مراسم رونمایی از کتاب «اقتصاد بخش عمومی» برگزار شد
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی تهران، مراسم رونمایی از کتاب «اقتصاد بخش عمومی» نوشته زنده یاد محمدحسین تمدن جهرمی اقتصاددان و استاد فقید دانشگاه تهران با حضور و سخنرانی جمعی از اساتید دانشگاه و دانشجویان برگزار شد.
در آغاز این نشست دکتر ابوالفضل پاسبانی استادیار جهاددانشگاهی بخشهایی از زندگینامه زندهیاد تمدن جهرمی را تشریح کرد.
دکتر عباس عربمازار اقتصاددان و استاد دانشگاه شهید بهشتی در این نشست با بیان اینکه بزرگداشت افرادی چون استاد تمدن جهرمی، بزرگداشت علم است، گفت: ایشان شخصیتی بسیار محبوب و دانشمندی برجسته بودند.
وی با اشاره به تجربیات خود در خصوص اقتصاد بخش عمومی، افزود: در دهه گذشته ما شاهد تلاشها، مقالات، گفتوگو و تبیین سیاستهای هرچه بیشتر برای دولتزدایی از اقتصاد ایران به نفع اقتصاد آزاد بودیم.
این استاد دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: البته من نمیدانم این اصطلاح آزاد از کجا آمده و یک بار ایدئولوژیک به اقتصاد بازار داده است! لذا باید به یک نکته توجه کرد که آیا پیشنیازهای مورد نیاز اقتصاد بازار در شرایط فعلی فراهم است؟ آیا اقتصاد بازار با آن وظایفی که قانون اساسی بر عهده دولت گذاشته، هماهنگ است؟
در ادامه این نشست تخصصی، دکتر علی طیبنیا استاد اقتصاد دانشگاه تهران و وزیر اسبق اقتصاد وجوه شخصیتی مرحوم تمدن جهرمی را بیان کرد و گفت: زنده یاد تمدن جهرمی تنها اقتصاددانی بود که مقام استادی ممتاز نایل شدند. ایشان نه تنها یک عالم شایسته بود، معلمی بود که دانشجویان را شیفته خود میکرد.
وی، با بیان اینکه درس اقتصاد بخش عمومی به شکل امروزی، نخستین بار توسط دکتر تمدن جهرمی ایجاد شد، گفت: استاد جهرمی در نهضت ملی شدن صنعت نفت فعال بود و در آن زمان گرایشهای چپ داشت اما بارها از ایشان به نقل از پوپر شنیدم که اگر جوانی گرایش سوسیالیستی نداشته باشد دل ندارد اما اگر در دوران میانسالی سوسیالیست باقی بماند، عقل ندارد. ایشان فردی بود که در حوزههای مختلف دانش مانند سیاست، تاریخ، حقوق و جامعهشناسی صاحب تخصص بودند.
دکتر ناهید پوررستمی عضو هیات علمی دانشکده مطالعات جهان هم با اشاره به تلاشهای صورت گرفته در خصوص گردآوری و انتشار آثار دکتر تمدن جهرمی، گفت: کتاب دو جلدی که اخیراً منتشر شده بسیار مفید و مختصر است و توصیه من این است دانشجویان از این اثر استفاده ببرند.
وی افزود: من از استاد تمدن شنیدم که اقتصاد هیچ قانونی ندارد، جز اینکه اقتصاد به محیط بستگی دارد، از اینرو درک نظریهها در قالب شرایط محیطی، بسیار مهم است. در همین خصوص در جلد دوم کتابی که به همت دکتر پاسبانی منتشر شده، توجه ویژهای به درک محیط شده است.
در ادامه این نشست تخصصی، دکتر احمد میدری جامعهشناس و استاد دانشگاه چمران آخرین سخنران، در ابتدای سخنان خود گفت: من تصورم این بود که رونالد کوز پس از کسب جایزه نوبل در ایران مطرح شد اما بعدها فهمیدم استاد تمدن جهرمی از دهه 60 میلادی با ایشان آشنا بوده است. از این جهت با توجه به مسأله مولدسازی که اخیراً در کشور ما مطرح شده میخواهم به نظریه رونالد کوز اشاره کنم.
وی افزود: همیشه فروش اراضی دولتی در آمریکا مورد بحث بود. سابقاً قرعهکشی میکردند و زمینها را با قیمت مشخص واگذار میکردند. کوز این روش را مناسب میدانست یعنی قرعهکشی کردن بهتر از این است که دولت بخواهد زمین را به چه کسی بدهد. او میگفت آن فرد میگردد و بهترین کسی که میتوانست این مال را مولد کند را پیدا میکرد.
در پایان این مراسم از کتاب تازه انتشار یافته زنده یاد تمدن جهرمی رونمایی شد.
نظر شما :