معاون فرهنگی جهاددانشگاهی:

تعدد نهادهای فرهنگی یکی از چالش‌های فرهنگی کشور است

۰۷ خرداد ۱۳۹۷ | ۰۹:۱۵ کد : ۵۵۲ فرهنگی تاپ خبر
دکتر علیزاده معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی تعدد نهادهای فرهنگی را مهم‌ترین چالش این معاونت فرهنگی عنوان کرد و گفت: چالش‌های معاونت فرهنگی جدای از چالش‌های فرهنگی کل کشور نیست و تعدد نهادهایی که کار فرهنگی انجام می‌دهند، گاهی اوقات باعث موازی‌کاری و یا خنثی شدن کار دیگر نهادها می‌شود.
تعدد نهادهای فرهنگی یکی از چالش‌های فرهنگی کشور است

 

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایسنا، دکترعیسی علیزاده ، درباره برنامه‌های معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی، اظهارکرد: براساس برنامه ششم توسعه که در جهاددانشگاهی نوشته شده و سال گذشته اولین سال خود را سپری کرده. یکسری وظایف، سیاست‌ها و اهداف برای حوزه فرهنگی تعریف شده و متناسب با آن یکسری برنامه‌ها تدوین شده است.

وی ادامه داد: در حوزه فرهنگی یکسری برنامه‌های روتین مانند برنامه مسابقات دانشجویی قرآن در حوزه آموزشی، ایران مرز پرگهر در حوزه گردشگری، کتاب سال دانشجویی در سازمان انتشارات و مناظرات دانشجویی وجود دارد.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی بیان کرد : از آن‌جایی که بعضی از برنامه‌ها در سال گذشته برای اولین بار اجرا شده، باید در مورد آن‌ها یک آسیب‌شناسی انجام دهیم و با هماهنگی که با واحدهای جهاد دانشگاهی داریم، به یک جمع‌بندی برسیم.

دکترعلیزاده در مورد گستره فعالیت‌های معاونت فرهنگی، گفت: فعالیت‌های معاونت فرهنگی در دو حوزه واحدها،  سازمان‌ها - مراکز تقسیم می‌شود که برنامه‌های هر یک از این حوزه‌ها با دیگری متفاوت است. در حال حاضر نیز در حال جمع‌بندی برنامه‌هایی هستیم که در سال گذشته برگزار شده و در گردهمایی که شهریور ماه با معاونان واحدها، سازمان‌ها و مراکز داریم، پیشنهادهای خودمان را در مورد بسیاری از برنامه‌ها اعلام خواهیم کرد و در آن‌جا به جمع‌بندی خواهیم رسید.

وی درباره ویژگی مورد نظر در اجرای برنامه‌های دانشگاهی مربوط به جهاد، گفت: اگر برنامه‌ای در دانشگاهی برگزار می‌شود باید دو ویژگی داشته باشد،‌ اول آن که با دیگر برنامه‌ها پیوستگی داشته باشد یعنی جدای از سایر برنامه‌ها باشد و دوم آن که در برنامه‌ها کیفیت بر کمیت اولویت داشته باشد.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در ادامه درباره شاخص‌های برنامه‌های کیفی گفت: البته برنامه کیفی شاخص‌های مختلفی دارد و یکی از آن‌ها این است که برنامه باید قدرت ارتقاء داشته باشد. برای مثال، برنامه مناظره دانشجویی، برنامه‌ای بود که شش دوره برگزار شد، اما الان خودش را ارتقاء داده و به مرحله مناظره به زبان انگلیسی رسیده است و در حال آمادگی برای میزبانی سطح بین‌المللی مسابقات مناظرات است.

دکتر علیزاده درباره ارزیابی برنامه‌های معاونت جهاد دانشگاهی توضیح داد: پس از آسیب‌شناسی برنامه‌ها ممکن است برخی از برنامه‌ها را برگزار نکنیم، یکسری برنامه‌ها را با برنامه‌های دیگر تلفیق کنیم و یکسری برنامه‌های جدید را نیز به برنامه‌هایمان اضافه کنیم.

وی درباره زمان مشخص شدن نتایج آسیب‌شناسی و ارزیابی برنامه‌های معاونت فرهنگی جهاد، اظهارکرد: این اتفاق با شروع سال تحصیلی جدید همزمان خواهد بود، یعنی در این دوره شش ماهه که دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی درگیری امتحانات و تعطیلی تابستانی‌اند به آسیب‌شناسی برنامه‌های قبلی می‌پردازیم و در جلسه‌ای که با عنوان نشست فصلی برگزار می‌شود، برنامه‌های جدید را ابلاغ خواهیم کرد.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی تعدد نهادهای فرهنگی را مهم‌ترین چالش معاونت فرهنگی عنوان کرد و گفت: چالش‌های معاونت فرهنگی جدای از چالش‌های فرهنگی کل کشور نیست و تعدد نهادهایی که کار فرهنگی انجام می‌دهند، گاهی اوقات باعث موازی‌کاری و یا خنثی شدن کار دیگر نهادها می‌شود.

دکترعلیزاده یادآور شد: برنامه‌هایی که برای هر استان تعریف می‌شود، باید با شرایط بومی آن استان متناسب باشد و اگر چنین نکنیم، برنامه‌ها تاثیرگذار نخواهد بود.

وی توانمندسازی نیروی انسانی و استفاده موثر از فضای مجازی را از دیگر چالش‌های حوزه معاونت فرهنگی عنوان کرد و گفت: یکی از چیزهایی که نتوانسته‌ایم خودمان را در آن‌ها بروز کنیم، بحث توانمندسازی نیروهای انسانی است، زیرا فرهنگ چیزی است که در حال رشد است و اگر نتوانیم نیروی انسانی را متناسب با آن آموزش دهیم، از جامعه عقب خواهیم افتاد.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در پایان افزود: چالش دیگر در حوزه معاونت فرهنگی بحث فضای مجازی است. با توجه به اقبال قشر جوان و دانشجویان به فضای مجازی، ما برای فضای مجازی در معاونت فرهنگی جهاد تا به حال برنامه مشخصی نداشته‌ایم تا معین کنیم که می‌خواهیم از این فضا چه چیزی به دست آوریم.


نظر شما :