در مراسم اختتامیه‌ی اولین دوره‌ی ملی جایزه‌ی تعالی صنعت گردشگری رقم خورد؛

گام اول محکم در «تعالی گردشگری»/ تقدیر از برگزیدگان این صنعت

۰۵ اسفند ۱۳۹۷ | ۱۹:۲۶ کد : ۵۵۴۶ تجاری سازی و اقتصاد دانش بنیان تاپ خبر
مراسم اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان نخستین دوره‌ی جایزه‌ی ملی تعالی صنعت گردشگری، ساعتی قبل با پیام رییس سازمان میراث فرهنگی در دانشگاه علم‌وفرهنگ به کار خود پایان داد.
گام اول محکم در «تعالی گردشگری»/ تقدیر از برگزیدگان این صنعت

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، عصر امروز (5 اسفندماه) مراسم اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان نخستین دوره‌ی جایزه‌ی ملی تعالی گردشگری با حضور مسوولان جهاددانشگاهی، مدیران سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و فعالان حوزه‌ی صنعت گردشگری در دانشگاه علم‌وفرهنگ برگزار شد.

 

کمک به کالبد صنعت توریسم با برگزاری این‌گونه رویدادها/ توان بالقوه‌ی کشور در جذب گردشگر
دکتر علی‌اصغر مونسان معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری هم‌زمان با برگزاری اعطای جایزه‌ی ملی تعالی صنعت گردشگری به ارسال پیامی به این مراسم پرداخت.
در متن این پیام آمده است: «جای بسی خوشبختی و خشنودی است که طی سال‌های اخیر شاهد برگزاری رویدادهای ارزنده داخلی و بین‌المللی با محوریت گردشگری در کشورمان هستیم و تحرک و پویایی حاصل از این رویدادها انرژی مضاعفی به کالبد صنعت توریسم ایران تزریق کرده و فرصتی برای تعامل، همفکری، هم‌اندیشی و توسعه همکاری‌های بین بخشی در عرصه داخلی و نیز همکاری‌های بین‌المللی به وجود آورده است.
امروزه دیگر هیچ تردیدی برای مسئولان و برنامه ریزان توسعه در سراسر جهان باقی نمانده است که صنعت گردشگری بهترین ابزار برای توسعه پایدار با کمترین هزینه اقتصادی و اجتماعی و بیشترین بازده است و با چنین رویکردی شاهد رشد روزافزون و شتابان گردشگری در جهان هستیم.
اگر سال ۱۹۵۰ میلادی را به‌عنوان نقطه آغاز ترسیم نمودار تحولات صنعت گردشگری در نظر بگیریم متوجه رشد توقف‌ناپذیر، قدرت و دوام این صنعت می‌شویم، به‌گونه‌ای که تعداد گردشگران بین‌المللی از ۲۵ میلیون نفر در کل جهان در سال ۱۹۵۰ به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر در سال ۲۰۱۸ رسیده است. طبق گزارش‌های رسمی بین‌المللی رشد ۶ درصدی گردشگری بین‌المللی در سال ۲۰۱۸ در حالی به ثبت رسیده است که اقتصاد جهانی در این سال حدود ۳.۷ درصد رشد داشته است و به‌این‌ترتیب گردشگری، پیشتاز رشد در عرصه صنعت و اقتصاد جهانی است.
درواقع امروزه گردشگری به‌عنوان صنعتی پویا، نه‌تنها از نظر اقتصادی جایگاه خود را تثبیت کرده و با روندی شتابان در حال رشد است، بلکه از جنبه‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی نیز به‌عنوان ابزاری قوی در اختیار دیپلماسی عمومی و بین‌المللی کشورها، روزبه‌روز بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد.
گردشگری موجب ایجاد فضای نشاط در ابعاد اجتماعی و فرهنگی و تحرک سایر بخش‌های اقتصادی همچون کسب‌وکارهای شهری، محلی و روستایی می‌شود و از این منظر عدالت اجتماعی و اقتصادی را بسط می‌دهد. در بخش صنعت و بسیاری دیگر از بخش‌ها وابستگی به تکنولوژی وجود دارد که ممکن است نیاز به ورود فناوری باشد ولی در بخش گردشگری وابستگی وجود ندارد و برای ارتقا این بخش می‌توان بر داشته‌های داخلی تکیه کرد. در حوزه اشتغال نیز سرعت گردشگری نسبت به سایر بخش‌ها ۲.۵ برابر و هزینه ایجاد اشتغال در این بخش بین یک‌پنجم تا یک‌دهم سایر حوزه‌هاست.
در این میان سرزمین وسیعمان، ایران با وجود ۲۳ اثر ثبتی تاریخی در فهرست جهانی یونسکو، برخورداری از ضریب بالای امنیت، پایین بودن هزینه‌های سفر، ارائه تسهیلات ویژه به گردشگران، خصلت مهمان‌نوازی ایرانیان، داشته‌های بی‌شمار تاریخی و طبیعی، تنوع غذاهای سنتی، سوغات و هدایا، صنایع‌دستی و هنرهای سنتی متنوع و زیبا، ظرفیت بالقوه عظیمی برای میزبانی از گردشگران را دارد و کشور ما بر اساس آمارهای جهانی به لحاظ جاذبه‌های گوناگون فرهنگی، مذهبی، طبیعی و تاریخی جزو ۱۰ کشور بالقوه توانمند در زمینه جذب گردشگر از طیف‌های مختلف است.
مبتنی بر چنین ظرفیت‌هایی، دولت جمهوری اسلامی ایران با درک اهمیت صنعت گردشگری، عزم خود را برای ایفای سهم واقعی گردشگری کشورمان در اقتصاد داخلی و بین‌المللی جزم کرده است.
تمام اتفاقات صنعت گردشگری در چند سال اخیر نشان از آن دارد که خیز اقتصادی در این بخش برداشته شده و عرصه نوظهور و خوش آتیه‌ای به نام گردشگری در بدنه اقتصادی کشور در حال بالندگی است که علاوه بر ایجاد نشاط و پویایی در جامعه و در عرصه تبادلات بین‌المللی، موجب کاهش وابستگی اقتصادی ما به نفت و خام فروشی خواهد شد.
با نگاه ویژه‌ای که رییس‌جمهور محترم بر ضرورت توسعه گردشگری و استفاده از ظرفیت‌های صنایع‌دستی و میراث فرهنگی دارند، شناسایی و تجمیع تمامی ظرفیت‌ها در سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در دستور کار و با رویکرد اقتصاد مقاومتی در روند عملیاتی قرار گرفته است.
در ابلاغیه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، اولویت‌هایی برای سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تعیین‌شده و همه دستگاه‌ها به‌ویژه نظام بانکی موظف به همکاری در این زمینه شده‌اند که: «ایجاد ظرفیت‌های جدید در هتلینگ»، «تهیه برنامه اجرایی حمایت از گردشگری با هدف افزایش گردشگران خارجی» و «تهیه برنامه اجرایی حمایت از طرح‌های سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری» از جمله شاخص‌ترین آن‌ها در جهت تقویت صنعت گردشگری است. دستیابی به جایگاه برتر گردشگری پررونق و پایدار در منطقه و جهان اسلام و شناخته شدن ایران به‌عنوان یکی از قطب‌های گردشگری فرهنگی جهان نیز از جمله محورهای کلان چشم‌انداز کشور است.
بر این اساس توسعه و بهبود زیرساخت‌های گردشگری، اشتغال‌زایی آسان و ارزان در راستای افزایش سهم گردشگری در اقتصاد مقاومتی، بازاریابی، تبلیغات و برندسازی، جذب سرمایه‌گذاری، بهره‌برداری اصولی و جامعه از ظرفیت‌ها و امکانات وسیع گردشگری کشور، تحول ساختارها و منابع انسانی گردشگری از جمله محورهای راهبردی ما در حوزه گردشگری است. خوشبختانه در حوزه زیرساخت‌ها و سرمایه‌گذاری با اجرای ۲۰۰۰ پروژه با سرمایه‌گذاری ۱۲۰ هزار میلیارد تومانی بخش خصوصی و حمایت دولتی چهره امکانات زیرساختی گردشگری کشور در حال تحول است و در موضوع جذب گردشگر داخلی نیز با بیش از ۵۰ درصد رشد در ۹ ماهه امسال نسبت به سال گذشته رقم گردشگران خارجی ایران از مرز ۶ میلیون نفر گذشته است. این در حالی است که در کل سال گذشته ۵ میلیون و ۱۰۰ هزار گردشگر ورودی داشتیم.
این تصویر مجمل نشان از مسیر رو به تعالی صنعت گردشگری ایران دارد و تحریم‌های ناعادلانه و یکجانبه علیه کشورمان نیز در برابر توانمندی‌های گردشگری ایران کار از پیش نبرده و مانعی در برابر اشتیاق گردشگران جهان برای تماشای این دیار هفت‌هزارساله نبوده است و با وجود هجمه‌های دشمن، ایران هراسی و فشارهای سیاسی خارجی همچنان شاهد رشد گردشگری در کشورمان هستیم.
در خاتمه ضمن قدردانی از همت والای جهاددانشگاهی و به‌ویژه پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی که با همکاری معاونت گردشگری، اعطای نخستین جایزه تعالی صنعت گردشگری را جامعه عمل پوشانده‌اند، برای تمامی کسانی که دغدغه سرافرازی و سربلندی ایران اسلامی را دارند، آرزوی توفیق دارم و امیدوارم همه فعالان و دلسوزان گردشگری در فصل نوین حیات این صنعت در کشورمان نقش‌آفرین و اثربخش باشند.
خدایا چنان کن سرانجام کار که تو خشنود باشی و ما رستگار.»

 

پیشرفت کشور در گرو تعالی گردشگری
دکتر ایمانی خوشخو رییس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی نیز در این مراسم گفت: گردشگری با فراز و نشیب‌ها روبه‌جلو حرکت می‌کند و در کلام مسوولان نیز لفظ گردشگری را بیشتر می‌شنویم. صنعت گردشگری در جایگاه واقعی خود به‌زودی قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: در بخش‌های مختلف هر کشوری مردم همواره خواهان افزایش کیفیت و رشد و پیشرفت روبه‌جلو هستند. مفهوم جایزه تعالی حرکت به جلو و پیشرفت است. تعالی گردشگری تعالی کشور را به دنبال خواهد داشت.
دکتر ایمانی خوشخو اضافه کرد: پارک علم، فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی وظایفی دارد و مقرر شد با حمایت و هدایت دانشگاه علم‌وفرهنگ این حرکت را در کشور آغاز کند، همه نهادها و ‌در رأس آن‌ها سازمان میراث‌ فرهنگی و گردشگری پای‌کار آمدند. تمام صنوف طی جلساتی که داشتیم آمدند و این حرکت را تایید کردند و بنا شد ما صرفا میزبانی باشیم برای همه کسانی که تعالی گردشگری را خواهان هستند.
وی با بیان اینکه این گام اول است، افزود: حتما در سال‌های بعد شاهد حضور بیشتر اهالی این صنعت خواهیم بود و این جایزه ترازی برای متصدیان این صنعت خواهد شد.
دکتر ایمانی خوشخو در پایان گفت: از همه خواستاریم که گردشگری را بدون هیچ ناامیدی دنبال کنند. همه نهادهای سیاسی، مذهبی و اجرایی به این نتیجه رسیده‌اند که یکی از راه‌های برون‌رفت از مشکلات امروز، روی آوردن به گردشگری است.

 

نجات اقتصاد کشور در توجه خاص به گردشگری
دکتر سعید هاشمی رییس دانشگاه علم و فرهنگ نیز در بخشی از این مراسم با بیان این که یکی از موضوعاتی که جای خالی آن در گردشگری حس می‌شد، داوری میان شرکت‌های گردشگری بود، گفت: من فکر می‌کنم اگر اقتصاد ما بخواهد نجات پیدا کند راهی به جز توجه خاص به گردشگری نداریم.
وی اظهار کرد: به نظر من گردشگری باید جزو سه اولویت اول کشور باشد؛ چراکه ظرفیت‌های بسیاری در این خصوص در کشور وجود دارد و امیدوارم این جایزه بتواند در مسیر تعالی گردشگری به ما کمک کند.
در ادامه، رییس کمیته داوران این رویداد با اشاره به سابقه این جایزه در کشورهای خارجی گفت: در سال جاری با حمایت سازمان میراث فرهنگی، جهاد دانشگاهی اولین دوره اهدای این جایزه در صنعت گردشگری برگزار شد.
دکتر علی‌رضا یاوری فر افزود: با فراخوانی که داده شد حدود ۱۲۰ نفر به عنوان کاندیداهای ارزیابی به دبیرخانه این جایزه پیوستند که پس از فرآیند مصاحبه نیمی از آن‌ها انتخاب شدند؛ سه دوره آموزشی برای آن‌ها برگزار شد و با تمرین‌ها و کارگاه‌های متعددی که داشتند آمادگی پیدا کردند که بنا بر مدل علمی، سازمان‌های شرکت‌کننده را مورد ارزیابی قرار دهند. البته لازم به توضیح است که ارزیابان ارشدی که سابقه طولانی حتی در جوایز اروپایی داشتند در کنار این ارزیابان حضور داشتند. بیش از ۳۰ شرکت برای حضور در این همایش ثبت‌نام کردند و خوشبختانه بیش از ۲۳ شرکت مورد ارزیابی قرار گرفتند و بنا بر معیارهایی که وجود دارد حائز امتیازاتی شدند. هم‌چنین شورای سیاست‌گذاری هم امتیازات را مورد بررسی قرار داد و مورد تأیید نهایی قرار گرفت‌.

تقدیر از فعالان صنعت گردشگری
در پایان این مراسم از تعدادی از ارزیابان تقدیر شد. همچنین از هتل ایران‌گردی و جهان‌گردی کرمان، خانه توریستی زواره، مجتمع‌گردشگری خورشید اردهال، موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، مجموعه ساحلی سپیدکنار متین، مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، مجموعه هتل‌آپارتمان فیروزه متین مشهد، شرکت راهنمای سفر کارناوال، هتل آپارتمان لاله متین بانه، هتل همای بندرعباس، هتل همای خیام مشهد، گروه هتل‌های پارسیان، هتل پارسیان آزادی، شرکت سرمایه گذاری ایرانگردی جهانگردی، مجموعه موزه علوم و فناوری‌های ایران، هتل همای مشهد، هتل همای تهران، هتل همای شیراز، هلدینگ همای تهران، شرکت حمل‌ونقل ریلی رجا، اداره کل راه آهن استان لرستان، هتل ایرانگردی جهانگردی ارومیه و هتل ایرانگردی جهانگردی سنندج تقدیر به عمل آمد.
این جوایز در سه رده اعطا شد؛ نخست رده تعهد به تعالی و کسانی که علاقه مند به رشد سازمان خود هستند و به این مرحله راه پیدا کرده بودند. رده دوم جایزه اشتهار به تعالی است و شامل آن هایی بود که به نحوی در این عرصه شهرت دارند و رده اول را طی کرده‌اند و به این مرحله راه یافته‌اند. رده سوم جایزه تندیس تعالی بود که به موسساتی که دو مرحله نخست را سپری کرده‌اند، اعطا شد.
گفتنی است، نخستین دوره جایزه ملی تعالی صنعت گردشگری با اهداف ایجاد فضای رقابتی برای تعالی بنگاه‌ها و سازمان‌های حوزه گردشگری، تشویق بنگاه‌ها برای شناخت نقاط قوت و زمینه‌های قابل بهبودو اجرای پروژه های بهبود، ایجاد فضای مثبت، توام با خلاقیت و نوآوری و تبادل تجربیات موفق بنگاه‌های گردشگری، ارج نهادن به کارکنان سازمان‌های متعالی و بهره‌ور صنعت گردشگری و به رسمیت شناختن بهترین سازمان‌ها اعم از  خصوصی، دولتی یا غیر انتفاعی در زمینه گردشگری به کار خود پایان داد.

 


نظر شما :