نشست مشترک رییس طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی با سرپرست جهاددانشگاهی آذربایجان غربی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی ، این نشست که با حضور دکتر زینلی مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی و مشاور وزیر با دکتر امین رستم زاده سرپرست جهاددانشگاهی آذربایجان غربی و اعضای گروه پژوهشی این دفتر و واحد در دفتر گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد دو طرف در خصوص توانمندی و نقش آفرینی جهاددانشگاهی استان در واگذاری طرح های گیاهان دارویی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه به بحث و بررسی پرداختند.
در ابتدای این نشست دکتر امین رستم زاده سرپرست جهاددانشگاهی آذربایجان غربی با تشریح توانمندی های علمی و عملی گروه های پژوهشی واحد در حوزه گیاهان دارویی خاطرنشان ساخت:گروه متابولیت های ثانویه با توجه به طرح در دست اجرای خود که از ستاد احیای دریاچه ارومیه اخذ نموده و در حال اجرای آن می باشد تجارب ارزشمندی در حوزه گیاهان دارویی خصوصا در بحث فرهنگ سازی موضوع دارد که می توان در فازهای بعدی تخصصی تر به آن اتکاء جست.
دکتر امین رستم زاده با اشاره به کم آبی برخی گونه های گیاهان دارویی و اقتصادی بودن کشت آنها نسبت به سایر محصولات کشاورزی گفت: درآمدزایی بالا از جمله یکی از دلایل متعددی برای تقدم کشت گیاهان دارویی است.
سرپرست جهاددانشگاهی آذربایجان غربی گفت: یکهزار و 850 گونه گیاهان دارویی در کشور شناسایی شده که با کشت اصولی و فرآوری علمی و تجاری ارزش آفرینی غیرقابل تصوری برای اقتصاد ملی کشور دارد.
وی در ادامه با اشاره به فعالیتهای گروه پژوهشی شیمی تجزیه و کروموتوگرافی گازی واحد گفت: در این گروه نیز خدمات مطالعاتی و تخصصی آنالیز و در مرحله اتصال به بازار و برند سازی می توانیم خدمات ارزنده با مبنای علمی و اقتصادی ارزش آفرین در بحث فروش و صادرات گیاهان دارویی ارایه نماییم که گروه مدیریت کسب و کار واحد هم برای این فاز مدل های عملیاتی تری را برای بحث گیاهان دارویی می تواند تدوین نماید.
سرپرست جهاددانشگاهی آذربایجان غربی گفت: در ادامه با اشاره به طرح 150 هکتاری کشت گیاهان دارویی در حوضه آبریز اشاره کرد و اظهار کرد: با چنین توانمندی های این واحد و شیوه های منسوخ قدیمی قطعا جهاددانشگاهی استان با اتکا به زنجیره کامل پژوهشی خود تنها نهادی است که می تواند در استان در اینخصوص نقش آفرینی موثری داشته بتاشد.
دکتررستم زاده در خاتمه با اشاره به برگزاری موفق استارت آپ تولید محتوای دیجیتال دریاچه ارومیه از سوی این نهاد وتعریف و طراحی استارت آپ گیاهان دارویی در یکی از زیر بخش های متعدد را از دیگر توانمدی های واحد با آن دفتر اعلام کرد.
در ادامه دکتر حسین زینلی مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی هم با تقدیر از فعالیت های ارزشمند جهاددانشگاهی آذربایجان غربی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه گفت:جهاددانشگاهی بعنوان یک نهاد جهادی برای وزارت متبوعه ما بسیار ارزشمند و سازمانی علمی و عملی تلقی می شود که در بحث گیاهان دارویی حوضه دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی چشم علمی و امید به توانمندی های جهاددانشگاهی آذربایجان غربی داریم.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به گروه های پژوهشی موجود جهاددانشگاهی آذربایجان غربی و لزوم بهره برداری از توانمندی های این گروه ها گفت:اعتماد این دفتر به جهاددانشگاهی عملیاتی است و آماده هرگونه همکاری مطالعاتی و ترویجی با جهاددانشگاهی استان در حوضه آبریز و گیاهان دارویی منطقه حسب گرو ه های پژوهشی موجود جهاددانشگاهی آذربایجان غربی هستیم
دکتر زینلی با اشاره به فعالیت های بخش گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی با ستاد احیاء دریاچه ارومیه گفت: جهاددانشگاهی استان در این زمینه می تواند مکمل علمی و عملی کیفی برای ما باشد.
وی با اشاره به طرح 150 هکتاری کشت گیاهان دارویی در استان آذربایجان غربی خاطرنشان ساخت: جهاددانشگاهی می تواند مجری اصلی این طرح در استان باشد و در استان آذربایجان شرقی خانه کشاورز مجری مدنظر می باشد.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: گردش مالی گیاهان دارویی 70 هزار میلیارد ریال است که 30 تا 40 هزار میلیارد ریال آن در بخش صادرات بوده و مابقی این درآمد در صنایع غذایی و دارویی کشور است.
دکتر حسین زینلی انجام کار تحقیقاتی در حوزه گیاهان دارویی را ضروری دانست وگفت: فعال کردن ستاد گیاهان دارویی به همه استان ها ابلاغ شده و باید از این فرصت برای اجرا، تحقیق و تقویت بخش خصوصی استفاده کرد و جهاددانشگاهی در استان آذربایجان غربی نقش اثرگذاری در این حوزه دارد
وی با بیان اینکه ظرفیت های مختلفی در کشور وجود دارد، گفت: هر منطقه پایلوت تولید محصول خاصی است که با داشتن این ظرفیت ها از هیچ محصول خارجی حمایت نمی شود و 85 درصد بودجه های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقا و برند سازی محصولات ایرانی هزینه خواهد شد.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت:در صورتیکه محصولات ارگانیک تولید کنیم درب نیمی از بیمارستانهای ما بسته می شود چراکه ما در کشور طرز درست مصرف غذا را نداریم .
وی در خاتمه با استقبال از طرح استارت آپ گیاهان دارویی حوضه آبریز دریاچه ارومیه از سوی جهاددانشگاهی استان آمادگی این وزارتخانه را برای برگزاری مشترک آن اعلام کرد.
در ادامه کارشناسان و اعضای هیات علمی هر دو نهاد به بحث و بررسی در خصوص زمینه های همکاری فی مابین پرداختند.
نظر شما :