرویی را کاری ارزشمند خواند و گفت: سال ۹۷ سال تلخی بود و یکی از استوانههای شعر معاصر ایران، به ویژه شعر طنز را از دست دادیم که این حوزه مهجور و غریب است و شاید به اندازه ارزش آن در ادبیات نتوانستهایم به آن توجه کنیم.
وی ادامه داد: امیدواریم شعرهای زرویی بتواند این مهجوریت را رفع کند و ذوق ادبی و هنری که در شعر این شاعر وجود دارد، بیش از پیش به جامعه ما شناسانده شود.
سرسنگی افزود: سرنوشت زندگی زرویی به نوعی به سرنوشت فرهنگ کشور شبیه است و این شباهت از نظر غربت و مهجوریت و مظلومیت آن است که شاید هم باید اینگونه میشد و اگر زرویی نصرآباد در زرق و برق گیر میکرد؛ دیگر زرویی نصرآبادی وجود نداشت. وقتی به عمق شعرهای وی توجه میکنیم، وی فردی معمولیستیز است و برخلاف جریان متداول که به سمت مادیات و پیرایههای دنیایی سیر میکنیم، همیشه به عقب برمیگشت و به جامعه توجه میکرد که در آن صداقت، مردانگی، عفت و ارزشهای اخلاقی وجود داشت.
وی در ادامه، شعر زرویی را یک اتفاق مثبت دانست و بیان کرد: شعر وی فرصتی برای نفس کشیدن است و از روح او تشکر میکنیم که در کنار دغدغههای زندگی به زیباییهای واقعی و ارزشهای اخلاقی نیز توجه کرد. در شعر او میتوان آرمانهای انقلاب را باوجود گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب مشاهده کرد.
در ادامه مراسم سیدمهدی شجاعی، نویسنده و مدیر انتشارات کتاب نیستان در این مراسم گفت: احساس میکنم قدر ابوالفضل زرویی ناشناخته مانده است، اما از اینکه چنین برنامههایی برگزار میشود، باید قدردانی کر و. من خود را صاحب مجلس و عزا میدانم.
وی در ادامه به مراودات خود و مرحوم زرویی اشاره کرد و گفت: ما مراودات یادداشتگونه بسیاری با هم داشتیم که یکی از این یادداشتها را در زمان حیاتش نوشتهام و وی نیز به آنها پاسخ داد. یکی از نشانههای این یادداشتها این است که منزلت را در زمان حیات برای وی قائل بودم.
شجاعی سپس دو یادداشت و یک شعر منتشر نشده درباره زرویی قرائت کرد. او بخشی از یادداشتی را که ۱۵ سال پیش نوشته است، به این شرح قرائت کرد: «عدهای زرویی را ندیدند و آن هم دلایلی داشت؛ عدهای همه را به یک چشم میبینند. اغلب مدیران فرهنگی اینگونه هستند و نیاز به کفالت دارند. امورشان با کفالات دیگران میگذرد. از این افراد نمیتوان انتظار داشت توان و توفیق خدمت به بزرگان را پیدا کنند. البته نه عقب افتادگی و نه صداقت قابل شنیدن نیست و مستحق شماتت، آنهایی هستند که مهمات را به افراد صغیر و مهجور میسپارند. زیرا توان اندیشیدن و وقتی برای گفتن ندارند.»
وی تصریح کرد: عدهای زرویی را نمیدیدند، چون دیدنش را به صلاح خود نمیدانستند و یا دیدن او مساوی با شنیدن حرفهایش بود. زیرا فردی چنین هوشمند از مواضع خود کوتاه نمیآمد. پس چه بهتر که بر این چاه عمیق سرپوش میگذاشتند. عدهای او را از سر حقد و حسادت نمیدیدند و از هیچ تلاشی برای تخریب او نیز فروگذار نکردند. عدهای نیز چشمی برای دیدن و درک او نداشتند. امروز آن چشمها که از بودن او خواب نداشتند، آسوده میخوابند. اما عدهای خاطرشان از خوابیدن ابوالفضل غمگین است.
رونمایی از یادنامه استاد زرویی
در ادامه این مراسم کتاب «افسانه آن مرد» یادنامه مرحوم ابوالفضل زرویی که به همت نسیم عربامیری گردآوری شده، رونمایی شد و او پس از قرائت شعری گفت: اشعار استاد زرویی نصرآباد ماندگارترین اشعار ادبیات طنز است و بسیاری از طنزپردازان وی را نقطه عطف زندگی حرفهای خود میدانند.
در ادامه این مراسم، تعدادی از شاعران همچون اسماعیل امینی، روحالله احمدی، نسیم عربامیری، امید مهدینژاد، محمدرضا ترکی و حسن صنوبری، اشعاری در وصف ابوالفضل زرویی نصرآباد خواندند.
گفتنی است، ابوالفضل زرویی نصرآباد ۱۰ آذرماه ۹۷ به علت بیماری و حمله قلبی در سن ۴۹ سالگی دارفانی را وداع گفت.
نظر شما :